دومین بازارچه مرزی صادرات گازوئیل ایران راه افتاد

دومین بازارچه مرزی صادرات گازوئیل ایران راه افتاد
دومین بازارچه مرزی فروش گازوئیل به منظور صادرات این فرآورده نفتی به کشورهای پاکستان و افغانستان به طور رسمی راه اندازی شد.

پس از راه اندازی سامانه پایش و رصد نقل و انتقال فرآورده‌های نفتی در انبارهای نفت و ناوگان نفتکش‌های جاده پیما به عنوان اتاق فرمان مقابله با قاچاق سوخت، فروش گازوئیل از طریق بازارچه‌های مرزی به مرزنشینان دومین اقدام غیر قیمتی دولت برای مقابله با پدیده قاچاق گازوئیل است.

بر این اساس با مصوبه دولت قیمت گازوئیل در مبادی مرزی به صورت قیمت تعادلی و شناور متناسب با فوب خلیج فارس عرضه می‌شود که بهای این فرآورده نفتی به مراتب بالاتر از قیمت آن در جایگاه‌های سوخت داخل کشور است و پیش بینی می شود با اجرای این طرح حجم قاچاق گازوئیل به حداقل کاهش یابد.

از این رو هفته گذشته به منظور توسعه صادرات فرآورده‌های نفتی و تامین معیشت مرزنشینان، نخستین مرکز فروش سوخت به مرزنشینان در بازارچه مرزی میلک در سیستان و بلوچستان و در مرز مشترک با پاکستان و افغانستان به طور رسمی افتتاح شده است.

 

بازارچه مرزی میلک



مطابق با برنامه تعریف شده در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی باید تعداد مراکز مرزی فروش سوخت کشور به 34 بازارچه افزایش یابد که در این صورت علاوه بر مهار رشد قاچاق گازوئیل امکان افزایش صادرات فراورده های نفتی توسط مرزنشینان کشور هم فراهم می شود.

در راستای اجرای این برنامه، دومین بازارچه مرزی عرضه سوخت به مرزنشینان در کوهک سراوان استان سیستان و بلوچستان راه اندازی شد و حتی نخستین محموله سوخت از این بازارچه هم صادر شده است.

مصطفی کشکولی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی پیشتر قیمت فروش سوخت در بازارچه‌های مرزی را کمتراز قیمت فروش این فرآورده نفتی در کشورهای همسایه اعلام کرده و گفته بود: این کاهش یمت منجر به ایجاد حاشیه سود منطقی برای مرزنشینان خواهد شد.

این مقام مسئول قیمت فروش گازوئیل به قیمت فروش مرزی را مخصوص مرزنشینان عنوان کرده و یادآور شده بود: سوخت تحویلی به مرزنشینان 500 لیتر و به قیمت 2300 تومان ( ساکنان تاشعاع 20کیلومتری مرز) خواهد بود.

از سوی دیگر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام کرده است: سیستان و بلوچستان به دلیل وسعت مرزمشترک به طول 1500کیلومتر باک شورهای همجوار همچون افغانستان، پاکستان و مرزآبی دریای عمان استعداد بالقوه ای در افزایش صادرات فرآورده های نفتی و رشداقتصادی کشور دارد.

۱۸ خرداد ۱۳۹۲ ۰۰:۴۹
مهر |
تعداد بازدید : ۲,۹۳۳