رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: قیمت نفت در بودجه سال آینده ۷۱ دلار پیشبینی شده که عددی قابل دفاع در بازار جهانی انرژی است.
به گزارش شانا به نقل از ایرنا، داود منظور امروز (سهشنبه، هفتم آذرماه) در نشست خبری درباره لایحه بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: در لایحه بودجه سال آینده سعی کردیم به هیچوجه کسری پنهانی در اعداد نداشته باشیم و اعداد بر اساس مؤلفههای واقعی برآورد شده است. مقدار صادرات نیز عددی است که وزارت نفت تعهد کرده میتواند صادر کند و شبکه صادرات آن نیز فراهم است.
وی افزود: بیشک کسری حقوقی پنهان در بودجه نداریم و میتوانیم نرخ رشد حقوق و دستمزد را به جای ۱۸ درصد ۲۵ درصد کنیم، کما اینکه دولت قبل این کار را کرد و سال ۱۴۰۰ دولت قبل بودجه را دو برابر کرد و این رقم بیشتر صرف حقوق و دستمزد شد، اما زمانی که منبع ناپایداری دارید که نمیتوانید محقق کنید این کسری بودجه است و ما این کار را نکردیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: لایحه بودجه بر اساس توانسنجی که دولت از ظرفیت کشور دارد تنظیم شده است و اگر بنا باشد تغییراتی ایجاد کنیم ایرادی ندارد، البته باید منبع آن پیشبینی شود و اینکه بگوییم قیمت نفت از ۷۱ دلار به ۷۵ دلار برسد کسری بودجه پنهان است.
منظور اظهار کرد: اگر نمایندگان مجلس نسبت به لایحه نظرات اصلاحی داشته باشند استقبال میکنیم مشروط بر اینکه طبق رویکرد رهبر معظم انقلاب باشد و همانطور که رهبری فرمودند مداخلات مجلس بر لوایح نباید شاکله لوایح را به هم بزند. ما از تعامل با مجلس و نمایندگان استقبال میکنیم کما اینکه در فرآیند برنامه هفتم نیز تعامل خوبی شد.
وی با اشاره به گزارش رشد اقتصادی مرکز آمار تصریح کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار رشد متفاوت و قابل توجهی را در اقتصاد ملی در ۶ ماه نخست سال تجربه کردیم. در سه ماه دوم رشد اقتصادی با نفت ۷.۱ درصد و بدون نفت ۴.۲ درصد بوده است و ما توانستیم دورههای کم رشد و رشد منفی را به رشد مثبت و رشد مثبت بالا تبدیل کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه امیدواریم آهنگ رشد را در ۶ ماه دوم نیز حفظ کنیم، اظهار کرد: رشد اقتصادی گروه صنایع و معادن در سه ماه دوم ۸.۷ درصد است، همچنین در دیگر صنایع رشد ۲.۶ درصد بوده است. رشد گروه خدمات ۷.۵ درصد بوده و بالاترین رشد در این گروه به بخش واسطهگریهای مالی با ۱۶.۹ درصد مربوط است.