تولیدکنندگان بخش خصوصی موفق شدهاند ۷۲ درصد مواد مؤثره دارویی را با تکمیل زنجیره ارزش در بخش صنایع دارویی در داخل کشور تولید کنند؛ تولید این مواد در انحصار آمریکا، اروپا، چین و هند بود و اکنون ایران نیز به این جرگه پیوسته است.
به گزارش خبرنگار شانا، کارگاه آموزشی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی، با حضور فعالان صنعت دارویی و اکبر پیربدلی، مدیر برنامهریزی و مطالعات بررسی سرمایهگذاری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) در سالن نوآوری و فناوری ایران در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست برگزار شد.
پیربدلی با بیان اینکه از همه سرمایهگذاران صنعت دارویی دعوت میکنیم در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر سرمایهگذاری کنند، گفت: مشوقهای بینظیری را برای شرکتهای دانشبنیانی که به تولید مواد مؤثره دارویی میپردازند، در نظر گرفتهایم.
موقعیت منحصربهفرد ایران در تولید مواد مؤثره دارویی
فرامرز اختراعی، رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی نیز با بیان اینکه تولید مواد مؤثره دارویی به شکل عملی بعد از انقلاب شکل گرفت، گفت: با اقدامهایی که در این مدت انجام شد، هماکنون ۷۲ درصد نیاز کشور در بخش مواد مؤثره دارویی داخل کشور تولید میشود.
وی با اشاره به موقعیت منحصربهفرد ایران در تولید مواد مؤثره دارویی در منطقه و جهان اظهار کرد: تولید مواد مؤثره دارویی مختص کشورهای آمریکا، اروپا، چین و هند است و اکنون ایران با تولید این مواد از موقعیت انحصاری و خاصی در منطقه و جهان برخوردار شده است.
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی افزود: هماکنون ۴۶ شرکت داخلی در حال تولید مواد مؤثره دارویی هستند که از این میان ۴۱ شرکت دانشبنیان هستند.
اختراعی با بیان اینکه ۹۸ درصد داروها در ایران تولید میشود، یادآور شد: صنایع دارویی از جمله صنایع راهبردی کشور است که بخش مهمی از این داروها از مواد پایه پتروشیمی تولید میشود.
وی درباره عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به شرکتهای تولیدکننده مواد دارویی گفت: این موضوع سبب میشود شرکتها از طریق اعتبار مواد پتروشیمی را دریافت کنند و به تولید کالای خود بپردازند و پس از تولید و فروش کالا، هزینه خوراک آن را پرداخت کنند.
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی ادامه داد: ما امسال موفق شدیم تعداد قابل توجهی از مواد واسط دارویی را در داخل کشور تولید کنیم.
اقدامهای مطلوب بخش خصوصی در تکمیل زنجیره ارزش
محمدرضا موسوی، نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی نیز با بیان اینکه صنعت مواد اولیه دارویی در ایران صنعت جوانی است که عمر آن به بعد از پیروزی انقلاب میرسد، گفت: تا پیش از این تکمیل زنجیره ارزش در صنعت دارویی معنایی نداشت، اما در ایران بخش خصوصی به تکمیل زنجیره ارزش در این بخش اقدام کرده است.
وی افزود: ما موفق شدیم مواد اولیه داروها را با تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی به مواد مؤثره دارو تبدیل کنیم.
هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست که از دیروز (یکشنبه،۲۶ شهریورماه) با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز بهکار کرد بهمدت چهار روز دایر است.