تجارت انرژی ایران ۶ برابر افزایش یافت

تجارت انرژی ایران ۶ برابر افزایش یافت

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: با توجه به رشد شش برابری حجمی صادرات و رشد دو برابری قیمت نفت خام در هر بشکه، درآمد یک ماهه نفتی ایران در مرداد ۱۴۰۲ معادل درآمد نفتی کشور در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹ قرار گرفته است.

به گزارش اوپکس، مهدی هاشم زاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه اخیرا مطرح می‌شود که میزان تحریم‌ها کاهش پیدا کرده، درحالی که این اتفاق نیفتاده است، اظهار کرد: نکته ای که وجود دارد این است که ذخایر استراتژیک آمریکا به کمترین میزان در چهار دهه اخیر رسیده و روسیه و عربستان نیز میزان تولید خود را کاهش داده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه آمریکا ناچار بوده که نفت ایران را در بازار بپذیرد و نفت ایران در ماه جاری به میزان بسیار بالایی وارد بازار جهانی شود و از این موضوع استقبال کرده است، گفت: این یک اتفاق مثبتی برای ماست؛ میانگین صادرات نفت ایران در ماه اخیر بیشترین میزان را ثبت کرد که می‌توانیم از این طریق درآمدهای ارزی خوبی داشته باشیم و هم در بحث ثبات ارزی و هم گسترش ثبات انرژی می‌توانیم شرایط خوبی را رقم بزنیم.

هاشم زاده با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت به فروش رسید و اکنون این عدد یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه است، اظهار کرد: میزان تولید نفت طبق «بودجه مصوب» و «تولید عملیاتی» را به تفکیک مناطق عملیاتی در سال 1399 نشان می‌دهد. طبق این جدول با توجه به بودجه شرکت ملی نفت ایران، برنامه‌ریزی برای تولید حدود ۳ میلیون بشکه نفت در روز انجام شده بود که احتمالا به دلیل محدودیت‌های «مالی» و «صادرات نفت» ناشی از تحریم‌ها، این هدفگذاری محقق نشده و میزان تولید، عددی کمتر از ۲ میلیون بشکه در روز را ثبت کرده است.

این کارشناس اظهار کرد: حتی پیش‌تر در گزارش‌های ماهانه اوپک نیز تولید نفت ایران در سال ۹۹ را کمتر از ۲ میلیون بشکه و حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز در طول سال ۱۳۹۹ پیش‌بینی کرده بود. بنابراین با احتساب کمتر ۲ میلیون تولید نفت ایران در سال ۱۳۹۹، میزان فروش نفت خام در سال ۱۳۹۹ معادل عددی بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار بشکه در روز بوده است و حتی مسئولین آن زمان نیز نسبت به درآمد پایین نفتی در سال ۱۳۹۹ گله کردند و اسحاق جهانگیری معاون اول سابق رئیس جمهور نیز با اشاره به عملکرد دولت در فروش نفت در سال ۹۹ گفته بود که در سال ۹۹ از ابتدای سال تا اوایل اسفند کمتر از ۹ هزار میلیارد تومان از بودجه دولت از درآمد نفت به دست آمده است.

وی با بیان اینکه بنابراین علاوه بر مسئله رشد حجمی صادرات ایران از ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۱۳۹۹، به حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز در ۲۰ روز ابتدای ماه آگوست ۲۰۲۳ طبق آمار تانکر ترکرز، رسیده است؛ گفت: قیمت نفت خام ایران نیز افزایش چشم‌گیری نسبت به وضعیت کرونایی و کاهش تقاضای جهانی در سال ۱۳۹۹ داشته است. قیمت هر بشکه نفت ایران نیز نسبت به آن زمان قیمت دو برابر شده چرا باتوجه به کرونا و کاهش مصرف جهانی قیمت ۴۰ دلار بود اما اکنون به ۸۰ دلار در هر بشکه رسیده است.

هاشم زاده ادامه داد: بنابراین با توجه به رشد ۶ برابری حجمی صادرات و رشد دو برابری قیمت نفت خام در هر بشکه، درآمد یک ماهه نفتی ایران در مرداد ۱۴۰۲ معادل درآمد نفتی کشور در ۱۲ ماهه سال ۹۹ قرار گرفته است.

تجارت انرژی ایران ۶ برابر افزایش یافت

این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه اکنون در حوزه توسعه تجارت انرژی حرکت می کنیم، اخیرا نیز با اتفاقی که در فاز ۱۱ پارس جنوبی اتفاق افتاد این مساله پررنگ‌تر شد، اظهار کرد: اکنون شاهد یک جهش در درآمدهای ارزی در حوزه نفت و گاز هستیم.

وی با بیان اینکه در حوزه نفت ظرفیت سازی جدیدی صورت گرفته و با توسعه زیرساخت‌ها مسیر جدیدی را ایجاد کردیم، گفت: ایران علاوه بر حضور در بازارهای موجود نفتی، بازارهای جدیدی نیز برای خود ایجاد کرده است و به سمت بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده رفته است که قدم جدیدی در ایجاد تقاضای جدید جهانی با بازسازی کامل پالایشگاه‌های مذکور است و اتفاق مهمی است که بازار انرژی ایران را گسترش داده و همچنین حوزه توسعه انرژی کشور اتفاق افتاده است.

۱۸ شهریور ۱۴۰۲ ۱۶:۰۸
ایسنا |
تعداد بازدید : ۸۸