کمبود خوراک و ناترازی گاز مانع از تحقق برنامه تولید پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ شد

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد طبق برنامه پیش بینی شده تولید واقعی امسال ۷۸ میلیون تن هدف‌گذاری شده بود که به دلیل کمبود خوراک و ناترازی گاز این رقم محقق نشد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،مرتضی شاهمیرزایی در دیدار صمیمی با اصحاب رسانه با تاکید بر نقش مهم رسانه در آگاهی بخشی و جهاد تبیین در تمامی عرصه های کشور، اظهار کرد: فعالان صنعت پتروشیمی در نقاط مختلف کشور از مناطق جنوبی تا مناطق غربی و شمال غربی کشور در سایه امنیت و اقتدار کشور، در حال تولید هستند.
فروش اعتبای 75 هزار میلیارد تومانی محصولات پتروشیمی در بازار بورس
وی افزود: امروز صنعت پتروشیمی به یکی از سرآمدان رشد تولید و بومی سازی فناوری ها در کشور تبدیل شده است، که در حوزه مهار تورم نیز دستاوردهای مطلوبی را رقم زده است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: یکی از موفقیت های صنعت پتروشیمی در سال مهار تورم و رشد تولید فروش اعتباری 75 هزار میلیارد تومان محصولات پتروشیمی در بازار بورس و انرژی بود.
شاهمیرزایی یکی از راهبردهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی را در سال 1402 احیاء و رونق بنگاه ها و واحدهای تولیدی نیمه فعال خواند و افزود: با راهبردی که توسط همکاران و شرکت های فعال پتروشیمی صورت گرفت چالش تامین نقدینگی نزدیک به 16 هزار واحد پایین دستی رفع شد و این موفقیت را می توان یکی از دستاوردهای صنعت پتروشیمی خواند.
وی با بیان این که امسال میزان عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی 80 هزار میلیارد تومان برآورد می شود، گفت: این اقدام راهبردی افزون بر عرضه بیشتر از تقاضای بازار، موجب از بین رفتن بخشی از سوداگری‌ها در بازار محصولات پتروشیمی شده است.
کمبود خوراک و ناترازی گاز مانع از تحقق برنامه تولید پتروشیمی در سال 1402 شد
معاون وزیر نفت در خصوص عملکرد صنعت پتروشیمی در حوزه تولید با تاکید بر افزایش ظرفیت تولید مطابق با برنامه سال 1402، افزود: مجموع تولید واقعی صنعت پتروشیمی در سال 1402، از مرز 75 میلیون با رشد 7 درصدی نسبت به وضعیت مشابه پارسال عبور کرد.
وی خاطرنشان کرد، طبق برنامه پیش بینی شده تولید واقعی امسال 78 میلیون تن هدف‌گذاری شده بود که به دلیل کمبود خوراک و ناترازی گاز این رقم محقق نشد.
استفاده از فلرها به عنوان خوراک پتروشیمی با ابتکار عمل ان پی سی و حمایت وزیر نفت
معاون وزیر نفت با اشاره به تخصیص گاز 77 میلیون متر مکعب به صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: گازهای همراه مشعل بیش از 100 سال است که در حال سوختن و آلوده کردن محیط زیست کشورمان است که با ابتکار عمل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و حمایت وزیر محترم نفت اقدام های بسیار خوبی در زمینه حذف فلرها انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت جمع‌آوری گازهای مشعل و جلوگیری از سوزاندن این ثروت ملی، اظهار کرد: بخش اعظمی از گازهای همراه در بیدبلند خلیج فارس، ان‌جی‌ال 3200 و پالایشگاه هویزه خلیج فارس جمع‌آوری می‌شود و ان‌جی‌ال 3100 در دهلران نیز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. برنامه این شرکت جمع‌آوری همه مشعل‌ها در صنعت پتروشیمی است.
ایجاد مدیریت بهینه سازی مصرف انرژی در ساختار ان پی سی
معاون وزیر نفت، ایجاد مدیریت بهینه سازی مصرف انرژی در ساختار سازمانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی را یک اقدام راهبردی خواند و افزود: با همکاری و تعامل شرکت های پتروشیمی به دنبال مهار و خاموشی تمام فلرها و نیز کاهش مصرف انرژی در صنعت پتروشمی هستیم.
وی با اشاره به پویش کاشت 1 میلیون نخل حرا در منطقه ماهشهر در راستای صیانت از محیط زیست، افزود: در حال حاضر 53 درصد از فضای صنعت پتروشیمی به فضای سبز اختصاص داده شده است.
صادرات 29 میلیون تن محصول پتروشیمی در سال 1402
شاهمیرزایی به رشد مطلوب صادرات و فروش محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: مجموع صادرات محصولات پتروشیمی امسال حدود 29 میلیون تن برآورد می شود که از نظر حجمی ۱.۵ میلیون تن نسبت به پارسال افزایش دارد و فروش داخلی نیز با عرضه اعتباری امسال افزایشی بوده است.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در سال 1402 به تعهدات ارزی خود عمل کرده است، تصریح کرد: ارزش‌ فروش محصولات پتروشیمی امسال به دلیل کاهش قیمت جهانی برخی محصولات تا ۶۰ درصد کاهش داشته است.
تحقق وعده افتتاح 12 طرح پتروشیمی در سال 1402
شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه وعده افتتاح 12 طرح در سال 1402 محقق شده است، بیان کرد: بعضی از طرح‌ها مانند پتروشیمی گچساران و پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس به بهره‌برداری رسیدند و طرح‌هایی مانند پتروشیمی‌های آرین متانول، پتروناد، نخل آسماری و هنگام در مدار تولید و آماده بهره‌برداری رسمی هستند.
حمایت ان پی سی از شرکتهای دانش بنیان
وی با تأکید بر حمایت از دانش‌بنیان‌ها و تولیدات فناورانه و بهره‌گیری از دانش فنی داخلی گفت: دانش‌ فنی 7 طرح پتروشیمی که از خارج کشور تامین می شد، امسال توسط شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تأمین شد.
شاهمیرزایی افزود: اندیشکده کاتالیست نفت و گاز سرو که با همکاری دانشگاه امیرکبیر آغاز به کار کرد می تواند آخرین دانش ها، رویداد ها و فناوری های نوین در بحث کاتالیست را رصد و پایش کند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با دعوت از سرمایه گذاران برای حضور در طرح های توسعه ای صنعت پتروشیمی ایران گفت: این شرکت از سرمایه گذاران حمایت می کند و آماده هرگونه تعامل و همکاری است.
وی تصریح کرد: باید از تمام ظرفیت های موجود برای جذب سرمایه های سرگردان در کشور استفاده کرد.
۲۶ اسفند ۱۴۰۲ ۱۶:۱۴
تعداد بازدید : ۱۲۰