مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با تاکید بر ضرورت بهینهسازی مصرف گاز اعلام کرد که ظرفیت انتقال روزانه گاز کشور یکمیلیارد مترمکعب است. به گزارش «شانا»، غلامعباس حسینی در نشست خبری با اشاره بهجایگاه شرکت انتقال گاز ایران در تامین گاز طبیعی کشور گفت: این شرکت پس از بخش بالادستی و چاههای نفت و گاز و پالایشگاههای گازی قرار دارد. وی افزود: شرکت انتقال، گاز را از ۲۰ پالایشگاه گازی شامل ۱۳پالایشگاه پارسجنوبی و پالایشگاههای فجر جم، پارسیان یک و ۲، بیدبلند، ایلام، شهید هاشمینژاد و سرخون و قشم همچنین دو پایانه گاز از ترکمنستان و ۱۶منطقه نفتخیز جنوب کشور و هشت انجیال دریافت و منتقل میکند.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران تصریح کرد: اکنون ۳۸هزار کیلومتر خط انتقال گاز، ۳۳۳توربوکمپرسور و ۹۱ ایستگاه تقویت فشار و ۶۱مرکز بهرهبرداری و تعمیرات در شرکت انتقال گاز ایران وجود دارد. به گفته حسینی، شبکه مخابراتی شرکت ملی گاز ایران با بیش از ۸هزار کیلومتر فیبرنوری با ۹۶۴ ایستگاه مخابراتی تحتمدیریت شرکت انتقال گاز ایران قرار دارد.
وی با بیان اینکه سالانه بهطور میانگین ۲۷۴میلیارد مترمکعب گاز در کشور به مبادی مصرف منتقل میشود، گفت: حفظ و نگهداری ۷۰درصد دارایی فیزیکی شرکت ملی گاز ایران بهعهده شرکت انتقال گاز است. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه ظرفیت انتقال گاز کشور اکنون یکمیلیارد مترمکعب است، با اشاره به اقدامهای این مجموعه با هدف عبور موفق از زمستان امسال به انجام تعمیرات اساسی اشاره کرد و افزود: تاکنون ۵۰درصد تعمیرات انجامشده و برای انتقال پایدار گاز در زمستان آماده میشویم. حسینی اعلام کرد: از ابتدای امسال تا دهم مردادماه امسال ۹۸میلیارد مترمکعب گاز به مبادی مصرف منتقل شده که این حجم نسبت به زمان مشابه پارسال ۴میلیارد مترمکعب افزایش یافتهاست. وی بیان کرد: بیشترین مقدار انتقال گاز دیماه پارسال ۸۵۸میلیون مترمکعب در روز ثبت شد و ظرفیت روزانه ۱۰۰میلیون مترمکعب صادرات گاز از خطوط ششم و نهم انتقال گاز هم در کشور وجود دارد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران همچنین درباره همکاری شرکت انتقال گاز ایران با شرکتهای دانشبنیان تصریح کرد: تاکنون ۷۵۰قلم کالای اساسی ایستگاههای تقویت فشار گاز تولیدشده، ۴۵۰ قطعه دیگر هم در حال تولید است و در ساخت دو توربین گازی هم خودکفا شدیم. حسینی با تاکید بر بهرهمندی حداکثری شرکت انتقال گاز از تولید داخل اعلام کرد که اکنون روغنهای مصرفی و فیلترهای هوا و گاز ساخت داخل استفاده میشود. وی در پایان ضمن قدردانی از همکاران خود در شرکت انتقال گاز ایران که در شرایط سخت در سراسر کشور فعالیت میکنند، بر ضرورت بهینهسازی مصرف گاز تاکید کرد.