شهر خاش هم اخیر گاز دار شده و شبکه گازرسانی در اکثر نقاط خاش اجرا گردیده، اما بسیاری از خانواده توان لوله کشی گاز و خرید انشعاب آن را ندارند و از طرفی ارجاع پرونده های گاز به ارگانهای مختلف فشارهای زیادی به مردم در شرایط دشوار اقتصادی وارد کرده و خانواده ها عملاً از لوله کشی گاز و خرید انشعابات آن منصرف می گردند.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،چند ماهی هست، در سایه بی تدبیری و ضعف مدیریتی و نظارتی و عدم اطلاعرسانی شفاف از سوی مسوولان، گاز مایع در خاش سیستان و بلوچستان نایاب شده و یا وقت گرانبهای مردم در صف های شلوغ دریافت گاز در جایگاه های توزیع تلف میشود و از طرفی سیلندر های گاز در بازارهای سیاه با فراوانی یافت می شود.
در روزهای گذشته، نشستی در فرمانداری خاش با حضور اعضای ستاد تنظیم بازار تشکیل و مقرر گردید در ۹ نقطه از شهر و محلات خاش توزیع گاز به صورت سیار صورت گیرد و به شرکت های تامین و توزیع گاز شفق و ایثارگران مهلت داده شد تا در پنج نقطه ثابت توزیع گاز داشته باشند، اما این امر با گذشت سه شبانه روز تاکنون محقق نشده و قرار است از امروز ۱۵ آذر در دو نقطه توزیع ثابت سیلندرهای گاز با قیمت مصوب ۲۷۹ هزار ریالی و با نظارت بازرس فرمانداران و ناظران اداره صمت و غیره انجام شود.
در روزهای اخیر از آغاز اجرای طرح، در نقاط تعیین شده، گاز توزیع نشده و جای تأسف هست که سیلندر گاز در بازار آزاد خاش بالای ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد و مردم از دسترسی به آن محرومند.
شهر خاش هم اخیر گاز دار شده و شبکه گازرسانی در اکثر نقاط خاش اجرا گردیده، اما بسیاری از خانواده توان لوله کشی گاز و خرید انشعاب آن را ندارند و از طرفی ارجاع پرونده های گاز به ارگانهای مختلف فشارهای زیادی به مردم در شرایط دشوار اقتصادی وارد کرده و خانواده ها عملاً از لوله کشی گاز و خرید انشعابات آن منصرف می گردند.
بخش وسیعی از مردم خاش در فقر مطلق قرار دارند و خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیز مانند سایر اقشار جامعه از داشتن سند مالکیت برای منازل خود محروم بوده و این موضوع مانعی جدی برای گازرسانی به منازل مردم است.
مردم خاش از وجود صف های طولانی در درب جایگاه های توزیع گاز و نیز فراوانی سیلندر گاز در بازار سیاه و نیز عدم توزیع آن در درب منازل گلایه مند بوده در سرگردانی به سر می برند.
فرماندار: ۳۰ درصد گاز در جایگاه های خاش توزیع شود
فرماندار خاش گفت: از امروز ۱۵ آذرماه برای دسترسی آسان مردم به سیلندرهای گاز مایع ۷۰ درصد توزیع گاز در شهر و محلات و ۳۰ درصد در تأسیسات توزیع گاز با قیمت مصوب ۲۷۹ هزار ریالی و اخذ کارت ملی و کارت بانکی سهمیه نفتی سرپرست خانوار باید باشد.
صاحب گل صالحی با تاکید بر اینکه آغاز توزیع سیلندرهای گاز بایستی از ۸ صبح باید باشد، افزود: هر طرحی معایب و مزایایی دارد، اما هدف مهم ما خدمت رسانی به مردم و جلب رضایتمندی مشتریان بوده و در همین راستا از امروز توزیع گاز مایع با خودروهای مشخص شده در محلات شامل خیابان سعدی در ورودی محله براهویی ها؛ خیابان سعدی در فلکه کارخانه سیمان؛ خیابان امام خمینی در فلکه قرآن؛ چهار راه سراوان؛ خیابان امام خمینی فلکه دانشگاه آزاد؛ خیابان انقلاب فلکه مشک؛ میدان امام حسین(ع) پنج طبقه؛ جنب پارک تفتان و نیز نمایندگی اسماعیل آباد صورت گیرد.
وی اظهارکرد: از مصوبات نشست قبلی ستاد تنظیم بازار خاش این بود که ظرف ۷۲ ساعت آینده بایستی ۵ نمایندگی ثابت توزیع گاز مایع مجاز در شهر خاش شامل محله ریگ آباد رو به روی امام خمینی۲؛ خیابان فردوسی جنب آهن فروشی عیدوزهی؛ چهار راه سراوان پشت مغازه حاج قادر؛ خیابان جمهوری روبه روی کلانتری ۱۱ و خیابان سرباز جنب میدان میوه و تربار راه اندازی شود، اما از امروز قرار است دو جایگاه ثابت از سوی شرکت شفق گاز با تزریق یک هزار سیلندر ایجاد و شرکت ایثارگران هم اعلام آمادگی کرده، یک جایگاه ثابت را در چهارراه پشتکوه راه اندازی می کند و شرکتها موظفند پلاکارد اطلاع رسانی ساعات توزیع در محلات مشخص شده را در سطح شهر نصب کنند و نیز اداره صنعت و معدن و تجارت ساعات و ایام و محلات توزیع سیلندرهای گاز را به اطلاع مردم برساند.
فرماندار خاش بیان کرد: فروش سیلندرهای گاز در بازار آزاد بالاتر از ۱۸۰ و ۱۹۰ هزار تومان بوده که در این موضوع بایستی پرونده تخلف تشکیل و با گرانفروشان گاز برخورد شود و نظر ما بر این هست که فروشندگان حق فروش گاز با قیمت نجومی را ندارند و به سود و درآمد کمتر بایستی قانع باشند.
صالحی متذکر شد: برای برخورد با متخلفان حوزه تامین و توزیع گاز ضعف و کوتاهی مدیران و ناظران دستگاه های اجرایی و نظارتی قابل قبول نیست، بنابراین در صورت مشاهده هرگونه تخلف برخورد قاطع صورت گیرد.
فرماندار خاش اظهار کرد: در حوزه نظارت بر کیفیت پخت نان در خبازی ها، دستگاههای جدید پوز یا خرید نان از نانوایی، سامانه ای طراحی شده که مشتریان باید نظرات خود را ثبت کنند و با این شیوه سیاست تنبیه و تشویق خبازان به صورت آنلاین و سیستمی اعمال خواهد بود، بنابراین شهروندان بدون تعارف این موضوع را مدنظر قرار دهند و خودشان نان را خرید و نظرات خود را هم ثبت کنند.