مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران ضمن اعلام جزئیات تولید گاز در پالایشگاه های کشور از افزایش شش درصدی تولید گاز در پالایشگاه های پارس جنوبی خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مهدی جمشیدی دانا روز دوشنبه در نشست خبری تولید گاز در پالایشگاه های پارس جنوبی طی ۱۰۰ روز نخست سال جاری را ۲۰ میلیارد و ۶۶۸ میلیون مترمکعب ذکر کرد و گفت: این در حالی است که، پالایشگاه های پارس جنوبی در سال گذشته ۱۹ میلیارد و ۴۴۳ میلیون مترمکعب گاز تحویل شبکه سراسری دادند.
وی وظیفه مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز را حفظ سقف تولید در حد طراحی عنوان کرد و افزود: حداکثر تولید شرکت های پالایشی در سال ۹۱ در ۱۹ بهمن ماه سال گذشته با ۵۱۸ میلیون مترمکعب گاز صورت گرفت.
جمشیدی دانا در تشریح افزایش تولید گاز پالایشگاه های کشور اظهار کرد: تا ۱۵ تیر ماه سال جاری پالایشگاه فجر جم با چهار درصد افزایش، هفت میلیارد و ۷۱۱ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری تحویل دادند و این در حالیست که در مدت زمان مشابه سال گذشته این پالایشگاه هفت میلیارد و ۴۴۷ میلیون مترمکعب گاز تولید کرده بود.
وی همچنین از افزایش یک درصدی خروجی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد و افزایش ۹ درصدی تولید پالایشگاه بیدبلند خبر داد و گفت: تا ۱۵ تیر ماه سال جاری پالایشگاه شهید هاشمی نژاد، سه میلیارد و ۸۵۵ میلیون مترمکعب و پالایشگاه بیدبلند یک میلیارد و ۸۰۹ میلیون مترمکعب گاز تولید داشته اند.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران از کاهش تولید پالایشگاه های پارسیان، سرخون و قشم خبر داد و افزود: تولید پالایشگاه پارسیان به دلیل انجام تعمیرات بر روی چاه های منطقه پارسیان از هفت میلیارد و ۹۵۹ میلیون مترمکعب به شش میلیارد و ۷۷۸ میلیون مترمکعب گاز رسید و پالایشگاه سرخون و قشم به دلیل افت فشار با کاهش حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعبی در ۱۰۰ روز نخست سال جاری روبرو بودند.
جمشیدی دانا، کل تولید گاز پالایشگاه های کشور در سال گذشته تا ۱۵ تیر ماه را ۴۲ میلیارد و ۷۱۹ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: امسال خروجی پالایشگاه های کشور در مدت زمان ذکر شده با یک درصد افزایش به ۴۲ میلیارد و ۴۸۸ میلیون متر مکعب رسیده است.
** مقایسه تولید پالاشگاههای گازی کشور در سال ۹۰ و ۹۱
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران، در ادامه به مقایسه تولید پالاشگاههای گازی کشور در سالهای ۹۰ و ۹۱ پرداخت و گفت: تولید گاز در پالایشگاه های پارس جنوبی از ۷۰ میلیارد و ۳۵۵ میلیون متر مکعب در سال ۹۰، با افزایش بیش از سه میلیارد متر مکعبی به ۷۳ میلیارد و ۳۶۳ میلیون متر مکعب رسید و پالایشگاه فجر جم نیز از ۳۰.۴ میلیارد متر مکعب در سال ۹۰ به ۳۲.۳ میلیارد متر مکعب افزایش یافت.
وی خروجی پالایشگاه پارسیان در سال ۱۳۹۰ را ۲۵ میلیارد و ۹۸۳ میلیون متر مکعب و خروجی این پالاشگاه در سال گذشته را ۲۵ میلیارد و ۵۷۴ میلیون متر مکعب عنوان کرد.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز خروجی پالاشگاه های شهید هاشمی نژاد، بید بلند، سرخون و قشم و پالایشگاه ایلام در سال گذشته را به ترتیب ۱۴ میلیارد و ۵۶۱ میلیون متر مکعب، شش میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، ۵.۷ میلیارد متر مکعب و ۹۱۷ میلیون متر مکعب ذکر کرد که در سال جاری تولید این پالایشگاه ها در سال گذشته به ترتیب به ۱۵ میلیارد و ۳۳۶ میلیون متر مکعب، هفت میلیارد متر مکعب، ۵.۳ میلیارد متر مکعب و یک میلیارد و ۶۸۴ میلیون متر مکعب رسیده است.
به این ترتیب مجموع تولید پالایشگاه های گازی کشور در سال ۱۳۹۰ بیش از ۱۵۴ میلیارد و ۷۱۶ میلیون متر مکعب(میانگین روزانه بیش از ۴۲۳ میلیون و ۸۷۹ هزار متر مکعب) و مجموع تولید پالایشگاه های گازی کشور در سال گذشته بیش از ۱۶۰ میلیارد و ۵۵۷ میلیون متر مکعب(میانگین روزانه ۴۳۹ میلیون و ۸۸۲ هزار مترمکعب) گزارش شد.
وی تولید گاز در سال ۱۳۸۸ را ۱۴۷ میلیارد و ۶۴۹ میلیون متر مکعب، در سال ۱۳۸۹ را ۱۵۴ میلیارد و ۴۸۵ میلیون، در سال ۱۳۹۰ را ۱۵۴ میلیارد و ۹۶۴ میلیون متر مکعب و در سال گذشته را ۱۶۰ میلیارد و ۷۵۱ میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: ارزش افزایش تولید گاز سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۹۰ با در نظر گرفتن هر متر مکعب گاز ۷۰ تومان، معادل چهار هزار و ۵۱ میلیارد ریال بوده است.
** آمار تولید میعانات گازی و گوگرد
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز در تشریح آخرین آمارهای تولید میعانات گازی و گوگرد در پالایشگاه های کشور، گفت: در سال ۱۳۸۸ بیش از ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب میعانات گازی در پالایشگاه های کشور تولید شد که این رقم در سال ۱۳۹۰ به ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب و در سال گذشته به ۲۳ میلیون و ۳۰۰ متر مکعب افزایش یافت.
جمشیدی دانا، تولید گوگرد در پالایشگاه های گازی در سال ۱۳۸۹ را ۹۲۲ هزار تن، در سال ۱۳۹۰ را ۹۰۸ هزار تن و در سال گذشته را ۹۶۹ هزار تن عنوان کرد.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز، گفت: تولید در شرکت های پالایشگاهی گاز طی این سالها در شرایطی به دست آمد که تحریم به شدت به پالایشگاه ها فشار وارد کرده بود، اما نتوانست این مجتمع ها را تسلیم خود کند.