آمارهای مؤسسه جودی نشان میدهد صادارت نفت خام عربستان در ماه ژوئن امسال به پایینترین سطح از سپتامبر ۲۰۲۱ رسیده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دادههای مؤسسه ابتکار دادههای نفتی موسوم به جودی (JODI) نشان داد صادرات نفت خام عربستان سعودی در ژوئن امسال برای سومین ماه پیاپی کاهش یافت و به پایینترین حد از سپتامبر ۲۰۲۱ رسید.
میانگین صادرات نفت خام عربستان در ژوئن امسال به روزانه ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسید که نسبت به ماه مه حدود ۱.۸ درصد کاهش نشان میدهد، این رقم در مه امسال ۶ میلیون و ۹۳۰ هزار بشکه در روز بود.
مؤسسه جودی ارقام صادرات ماهانه ارسالی از سوی عربستان و دیگر اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را در پایگاه اطلاعرسانی خود منتشر میکند.
تولید نفت خام عربستان در ماه ژوئن نسبت به ماه پیش از آن تغییر چندانی نداشت و به میانگین روزانه ۹ میلیون و ۹۶۰ هزار بشکه رسید، در حالی که ذخایر این کشور با یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه افزایش به ۱۴۹ میلیون و ۶۹۰ هزار بشکه رسید.
پالایشگاههای داخلی عربستان ژوئن امسال روزانه ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه نفت خام فرآوری کردند که نسبت به ماه مه ۲۸ هزار بشکه افت نشان میدهد، در حالی که مصرف مستقیم نفت خام در نیروگاههای برق این کشور برای تأمین انرژی مورد نیاز دستگاههای خنککننده با ۶۵ هزار بشکه افزایش به۵۴۳ هزار بشکه در روز رسید.
صادرات فرآوردههای نفتی عربستان در ماه ژوئن نسبت به ماه پیش از آن با کاهش روزانه ۲۶ هزار بشکهای به یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه رسید.
دادههای نفتکشها از منابع تجاری در ماه ژوئن نشان داد واردات نفت روسیه از هند در ماه ژوئن به بالاترین حد خود رسیده است.
دادههای دولتی نشان میدهد واردات نفت خام چین از روسیه نیز در ماه ژوئن به بالاترین حد خود رسیده است و پالایشگاهها با وجود کاهش تخفیفها در برابر شاخصهای بینالمللی همچنان به خرید نفت روسیه ادامه میدهند.
عربستان در ماه جاری میلادی اعلام کرد کاهش تولید داوطلبانه روزانه یک میلیون بشکهای نفت خام خود را برای سومین ماه تا سپتامبر تمدید خواهد کرد و در عین حال تأکید کرد احتمال میرود این کاهش دوباره تمدید شود.
ریاض پس از اعلام تمدید کاهش تولید داوطلبانه، قیمت انواع نفت خام صادراتی خود به مشتریان آسیایی را برای تحویل در ماه سپتامبر افزایش داد.