مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت با برخورداری از ۷۰دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوقسنگین، بزرگترین ناوگان حفاری خشکی در منطقه را در اختیار دارد. به گزارش «شانا» حمیدرضا گلپایگانی با اشاره به خارجشدن نام این شرکت از فهرست خصوصیسازی بیان کرد: از مجموع ۷۳دکل حفاری ملکی، شرکت ملی حفاری ایران دارای سهدکل دریایی است.
وی افزود: هماکنون ۶۲دکل خشکی و یکدکل دریایی در مناطق نفتخیز خشکی و دریایی کشور در حال حفاری و تکمیل چاههای نفت و گاز هستند و ۱۰دکل یا منتظر کاریابیاند یا به بازسازی نیاز دارند. مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به اینکه ناوگان خدمات فنی و مهندسی این شرکت در منطقه بینظیر است، گفت: در این بخش دستکم ۲۰نوع خدمات تخصصی به چاهها در مراحل حفاری و بهرهبرداری ارائه میشود که برای نگهداشت و افزایش تولید بسیار بااهمیت است. گلپایگانی با تشریح شرایط حفاری چاههای نفت در کشور افزود: پیش از انقلاب مدیریت و برنامههای حفاری بهطور کامل در اختیار شرکتهای خارجی بود و بیش از ۴۰شرکت خارجی ارائه عملیات حفاری و خدمات فنی را عهدهدار بودند و صنعت حفاری در کشورمان را در انحصار داشتند.
وی ادامهداد: پس از پیروزی انقلاب، در اول دی۱۳۵۸ شرکت ملی حفاری ایران تاسیس شد و مهندسان ایرانی مدیریت و راهبری عملیات حفاری را با ۶دکل در دست گرفتند و این شرکت روند توسعه و نقشآفرینی در حفر چاههای اکتشافی، توسعهای و تکمیلی در خشکی و دریا را به عهده گرفت. وی بیان کرد: انجام عملیات حفاری و خدمات تخصصی از صفر تا ۱۰۰، بومیسازی دانش فنی، زمینهسازی برای ایجاد رشته حفاری در دانشگاهها، تاسیس مرکز تکنولوژی حفاری، تعامل با سازندگان و صنعتگران داخلی و ساخت افزون بر ۷هزار قلم قطعه و تجهیزات کاربردی، همافزایی با مراکز علمی و پژوهشی، پرورشهزاران نیروی انسانی متخصص و مدیران مجرب و پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت در کشف و توسعه میدانهای نفتی و گازی، حفاری و تکمیل ۵هزار حلقه چاه و بیش از ۱۰میلیون متر حفاری، گوشهای از فعالیتهای این شرکت بزرگ مادرتخصصی در کشور بهشمار میآید.