تحریم نفت روسیه؛ نعمت یا نقمت؟

گروهی از بیمه‌‌‌گران غربی گفته‌‌‌اند که طرح تنبیهی سقف قیمتی نفت روسیه غیرقابل اجرا شده و این تحریم در طول دو سال گذشته صرفا کشتی‌‌‌های بیشتری را به پیوستن به ناوگان غیررسمی کرملین، معروف به «ناوگان سایه» ترغیب کرده است. به عبارت ساده، یکی از شدیدترین توبیخ‌‌‌های کشورهای غربی که با هدف کاهش درآمد کرملین طراحی شده بود عملا شکست خورده است. G۷ یا گروه هفت، سازمان بین‌المللی متشکل از هفت اقتصاد پیشرفته از جمله کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده، در سال ۲۰۲۲ بر آن شدند تا برای محدود کردن درآمد کرملین در بحبوحه جنگ در اوکراین و در عین حال کنترل نفت روسیه برای جلوگیری از افزایش قیمت انرژی، سقف قیمتی برای نفت روسیه را تصویب کنند.
نفت ۶۰ دلاری
این سقف به شرکت‌های حمل‌ونقل و بیمه‌های غربی اجازه می‌دهد تا زمانی که نفت روسیه زیر ۶۰ دلار در هر بشکه فروخته می‌شود، در معاملات نفت روسیه شرکت کنند. گروه بین‌المللی P&I Clubsکه برای مالکان کشتی خدمات بیمه ارائه می‌‌‌کند در بیانیه‌‌‌ای اعلام کرد که سقف قیمت از زمان اجرا موفقیتی نداشته؛ زیرا روسیه به ناوگان داخلی خود روی آورده و نیاز خود را به ناوگان و بیمه‌گران غربی به حداقل رسانده است. در بیانیه این گروه آمده: «طرح سقف قیمت نفت روسیه عملا غیرقابل اجرا شده زیرا کشتی‌ها و خدمات بیمه‌ای زیادی وارد این تجارت موازی شده‌اند. ما تخمین می‌زنیم که حدود ۸۰۰ نفتکش در حال حاضر و در نتیجه معرفی سقف قیمت نفت، گروه بین‌المللی P&I Clubs را ترک کرده‌اند.»کرملین به تازگی اعلام کرد‌ه روسیه به دنبال راه‌هایی برای غلبه بر تحریم‌های اتحادیه اروپا بر فعالیت‌های گاز طبیعی مایع (LNG) خود است و هرگونه اقدام بر ضد LNG روسیه، برای صنعت اروپا نتیجه معکوس خواهد داشت. سه منبع اتحادیه اروپا گفته‌اند که انتظار می‌رود بسته تحریمی بعدی کمیسیون اروپا برای اولین بار محدودیت‌هایی را برای گاز طبیعی مایع روسیه پیشنهاد کند، از جمله ممنوعیت حمل‌ونقل در اتحادیه اروپا و اقداماتی برای پروژه‌های در حال تکمیل LNG.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: «تلاش‌‌‌ها برای بیرون راندن روسیه از بازارهای انرژی و روی آوردن به بازارهای گران‌‌‌تر همچنان ادامه دارد.» به گفته وی، هرگونه محدودیت جدید اتحادیه اروپا به نفع ایالات متحده خواهد بود و به این معنی است که صنعت اروپا مجبور است هزینه بیشتری برای گاز خود بپردازد.» پسکوف گفت: البته در هر صورت ما به دنبال راه‌هایی برای غلبه بر این موانع، رقابت ناعادلانه و اقدامات غیرقانونی خواهیم بود.
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۰:۱۲
تعداد بازدید : ۷۹