مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با اشاره به برنامهریزیها برای کاهش ۵۰درصدی شدت مصرف انرژی در کشور گفت: اکنون امکان بهینهسازی معادل روزانه ۵/ ۳میلیون بشکه نفتخام در اقتصاد ایران وجود دارد. به گزارش خبرنگار «شانا»، حسین آبنیکی در نشست خبری کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی بهینهسازی مصرف و بهرهوری انرژی ایران بیان کرد: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و بیش از ۲برابر میانگین جهانی است و جزو بالاترین کشورها در شدت مصرف انرژی هستیم. وی ادامه داد: شدت مصرف انرژی در ایران نسبت به کشورهای پیشرفته ۳ تا ۴برابر است و این ضرورت پرداختن به موضوع بهینهسازی را تقویت میکند؛ به همین دلیل بهینهسازی یکی از اولویتهای جدی کشور است. مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در همه بخشهای مصرف کشور بالاست، گفت: مصرف سوخت خودروها ۲برابر مصرف جهانی است و بهرهوری انرژی در ساختمانها نیز پایین است.
آبنیکی با اشاره به مصرف بالای انرژی در صنایع کشور افزود: در نیروگاهها، شرکتهای سیمان و فولاد، پتروشیمیها و بخش کشاورزی موضوع بهینهسازی مهم است و باید به آن پرداخته شود. آبنیکی به برگزاری کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی بهینهسازی مصرف و بهرهوری انرژی ایران در روزهای ۲۳ و ۲۴ مردادماه در مرکز همایشهای پژوهشگاه صنعت نفت اشاره کرد و افزود: این کنفرانس قرار است بهصورت سالانه برگزار شود تا در قالب هماندیشی، نقد تجربیات گذشته و استخراج راهکارهای جدید را داشته باشیم.رئیس کنفرانس بهینهسازی مصرف و بهرهوری انرژی ایران به تدوین برنامه هفتم توسعه و بررسی آن در مجلس شورایاسلامی اشاره کرد و گفت: با توجه به لزوم بهینهسازی مصرف سوخت در کشور، این کنفرانس فرصت خوبی برای جمعبندی مطالب و ارائه آن به مجلس شورایاسلامی است تا موضوع بهینهسازی در برنامه هفتم توسعه موردتوجه قرار گیرد.
آبنیکی اظهار کرد: در این همایش قرار است فرصتی فراهم کنیم تا تعدادی از تجربیات موفق بینالمللی از سوی صاحبنظران خارجی ارائه شود، همچنین تلاش کردیم همه مجموعههای مرتبط سیاستگذاران، دانشگاهها و دستگاهها و بخش حکمرانی حضور داشته باشند و در پنلهای مختلف موضوعات مربوط به بهینهسازی را به بحث بگذاریم. وی با اشاره به فرصتهای قانونی برای جذب سرمایه در حوزه بهینهسازی انرژی مانند ماده۱۲ گفت: از آنجا که از این فرصت بهدرستی استفاده نشد و موفق عمل نکردیم، اکنون تغییر قابلتوجهی در آن ایجاد کردیم. مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت کشور تاکید کرد: با توجه به الزام قانونی برای جایگزینی ۸/ ۵میلیون بخاری، در نوع و نحوه دریافت بخاریها تغییراتی ایجاد کردیم و مصرفکننده دیگر لازم نیست برای تامین بخاری با بازدهی بالاتر پولی پرداخت کند، همچنین شرایط را برای سرمایهگذار جذاب کردیم.
آبنیکی به برنامه نوسازی ۱۶۰هزار تاکسی در کشور اشاره کرد و گفت: برقیکردن حملونقل عمومی، جایگزینی مینیبوس و اتوبوسهای فرسوده و طرح جایگزینی موتورسیکلتها نیز در دستور کار است. مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ادامه داد: آخرین برنامهریزی برای کاهش ۵۰درصدی مصرف انرژی انجامشدهاست و اکنون روزانه ۵/ ۳میلیون بشکه معادل نفتخام فرصت صرفهجویی انرژی در کشور وجود دارد.