اجبار در استفاده از کارت سوخت شخصی مخالف روح قانون است

نخعی گفت: ما در این قانون شروطی را تعیین کرده بودیم که مردم تشویق به استفاده از کارت سوخت شخصی شوند نه اجبار.اما آن مدلی که الان ما در مرحله اجرا می بینیم با چیزی که نمایندگان تصویب کردند و روح حاکم بر قانون بود بسیار متفاوت است.
مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با خبرنگار آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، گفت: هدف از تصویب قانون استفاده از کارت سوخت شخصی، ایجاد محدودیت و دردسر برای مردم نبود که این موضوع به دلیل عدم اجرای صحیح قانون مصوب مجلس، بوجود آمد.
وی افزود: دلیل تاکید مجلس بر استفاده از کارت سوخت شخصی، رصد آمار و ارقام واقعی مصرف سوخت در کشور بود که نتیجه این موضوع به کنترل های بیشتر در زمینه قاچاق سوخت می انجامد.
نخعی تاکید کرد: اما متاسفانه این قانون به آن شکل اصلی که نمایندگان مجلس آن را تصویب کردند به اجرا در نیامد چراکه ما در این قانون شروطی را تعیین کرده بودیم که مردم تشویق به استفاده از کارت سوخت شخصی شوند نه اجبار.اما آن مدلی که الان ما در مرحله اجرا می بینیم با چیزی که نمایندگان تصویب کردند و روح حاکم بر قانون بود بسیار متفاوت است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در ادامه گفت و‌گو با نفت ما همچنین گفت: ما در قانون استفاده از کارت سوخت شخصی شروط و فراهم کردن زیرساخت هایی را دیده بودیم که مردم به عذاب و زحمت دچار نشوند. اینکه ما کارت سوخت جایگاه ها را جمع آوری کنیم تا مردم مجبور به استفاده از کارت سوخت خود شوند، آن هم با سهمیه های محدود کنونی، پاک کردن صورت مسئله است. باید بپذیریم که بصورت دستوری نمی توان مصرف بنزین را پایین آورد و با فشار و تحکم نمی شود مردم را مجبور به استفاده از کارت سوخت شخصی کرد.
وی با اشاره به مدت زمان بسیار طولانی صدور کارت سوخت گفت: همانطورکه می دانید درحال حاضر اگر فردی کارت سوخت خود را گم کند،‌ صدور کارت سوخت المثنی بیش از یکی دوماه طول می کشد. از سوی دیگر سهمیه 60 لیتری ماهانه بنزین قطعا برای بسیاری از افراد کافی نیست. پس ایجاد محدودیت بر روی استفاده از کارت سوخت جایگاه ها نه تنها کارساز نیست بلکه نارضایتی عموم جامعه را به همراه می آورد.
نخعی در پایان افزود: از این رو ما نمایندگان در کمیسیون انرژی پیگیری می کنیم که سازوکارهایی که در قانون برای تشویق مردم به استفاده از کارت سوخت دیده شده، در عمل اجرا شود و از اجبار و ایجاد محدودیت در این خصوص جلوگیری به عمل آید.
گفتنی است از هفته سوم فروردین ماه سال جاری، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به دستور وزارت نفت محدودیت استفاده از کارت سوخت جایگاه ها را کلید زد که نتیجه آن ایجاد بازار سیاه برای کارت سوخت و صف های طولانی شهروندان در پمپ بنزین ها شد.
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۱:۲۹
تعداد بازدید : ۵۲