از نگاه تحلیلگران فعال در حوزه انرژی، آینده مبهم اقتصاد اژدهای زرد بهعلاوه افزایش ارزش دلار آمریکا، تا حدود زیادی تاثیر مطلوبنظر عربستان و روسیه را در کاهش تولید و عرضه نفتخام خود از بین برده است. قیمت هر بشکه نفتبرنت دریای شمال در روز جمعه و در لحظه تنظیم این گزارش با ۶۹سنت معادل ۷۷/ ۰درصد افزایش به رقم ۹۰دلار و ۶۰سنت رسید. نفت وستتگزاس اینترمیدیت آمریکا هم با ۶۳سنت معادل ۷۳/ ۰درصد افزایش، در رقم ۸۷ دلار و ۴۹سنت معامله شد.
به گزارش رویترز، نگرانی بازار انرژی درخصوص کاهش عرضه نفت در زمان اوج تقاضا و در فصل زمستان که بهدنبال اعلام تمدید مصوبه کاهش تولید عربستان و روسیه تا پایان سال۲۰۲۳ رقم خورد، قیمت نفت را به بالاترین رقم طی ۱۰ ماه گذشته رساند. افق متلاطم اقتصاد چین و افزایش ارزش دلار آمریکا، هریک به نوبه خود بر قیمت جهانی نفت تاثیر گذاشته است. سرمایهگذاران انتظار دارند نرخ بهره بانکمرکزی آمریکا که به بالاترین رقم طی ۲۰سالگذشته رسیدهاست، همچنان در همین سطح باقیبماند که رشد بیشتر ارزش دلار را رقم خواهد زد، ضمن آنکه قیمت نفت را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر میکند.
تحلیلگران حوزه انرژی باور دارند بازار کماکان تحتتاثیر خبر کاهش عرضه قرار داشته و این در حالی است که نشانههایی از تقاضای بالای جهانی مخصوصا در چین میتواند بهصورت بالقوه، باعث بالارفتن قیمت نفت شود. با این همه، بهنظر میرسد محرکهای اقتصادی چین برای تقویت اقتصاد این کشور، چندان موفق نبودهاست. بر اساس این گزارش، واردات نفتخام چین حدود ۴۰درصد در ماه اوت افزایش داشتهاست، بهدلیل آنکه پالایشگاههای این کشور درصدد پرکردن ذخایر خود بهمنظور افزایش تولید سوخت صادراتی بودهاند. گفتنی است اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز اعلام کرده ذخایر نفتخام این کشور برای چهارمین هفته پیاپی کاهش یافته و تا بیش از۶درصد در ماه گذشته پایین آمدهاست. همچنین بهرغم تعهد کرملین برای ادامه کاهش تولید و عرضه نفتخام، انتظار میرود صادرات نفتی این کشور در سپتامبر افزایش یابد.