تولید PET کاهش نیافته است/ تولید همواره بیش از تقاضا بوده است

تولید PET کاهش نیافته است/ تولید همواره بیش از تقاضا بوده است
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران کاهش تولید محصولات PET (پلی اتیلن ترفتالات) را تکذیب کرد و گفت: واحدهای تولید PET شهید تندگویان با 100 درصد ظرفیت درحال تولید هستند و همواره میزان تولید بیشتر از تقاضا بوده است.
علی محمد بساق‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاکید کرد PET شامل دو گرید می‌شود که در هر گرید دو واحد یا بیشتر در حال تولید هستند و تولید به اندازه کافی صورت می گیرد.

 

به گزارش ایسنا، PET (پلی اتیلن ترفتالات) یکی از مهم‌ترین مواد اولیه پلی استرهای قابل استفاده در تولید الیاف و پنبه مصنوعی برای صنایع نساجی، صنایع تولید فیلم‌های پلاستیکی و انواع بطری‌های نوشابه، قوطی و ظروف مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی، دارویی و بهداشتی است.

 

وی با اشاره به این‌که گفته شده به خاطر تحریم‌ها تولید محصولات PET کاهش یافته گفت: شرایط تحریم تاثیری روی تولید نداشته واگر هم مشکلی باشد ، تحریم روی صادرات اثر می گذارد.

 

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در مورد بالا بودن قیمت PET در بازار آزاد و فروش آن توسط دلالان گفت: عرضه کالا خارج از بورس ممنوع است. مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان صد درصد تولید خود را در بورس عرضه می کند و اگر خارج از بورس فروخته شود غیر قانونی است که باید بررسی شود.

 

بساق زاده با تاکید بر این‌که سازمان حمایت موضوع عرضه کالا خارج از بورس را پیگیری و در صورت صحت آن برخورد می کند گفت: مجتمع شهید تندگویان مهمترین تولیدکننده PET است و مشکل خاصی در زمینه تولید وجود ندارد؛ همه واحدها در حال حاضر در سرویس هستند.

 

وی تصریح کرد: براساس آمار محصول PET در بورس بیش از سال گذشته همین موقع عرضه شده است و اگر میزان مصرف بالا رفته باید این موضوع بررسی شود.

 

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در مورد افزایش قیمت PET در 10 روز گذشته نیز اظهار کرد: بورس کالا قیمت گذاری را انجام می دهد اما براساس قانون در صورتی که عرضه کالا نیز کم شده باشد حداکثر پنج درصد قیمت می تواند افزایش پیدا کند.

 

بساق‌زاده تصریح کرد:‌اگر قیمت جهانی نیز بالا رفته باشد، بررسی می شود و نرخ براساس قیمت جهانی تعدیل پیدا می‌کند.

 

وی تاکید کرد: واحدهای تولید PET در مجتمع تندگویان با بیش از صد درصد ظرفیت درحال تولید هستند وهمواره 60 درصد تولید پتروشیمی تندگویان کل نیاز داخل را تامین می کرد به گونه‌ای که معمولا 40 درصد مازاد PET وجود داشت که صادر می‌شد.

 

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در پایان خاطرنشان کرد:‌همیشه اولویت تامین نیاز داخل است و اگر مازاد باشد صادر می‌شود.

 

میزان تولید بازهم بهانه افزایش قیمت شد

 

یه گزارش ایسنا در پی گلایه خریداران PET نسبت به کمبود این محصول و افزایش قیمت آن در بورس، پتروشیمی متهم به کاهش تولید شد درحالی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی این ادعا را رد کرد.

 

دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تامین نشدن PET موردنیاز صنایع از سوی شرکت بازرگانی پتروشیمی بسیاری از واحدهای تولیدی را با بحران مواجه کرده است، گفت: هفته گذشته در حالی بیش از 20 هزار تن تقاضا برای PET وجود داشت که فقط 3000 تن از این محصول در بورس کالا عرضه شد.

 

پیمان فروهر اظهار کرد: عرضه اندک PET در بورس کالا و تاخیر در تحویل این محصول به کارخانه‌های تولیدی باعث شد تا قیمت PET ظرف کمتر از 10 روز گذشته از کیلویی حدود 4400 تومان به بیش از 5500 تومان برسد.

 

او با اشاره به اینکه به دلیل کمبود PET برخی کارخانه ها از جمله واحدهای تولید آب معدنی در معرض تعطیلی قرار گرفته‌اند، افزود: با توجه به قرار داشتن در فصل تابستان و فصل اوج مصرف آب معدنی فعالیت کارخانه‌های تولید آب معدنی نیز باید به اوج خود برسد اما کمبود عرضه PET در بورس کالا واحدهای تولیدی را دچار بحران کرده است.

وی افزود: اگر ما در پرداخت پول PET خریداری شده تاخیر کنیم باید جریمه دیرکرد پرداخت کنیم اما تاخیر در تحویل PET موردنیاز کارخانه‌ها مشمول هیچ جریمه دیرکردی نمی‌شود.

 

فروهر در پاسخ به این سوال که دلیل عرضه اندک PET در بورس کالا چه بوده است؟ توضیح داد: گفته می‌شود تولید پتروشیمی‌ها به دلیل تحریم با مشکل روبرو شده است. با این وجود ما اعتقاد داریم پتروشیمی قادر است PET بیشتری را در بورس عرضه کند اما به هر دلیلی این کار را نمی‌کند. متاسفانه در این مدت هیچ یک از مسئولان شرکت بازرگانی پتروشیمی نیز پاسخگوی دلیل کاهش عرضه PET در بورس کالا نبوده‌اند.

 

دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران با اشاره به اختلاف 2000 تومانی به وجود آمده بین قیمت PET در بورس کالا و قیمت آن در بازار آزاد گفت: متاسفانه واحدهای تولیدی به دلیل دریافت نکردن به موقع PET موردنیاز خود با هدف جلوگیری از توقف فعالیت‌هایشان به بازار آزاد مراجعه و مواد موردنیاز خود را با قیمت‌های بسیار بالا از طریق دلالان و واسطه‌ها تامین می‌کنند.

 

وی افزود: در حال حاضر بسیاری از صنایع مصرف‌کننده PET در کشور مانند روغن نباتی، لبنیات، آب معدنی، نوشابه، کنسرو، آبمیوه ، شوینده، پلاستیک و محصولات پلیمری و صنایع بهداشتی و آرایشی با بحران کمبود مواد اولیه و خطر تعطیلی مواجه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، همواره با افزایش قیمت‌ها در حوزه صنایع تکمیلی و مواد غذایی پتروشیمی متهم به افزایش قیمت مواد اولیه و نابه‌سامان کردن بازار بوده است.اما این بار شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهانه کاهش تولید را برای افزایش قیمت به شدت تکذیب کرد.

۲۳ تیر ۱۳۹۲ ۰۰:۳۹
تعداد بازدید : ۱,۰۵۰