آینده ای مبهم در انتظار سهام هلدینگ خلیج فارس!

پیش بینی می شود با این خرید، قیمت سهام هلدینگ خلیج فارس، تندگویان، پارس و بوعلی سینا متاثر شده و روند نزولی در پیش بگیرد!
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،واگذاری عجیب یکی از بزرگترین تیم های فوتبال کشور به بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور، تجربه تلخ خصولتی سازی صنعت پتروشیمی در اواخر دهه ٨٠ و دولت احمدی نژاد را یادآور شد که نه تنها توسعه ای را برای این صنعت به همراه نداشت که از شدت رشد آن نیز کاست.
روز گذشته سرانجام پس از کش و قوس های فراوان و با فشار وزارت اقتصاد، هلدینگ خلیج فارس چک ٢،۵ همتی را برای خرید باشگاه فوتبال استقلال کشید.
این پول در شرایطی از جیب سهامداران هلدینگ فارس و شرکت های زیرمجموعه آن خارج می شود که این شرکت بالغ بر چند میلیارد دلار پروژه روی زمین مانده دارد.
در طرف دیگر ماجرا اما این پرسش از وزارت اقتصاد و دولت به میان می آید که مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان عایدی از فروش دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در کجا و چگونه خرج خواهد شد؟
از سوی دیگر اما یکی از توجیهات مدافعان این طرح، حل مشکلات و معضلات باشگاه فوتبال استقلال با واگذاری به بخش خصوصی است ولی باید به این نکته توجه داشت که خصولتی سازی هایی از این دست نه تنها چالش های استقلال را مرتفع نمی کند که خودِ هلدینگ نیز با معضلات عدیده ای در این بین مواجه خواهد شد.
از این رو پیش بینی می شود با این خرید، قیمت سهام هلدینگ خلیج فارس، تندگویان، پارس و بوعلی سینا متاثر شده و روند نزولی در پیش بگیرد!
حال سوال اینجاست که بهتر نبود که این هزینه در راستای خرید هایی همچون خرید سهام پتروشیمی شازند که چندی پیش از طریق گروه توسعه ملی فروش رفت، بر ارزش پرتفوی سرمایه‌گذاری و همچنین دارایی هایی از یک جنس افزود؟
در پایان این نکته خاطرنشان می شود که آقای وزیر اقتصاد، اهلیت سنجی شما در این واگذاری ها، یادآور همان بلایی است که خصولتی سازی در اواخر دهه ٨٠ بر سر صنعت پتروشیمی آورد.
هرچند این انتظار از دولت می رفت که بلایی که سر صنعت پتروشیمی با افزایش قیمت گاز و سوخت آورد، به محض کسری بودجه و تامین آن حمله ای دیگر به این صنعت انجام ندهد!؟
۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۰۹:۱۲
تعداد بازدید : ۹۷