آغاز نشست وزیران نفت جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف

نشست وزارتی فوق‌‌العاده هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف) با حضور وزیر نفت در الجزیره آغاز به‌‌کار کرد. به گزارش «شانا»، نشست فوق‌‌العاده وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف با هدف آماده‌‌سازی اسناد اساسی از جمله بیانیه برای روز نشست سران کشورهای عضو این نهاد، جمعه دهم اسفندماه در الجزیره پایتخت الجزایر با حضور جواد اوجی، وزیر نفت آغاز به‌‌کار کرد.
اوجی به‌‌ منظور همراهی سید ابراهیم رئیسی برای شرکت در هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز، بعدازظهر پنج‌شنبه (دهم اسفندماه) تهران را به مقصد الجزیره ترک کرده بود. بر اساس این گزارش، رئیس‌‌جمهوری بامداد شنبه (۱۲ اسفندماه) با هدف تقویت همکاری‌‌ با سازمان‌ها و اتحادیه‌‌های منطقه‌‌ای و بین‌المللی و گسترش روابط با کشورهای مسلمان و همسو، در رأس هیات عالی‌‌رتبه اقتصادی و سیاسی، به‌‌دعوت رسمی عبدالمجید تبون، رئیس‌‌جمهوری الجزایر عازم الجزیره، پایتخت این کشور می‌شود. سفر رسمی رئیسی چهارمین سفر رؤسای جمهوری اسلامی ایران به الجزایر است که با فاصله‌‌ای حدود ۱۴ سال پس از سفر سال ۱۳۸۹ رئیس دولت دهم انجام می‌شود.

شماری از رویدادهای مهم مانند آیین رسمی گشایش دفتر مرکزی موسسه تحقیقات گاز جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف در الجزایر، رونمایی از تازه‌‌ترین نسخه چشم‌‌انداز جهانی گاز به‌‌عنوان یکی از نشریات شاخص این نهاد، آیین اهدای جوایز برای تجلیل از افراد و موسسه‌‌های نمونه به‌‌دلیل مشارکت فعال در صنعت گاز و سرانجام امضای یادداشت تفاهم با کمیسیون انرژی آفریقا (AFREC) و موسسه تحقیقات اقتصادی برای آسه‌‌آن و شرق آسیا (ERIA) به‌‌عنوان رویدادهای جانبی هفتمین نشست سران جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف در دستور کار قرار دارند. احمد اسدزاده، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت پیش‌تر در این باره اعلام کرده بود که با توجه به تلاش‌‌ها و پیگیری‌‌های انجام‌‌شده از سوی اداره کل امور اوپک و روابط با مجامع و سازمان‌های بین‌المللی در بازتاب تلاش‌‌ها و موفقیت‌‌های ایران در شرایط تحریمی، پژوهشگاه صنعت نفت برای دریافت جایزه جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف انتخاب شده است که در نشست یادشده جایزه خود را دریافت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه موسسه تحقیقات گاز جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف یکی از دستاوردهای مهم همکاری میان اعضاست که یک کارگروه علمی فنی با حضور کشورهای عضو دارد، گفته بود: این کارگروه که کار خود را پیش از گشایش رسمی مرکز آغاز و تاکنون ۳۰ طرح ارسالی از کشورهای عضو را بررسی کرده و از میان این طرح‌‌ها، پنج طرح برای اجرا انتخاب شده است، یکی از این طرح‌‌ها با عنوان طرح مدیریت و جمع‌‌آوری گازهای مشعل از ۵ طرح معرفی‌‌شده از طرف ایران پیشنهاد شده و قرار است به‌‌عنوان نخستین اولویت ازسوی موسسه تحقیقات گاز اجرا شود.



به گزارش «شانا»، نشست سران کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز هر دو سال یکبار برگزار می‌شود، دوحه (قطر) در سال ۲۰۱۱ میلادی، مسکو (فدراسیون روسیه) در سال ۲۰۱۳ میلادی، تهران (جمهوری اسلامی ایران) در سال ۲۰۱۵ میلادی، سانتاکروز (بولیوی) در سال ۲۰۱۷ میلادی، مالابو (گینه استوایی) در سال ۲۰۱۹ میلادی، دوحه (قطر) در سال ۲۰۲۲ میلادی به ترتیب میزبان ۶ دوره گذشته نشست بوده‌‌اند. مجمع کشورهای صادرکننده گاز سازمان تازه‌‌بنیانی است که ایران، روسیه، قطر و تعدادی از دیگر کشورهای صادرکننده گاز، در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸ تاسیس کردند. ایده اولیه تاسیس چنین سازمانی از جانب ایران بود و اردیبهشت‌‌ماه سال ۱۳۸۰ در تهران متولد شد.

از زمان تاسیس این مجمع تاکنون ۲۵ نشست در سطح وزیران و ۶ نشست در سطح سران برگزار شده است. ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گاز جهان و از بنیان‌گذاران جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف است که دو دوره دبیرکلی این مجمع (محمدحسین عادلی) را عهده‌‌دار بوده است. کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا، ۱۲عضو اصلی جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف هستند و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو به‌‌عنوان ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت می‌کنند. اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۳۹‌درصد از تولید گاز جهان، ۶۹‌درصد از ذخایر گازی جهان، ۴۰‌درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۵۱‌درصد از تجارت گاز طبیعی مایع‌‌شده (ال‌‌ان‌‌جی) را در اختیار دارند. شایان ذکر است که ایران میزبان هشتمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ میلادی خواهد بود.
۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ۰۹:۱۷
تعداد بازدید : ۹۰