بخش خصوصی آمادگی جایگزین شدن سریع به‌جای دولت را ندارد// شورای عالی پول و اعتبار وارد عمل شود

بخش خصوصی آمادگی جایگزین شدن سریع به‌جای دولت را ندارد// شورای عالی پول و اعتبار  وارد عمل شود
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه پتروشیمی یک سرمایه‌گذاری‌ مطمئن و با ریسک کم است بنابراین بانک‌ها که به‌کندی عمل می‌کنند می‌توانند با توجه به سابقه این صنعت راحت‌تر به فعالان صنعت پتروشیمی تسهیلات تخصیص دهند.
عبدالحسین بیات گفت: در حال حاضر در یک دوران گذار هستیم و دولت از ادامه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله پتروشیمی منع شده است.

 

وی تصریح کرد: سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز هنوز آمادگی برای جایگزین شدن کامل و با سرعت به جای دولت را پیدا نکرده‌اند.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با تاکید بر این‌که دوران گذار طبیعت خاص خود را دارد که اکنون شرایطش را نشان می‌دهد، تصریح کرد: معتقد نیستم که تحریم‌ها می‌توانند باعث کندی و کاهش در برنامه توسعه شوند. بلکه بیشتر بحث منابع مطرح است.

 

بیات افزود: در مقایسه با برنامه‌های گذشته با نگاهی می توان دید که براساس آمار دوره سوم و چهارم برنامه توسعه، دوران رونق پتروشیمی بوده است، سرمایه گذاری دراین بخش به طور متوسط سالانه دو هزار میلیارد دلار صورت می‌گرفته که اکنون که در برنامه پنجم نیز هستیم به همین میزان سرمایه‌گذاری می‌شود.

 

معاون وزیر نفت با تاکید بر این‌که قاعدتا باید تلاش کنیم که میزان سرمایه‌گذاری در پتروشیمی بیشتر شود تاکید کرد:‌ بحث تامین منابع مالی بسیار مهم است؛ بخشی از منابع مالی به سیستم بانکی بر می‌گردد و سیستم بانکی ما در پذیرش طرح‌های توسعه‌ای پتروشیمی به کندی عمل می کند چرا که با بخش خصوصی مواجه‌اند.

 

وی همچنین با اشاره به تضامینی که بانک‌ها برای ارائه تسهیلات می‌خواهند گفت: گاه دولت باید بخش خصوصی را تضمین کند و گاهی نیز بانک از بخش خصوصی تضامینی را می‌خواهد که ممکن است در حد توان درخواست کننده تسهیلات نباشد.

 

بیات با تاکید بر این‌که شورای عالی پول و اعتبار که معمولا ضوابط نظارتی بر بانک‌ها را تنظیم می‌کند باید در این زمینه تجدیدنظر کند گفت: بانک‌ها در بخش توسعه تسهیلاتی را برای واحدهای توسعه‌ای کل کشور از جمله پتروشیمی باید داشته باشند.

 

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در ادامه با اشاره به مواردی از صنعت پتروشیمی گفت: بارها گفته‌ام که ببینید آیا در حدود 50 سالی که از عمر پتروشیمی می‌گذرد، واحدی دیده شده که ورشکسته شده باشد یا نتوانسته باشد تسهیلاتی که گرفته را بازپرداخت کند؛ خوشبختانه چنین چیزی وجود ندارد.

 

بیات در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ادامه داد: از سوی دیگر می‌توانید ببینید که آیا تاکنون واحد پتروشیمی‌ای هست که تعطیل شده و گفته باشد که فعالیت در این بخش صرفه اقتصادی ندارد؛ چنین چیزی هم نداریم. امروز محصولات پتروشیمی شیراز، پتروشیمی خارک، پتروشیمی آبادان و پتروشیمی رازی که قدیمی هستند را روی هوا می‌زنند و بسیار این شرکت‌ها مشتری دارند.

 

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه پتروشیمی سرمایه‌گذاری مطمئن و با ریسک کم است؛ بانک‌ها می توانند با این سابقه راحت‌تر تسهیلات تخصیص دهند.

 

به گزارش ایسنا، در دو سال گذشته که شرایط ارائه تسهیلات توسط بانک‌ها به بخش خصوصی با کنار رفتن تضمین دولت سخت‌تر شده، بخش خصوصی برای اخذ تسهیلات با چالش مواجه شده و برخی از فعالان این حوزه در این زمینه گلایه‌های بسیار دارند.

 

بر این اساس بانک از فعالان این حوزه که بخش خصوصی هستند تضامین سنگینی را برای ارائه تسهیلات می خواهند که این موضوع باعث محدود شدن دریافت‌ کنندگان تسهیلات و از سوی دیگر با مشکل مواجه شدن برخی از واحدهای پتروشیمی شده‌ است.

۲۹ خرداد ۱۳۹۲ ۰۱:۴۲
تعداد بازدید : ۱,۱۴۰