شرکت تحقیقات نفتی الاسئیجی پیشبینی کرد واردات نفتخام آسیا به بالاترین سطح در ۱۰ ماه اخیر افزایش یابد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، دادههای گردآوریشده شرکت تحقیقات نفتی الاسئیجی نشانداد که با افزایش واردات نفتخام چین و هند از روسیه، واردات نفتخام آسیا به بالاترین سطح در ۱۰ ماه اخیر برسد؛ هرچند، رشد واردات ممکن است بهدلیل برنامههای مربوط به اجرای عملیات تعمیر و نگهداری و افزایش قیمتهای نفت ادامه نیابد.
بر اساس دادههای این شرکت، پیشبینی میشود که بزرگترین منطقه واردکننده نفت جهان در ماه مارس ۲۷میلیون و ۴۸۰هزار بشکه نفتخام در روز وارد کند که در مقایسه با واردات روزانه ۲۶میلیون و ۷۰۰هزار بشکهای این منطقه در ماه فوریه و ۲۷میلیون و ۱۸۰هزار بشکهای در ماه ژانویه افزایش خواهد داشت. بخش عمده واردات نفتخام آسیا در ماه مارس پیش از افزایش کنونی قیمتها مقرر شدهاست. قیمت نفتخام شاخص برنت دریای شمال در ماه دسامبر به پایینترین سطح ۶ ماهه رسیده بود اما اوایل ماه فوریه با قیمتی بالاتر از ۸۰ دلار برای هر بشکه معامله شد.
افزایش واردات نفتخام آسیا بهدلیل واردات چین، بزرگترین خریدار نفتخام جهان، بودهاست و پیشبینی میشود در ماه مارس ۱۱میلیون و ۷۵۰هزار بشکه در روز نفتخام وارد کند که نسبت به واردات روزانه ۱۱میلیون و ۱۶۰هزار بشکهای در ماه فوریه و ۱۰میلیون و ۴۴۰هزار بشکهای در ماه ژانویه افزایش داشتهاست. هند نیز در حال افزایش تقاضا است و انتظار میرود واردات نفتخام این کشور به ۴میلیون و ۹۳۰هزار بشکه در روز برسد که نسبت به ۴میلیون و ۵۵۰هزار بشکه نفتخام واردشده روزانه هند در ماه فوریه و واردات ۵میلیون و ۶۰هزار بشکهای در ماه ژانویه افزایش داشتهاست.
احتمال افزایش توان پالایشگاههای چین برای بالا بردن ذخیرهسازی تا پیش از آغاز فصل اجرای عملیات تعمیر و نگهداری که معمولا از اواخر ماه مارس تا اوایل ماه ژوئن ادامه دارد، واردات چین را افزایش دادهاست. بر اساس دادههای این شرکت، ۸۰۰هزار بشکه از ظرفیت پالایش روزانه این کشور ممکن است در این مقطع زمانی کاهش یابد. در اینصورت، احتمال تعدیل واردات نفتخام چین در طول فصل تعمیر و نگهداری افزایش مییابد؛ هرچند این اتفاق به این بستگی دارد که نشانههای بهبود اقتصادی در دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنان ظاهر شود و شتاب بگیرد. شایان ذکر است که واردات قابلتوجه نفتخام چین در سهماهه نخست سالجاری و در زمانی صورتگرفت که قیمت جهانی نفت پایینتر از سطح کنونی بود.
محمولههای وارداتی سهماهه نخست تا حد زیادی در سهماهه چهارم سالگذشته میلادی تهیه شدهاست. بهای معاملههای آتی نفتخام شاخص برنت دریای شمال در تاریخ ۱۳ دسامبر (چهارشنبه، ۲۲ آذرماه ۱۴۰۲) به ۷۲ دلار و ۲۹سنت برای هر بشکه کاهش یافت که پایینترین قیمت از ماه ژوئن یعنی زمان اوج قیمت نفت بهشمار میرود. این احتمال وجود دارد که پالایشگاههای چین با توجه به قیمتهای بالاتر نفت در هفتههای اخیر، واردات خود را کاهش دهند و به سمت ذخیرهسازی بیشتر روی آورند. چین در دو ماه نخست سال۲۰۲۴ ذخیرهسازی خود را افزایش داد و هماکنون نفتخام موجود این کشور ۵۷۰هزار بشکه در روز از ظرفیت پالایشگاهی آن فراتر رفتهاست.