برنامهریزی برای پشتیبانی پایدار برجها باهدف عملیات اتصال هر دو برج انجام شد تا اتصال ایمن و موفقیتآمیز آنها در بهمنماه سال جاری تحقق یافت (برای اتصال دو سلول نیاز است که برجهای خنککننده از سرویس خارج شوند).
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،طی سه شبانهروز، در یکی از نقاط مهم تضمین پایداری صنایع پتروشیمی منطقه ویژه، دو پروژه همزمان انجام شد.
کولینگتاور یا برج خنککننده در صنایع، جهت خنکسازی آب برای چرخش و همچنین بازچرخانی آن در فرایندها به کار میروند.
در زمان طراحی واحد آب ناحیه ۱، برای انجام فرایند تبادل و تعدیل دما، دو برج خنککننده متصل به یکدیگر طراحی شده بودند و با پیداشدن ضرورت ساخت یک برج دیگر، بهمنظور ایجاد قابلیت مانورهای عملیاتی و تعمیراتی و بالابردن ضریب پایداری برجهای خنککننده، یک سلول جدید (با قابلیت اتصال به برج قبلی) طراحی، نصب و ساخته شد.
برنامهریزی برای پشتیبانی پایدار برجها باهدف عملیات اتصال هر دو برج انجام شد تا اتصال ایمن و موفقیتآمیز آنها در بهمنماه سال جاری تحقق یافت (برای اتصال دو سلول نیاز است که برجهای خنککننده از سرویس خارج شوند).
با طراحی مهندسان شرکت فجر انرژی خلیجفارس و برنامهریزی مدون، تمرین و اجرای سناریوهای متعدد و شناسایی روشهای ایمن پروژه اتصال سلولهای قدیمی و جدید برجهای خنککننده آغاز شد.
در این پروژه پس از سرویس خارجکردن برجهای خنککننده، عملیات برشکاری و سوراخکاری (کُر گیری) حوضچههای ارتباطی بین دو برج آغاز و بهصورت همزمان عملیات تخلیه، تمیزکاری و بازسازی عملیاتی شد.
همچنین پروژه ترمیم و آببندی نیز در کوتاهترین زمان ممکن (۵۱ ساعت) و بهصورت شبانهروزی اجرا شده و رکورد ۱۸۰۰ نفرساعت کار برای آن ثبت شده است. به گفته کارشناسان، سرعت عملیات پاکسازی و تمیزکاری و پوشش آببندی با این میزان نفر/ساعت کارکرد یک رکورد موفق در صنعت پتروشیمی بهحساب میآید.
گزارش میافزاید که پروژه ترمیم برجهای بتونی خنککننده به مدت سه شبانهروز و با حضور تیمهای منسجم و متعدد باهدف پشتیبانی برجها از یکدیگر در مواقع اضطراری و اتصال الکتروپمپهای موجود، اجرا شد که به طور همزمان با آن، سازه داخلی دو سلول برجهای خنککننده قدیمی ترمیم و کاملاً بازسازی شده است.
از نکات قابلتوجه این پروژه، همزمان اجرای عملیات کُرگیری (برش استوانهای بتون مسلح) دیواره به قطر ۴۰ اینچ و عملیات پوشش آببند کننده پلیمری دوجزئی به همراه پروژه ایجاد دریچه برای نصب صافی دوم ورودی پمپهای کولینگ است.
از دستاوردهای اتصال دو مجموعه به یکدیگر، جلوگیری از هدررفت آب، افزایش عمر سازهها برای یک دوره بلندمدت دیگر و همچنین امکان عملیات مجزا برای انجام کارهای تعمیراتی و بهرهبرداری است.