در سه ماهه اول سال جاری میلادی، واردات الانجی دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا از روسیه بر حسب پولی بالغ بر ۶۰۰ میلیون یورو بوده است که بیش از هر عضو دیگر این اتحادیه محسوب میشود.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،دادههای مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک CREA نشان میدهد که با وجود تحریمها، واردات الانجی فرانسه از روسیه از ابتدای سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۵ درصد افزایش یافته است.
نشریه پولیتیکو روز پنجشنبه با استناد به دادههای مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک CREA گزارش داد که واردات گاز طبیعی مایع (الانجی) فرانسه از روسیه از ابتدای سال 2024 نسبت به مدت مشابه سال قبل 75 درصد افزایش یافته است.
در سه ماهه اول سال جاری میلادی، واردات الانجی دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا از روسیه بر حسب پولی بالغ بر 600 میلیون یورو بوده است که بیش از هر عضو دیگر این اتحادیه محسوب میشود.
فرانسه هم از نظر حجم وارداتی این گاز در سال 2024 که بالغ بر 1.5 میلیون تن بود، در صدر فهرست واردکنندگان اتحادیه اروپا قرار گرفت و هم از نظر افزایش خرید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یعنی زمانی که مجموعاً واردات آن به 882209 تن رسیده بود.
بعد از شروع جنگ اوکراین و سپس تحریمهای بروکسل علیه مسکو، اتحادیه اروپا به دنبال کاهش وابستگی خود در زمینه انرژی به روسیه بوده است. عرضه گاز روسیه قبلاً نزدیک به نیمی از کل واردات گاز این بلوک را تشکیل می داد.
این در حالی است که واردات گاز از روسیه هنوز هدف مستقیم تحریمهای اتحادیه اروپا قرار نگرفته است ولی واردات نفت روسیه از طریق دریا ممنوع شده و به طور کلی دامنه تجارت بین مسکو و این بلوک را به میزان قابل توجهی محدود کرده است.
با این حال، صادرات گاز از روسیه به این بلوک به دلیل این محدودیتها و خرابکاری خطوط لوله نورد استریم در سپتامبر 2022 کاهش شدیدی داشته است.
اتحادیه اروپا همچنین از طرحی برای پایان دادن به وابستگی بلوک به واردات فسیلی از روسیه تا سال 2027، اندکی پس از آغاز عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین، رونمایی کرد.
یکی از مقامات وزارت انرژی فرانسه که نامش فاش نشده است، در مورد افزایش چشمگیر واردات گاز فرانسه از روسیه علیرغم موضع رسمی این بلوک، به پولیتیکو گفت: این موضوع ساده ای نیست.
این مقامات با اشاره به قراردادهای بلندمدت امضا شده توسط شرکت بزرگ نفت و گاز توتال انرژی فرانسه افزودند: اگر به پرداخت هزینه گازی که وارد نمیکنیم ادامه دهیم، فایدهای ندارد.
سال گذشته، پاتریک پویان، مدیر عامل شرکت توتال انرژی گفت که این شرکت به دلیل تعهدات قراردادی، گاز الانجی روسیه را از پروژه الانجی 2 قطب شمال خریداری خواهد کرد.