عضو هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت:صادرات قیر در۷ ماهه امسال ۳ میلیون و ۳۳۹ هزارتن به ارزش یک میلیارد و ۲۸۴میلیون بوده که رشد ۱۴درصدی نسبت به مدت مشابه را نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید حسینی سخنگو و عضو هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در نشست خبری موانع پیش روی حوزه تولید و صادرات فرآوردههای نفتی گفت: ما به سیاستهای ارزی نقد داریم زیرا این سیاست علیه صادرات و تنها در راستای تأمین منافع واردکننده بوده و مردم در این بین ذینفع نخواهند بود.
وی ادامه داد: منطقی بود که دولت لیستی از اقلام ضروری را همانگونه که در تمامی دولتهای گذشته روال بوده، اعلام میکرد و صادرکنندگان در مقابل ارز؛ این کالاها را وارد میکردند، اما اکنون بانک مرکزی در اتاق تاریک تصمیم گیری کرده و دیگر تصمیمات را وتو میکند، حتماً کسانی در پشت پرده از این جابجایی ارز منافعی دارند.
حسینی اضافه کرد: آمار صادرات ۷ ماهه نشان میدهد که در سال جاری در میزان صادرات فرآوردههای روغنی با ۲ میلیون و ۱۵۵ هزار تن، یک میلیارد و ۸۹ میلیون دلار صادرات داشتیم که نسبت به صادرات ۳ میلیون و ۵۳۰ هزار تنی در سال گذشته که بهمیزان یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار ارزآوری داشت، کاهشی ۳۹ درصدی داشته است.
وی افزود: همچنین در این مدت، صادرات پارافین بهمیزان ۱۶۰ هزار تن و بهارزش ۱۲۲ میلیون دلار بوده که نسبت به صادرات ۱۴۱ هزار تنی به ارزش ۱۴۵ میلیون دلار در مدت مشابه سال قبل، ارز نظر تناژ افزایش داشته اما از نظر ارزش صادراتی با کاهش پیدا کرده است.
حسینی خاطر نشان کرد: امسال تنها در بخش قیر وضعیت مناسبی داشتهایم به طوری که میزان صادرات قیر در ۷ ماهه امسال را ۳ میلیون و ۳۳۹ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۲۸۴ میلیون بوده است در حالی که میزان صادرات قیر در ۷ ماهه ابتدایی سال قبل، ۲ میلیون و ۵۵۲ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۱۴ میلیون دلار بوده که مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۴ درصدی در ارزش صادرات قیر را نشان میدهد.
به گفته سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی قیر صادراتی ایران بسیار ارزانتر از قیمتهای جهانی بهفروش میرسد که اگر ارزش واقعی خود را در بازارهای جهانی داشت، این ارزآوری بیشتری هم داشت.
حسینی خاطر نشان کرد: گاز مایع توان تولیدی ۱۲ میلیون تنی در سال وجود دارد و با توجه به اینکه ۹۷ درصد جمعیت کشور از گاز شهر برخوردرند نیاز داخل بسیار کم و نزدیک به ۲ میلیون تن در سال است و ظرفیت بسیار خوبی برای صادرات این فرآورده ارزشمند در کشور وجود دارد.
به گفته این مقام مسئول بسیاری از خودروها به صورت غیرقانونی به سمت استفاده از گاز مایع به جای بنزین و CNG رفته اند که دولت به دنبال مدیریت فرآیند عرضه گاز مایع برآمده است.
وی افزود: در ۷ ماهه نخست امسال، ۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تن گاز مایه به ارزش یک میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار صادر شده، درحالی که میزان صادرات گاز مایع کشور در زمان مشابه سال قبل، ۵ میلیون و ۱۷۰ هزار تن به ارزش ۹۶۴ میلیون دلار بوده است.
حسینی یادآور شد: ظرفیت فعلی تولید متانول ۱۴ میلیون تن در سال است و این ظرفیت با بهرهبرداری از طرحهای جدید به ۲۴ میلیون تن در سال میرسد؛ این درحالی است که کل بازار جهانی متانول، ۸۰ میلیون تن در سال است و بهشدت این وضعیت نگران کننده است.
وی ادامه داد: در ۷ ماهه ابتدایی سال جاری یک میلیارد و ۵۳۶ میلیون دلار صادرات متانول داشتیم، در حالی که میزان صادرات متنول کشور در ۷ ماهه ابتدایی سال گذشته یک میلیارد و ۲۴۸ میلیون دلار بود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی در خصوص میزان صادرات پلیمرها گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، یک میلیارد و ۷۱۳ میلیون دلار پلیمر صادر شده که این رقم در مدت مشابه سال قبل، بالغ بر ۲ میلیارد و ۶۷۴ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: حذف معافیتهای مالیاتی و اخذ عوارض از صادرات، دلیل اصلی کاهش حدوداً یکمیلیارد دلاری صادرات پلیمر کشور است.
حسینی خاطرنشان کرد: کل صادرات محصولات پتروشیمی ایران که مربوط به صادرات اوره، متانول، پلیمرها و آروماتیکها ست در سال جاری احتمال بسیار کمی دارد که به ۱۲ میلیارد دلار هم برسد و در مقایسه با سال گذشته، کاهشی قابل توجهی خواهد داشت.
وی ادامه داد: صادرات اوره، در سال جاری در آمار ۷ ماهه، صادراتی ۳ میلیون و ۱۱۱ هزار تنی به ارزش یک میلیارد و ۴۸ میلیون دلار داشتهایم که این رقم برای مدت مشابه سال قبل، ۳ میلیون و ۳۵۱ هزار تنی به ارزش یک میلیارد و ۸۵۵ میلیون دلار بود.