ریسک‌های پایداری بهای نفت

قیمت نفت روز سه‌‌‌‌‌‌‌شنبه ۱۷ اکتبر پس از کاهش بیش از یک دلاری در روز دوشنبه در بحبوحه امیدواری‌‌‌‌‌‌‌ها برای کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا و همزمان با تشدید تلاش‌های واشنگتن برای جلوگیری از تشدید جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس، ثابت ماند. بر اساس گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، بهای نفت‌برنت با ۲۹‌سنت افزایش به ۸۹دلار و ۹۰‌سنت در هر بشکه رسید، درحالی‌که نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا (WTI) با ۲۰‌سنت افزایش ، ۸۶ دلار و ۸۰‌سنت در هر بشکه معامله شد.
به گفته منابع متعدد، دولت و مخالفان ونزوئلا روز سه‌‌‌‌‌‌‌شنبه مذاکرات طولانی‌‌‌‌‌‌‌مدت تعلیق را ازسر گرفتند.نیکلاس مادورو، رئیس‌‌‌‌‌‌‌جمهور این کشور گفت که این مذاکرات به نفع انتخابات ۲۰۲۴ خواهد بود و می‌تواند به کاهش تحریم‌های واشنگتن منجر شود. از سال‌۲۰۱۹، ایالات‌متحده صادرات نفت ونزوئلا، یکی از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را برای مجازات دولت مادورو پس از انتخابات سال‌۲۰۱۸ که واشنگتن آن را نقض حقوق‌بشر می‌دانست، تحریم کرده‌است. دولت ایالات‌متحده به‌دنبال راه‌هایی برای افزایش جریان نفت به بازارهای جهانی برای کاهش قیمت‌های بالا بوده‌است، اما هرگونه افزایش واقعی تولید نفت توسط ونزوئلا به دلیل عدم‌سرمایه‌گذاری‌های اخیر زمان می‌برد.

هر دو شاخص نفت هفته گذشته به دلیل ترس از گسترش درگیری در خاورمیانه افزایش‌یافتند و شاخص جهانی برنت ۷.۵‌درصد افزایش یافت که بالاترین رشد هفتگی از فوریه بود.درحالی‌که اسرائیل خود را برای تشدید حملات علیه حماس آماده می‌کند و نگرانی‌ها از ایجاد یک بحران انسانی در غزه و ترس از درگیری گسترده‌‌‌‌‌‌‌تر با ایران ایجاد شده، جو بایدن، رئیس‌‌‌‌‌‌‌جمهور ایالات‌متحده، قرار است دیداری از اسرائیل انجام دهد که می‌تواند اقدامی متعادل‌کننده باشد. اگرچه واشنگتن از جنگ اسرائیل علیه حماس حمایت می‌کند، در عین حال تلاش می‌کند تا کشورهای عربی را برای کمک به پیشگیری از یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر دور هم جمع کند.گروه پژوهشی ANZ Research مستقر در استرالیا روز سه ‌‌‌‌‌‌‌شنبه در یادداشتی اعلام کرد: «خطرات همچنان پابرجاست و وزیر امورخارجه ایران هشدار داد که گسترش احتمالی جنگ در جبهه‌‌‌‌‌‌‌های دیگر به مرحله اجتناب‌ناپذیر نزدیک می‌شود.»
۲۶ مهر ۱۴۰۲ ۱۰:۵۵
دنیای‌اقتصاد |
تعداد بازدید : ۱۷۵