انتقال کمیته ارزشگذاری صادرات به گمرک

انتقال کمیته ارزشگذاری صادرات به گمرک
معاون کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه اظهارنظرهای مطرح شده درباره واقعی نبودن آمار صادرات درست نیست، گفت: هر کالایی که از کشور صادر می‌شود، نرخ پایه صادراتی آن در کمیته ارزشگذاری صادرات براساس کار کارشناسی تعیین می‌شود.
کیومرث کرمانشاهی افزود: آمارهای منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت مبنا و ریشه مشخصی دارد. به طوری که آمار صادرات از روی اظهارنامه‌های صادراتی و آمار واردات از روی برگه‌های سبز واردات استخراج می‌شود.

او با اشاره به اینکه از سال جاری کمیته تعیین نرخ پایه صادراتی یا همان کمیته ارزشگذاری صادرات از سازمان توسعه تجارت به گمرک منتقل شد، گفت: در این کمیته نمایندگانی از گمرک، سازمان توسعه تجارت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و نماینده بخش خصوصی حضور دارند و درباره تعیین نرخ پایه صادراتی کالاهای مختلف تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی افزود: در این کمیته نرخ پایه صادراتی کالاهای مختلف براساس قیمت‌های واقعی در دنیا، وضعیت بازارهای هدف و وضعیت رقبای ایران در این بازارها تعیین می‌شود. کمیته ارزشگذاری صادرات تا سال گذشته در سازمان توسعه تجارت تشکیل می‌شد اما براساس قانون جدید امور گمرکی این کمیته به گمرک منتقل شد.

وی با بیان اینکه بیش از 3000 قلم کالای صادراتی ایران به 150 کشور دنیا ارسال می‌شوند، اظهار کرد: در زمانی به دلیل وضعیت ارزی پیش آمده در کشور صادرکنندگان تمایل داشتند تا قیمت پایه محصول صادراتی آنها پایین در نظر گرفته شود و در زمان دیگری نیز به دلیل اعطای جوایز صادراتی تمایل داشتند که این قیمت بالا در نظر گرفته شود.

کرمانشاهی افزود: البته در زمینه چگونگی عملکرد کمیته ارزشگذاری صادرات، گمرک باید پاسخگو باشد. اما باید بگویم که حتی نیم دلار صادرات کشور نیز حساب و کتاب دارد و در کمیته ارزشگذاری صادرات قیمت‌ها به صورت منطقی و برپایه استدلال‌های علمی تعیین می‌شوند.

معاون کل سازمان توسعه تجارت در ادامه با هشدار نسبت به کاهش حجم تجارت خارجی ایران در سال جاری عنوان کرد: در سه ماه نخست امسال حجم تجارت خارجی کشور بدون احتساب نفت با افت 4.3 میلیارد دلار به 19.2 میلیارد دلار رسید. این اتفاق خوبی نیست چرا که باید تلاش کنیم علاوه بر پیشی گرفتن صادرات غیرنفتی از واردات کل حجم تجارت خارجی کشور نیز بیشتر شود.

وی اذعان کرد: ما به دنبال مدیریت واردات بودیم اما حالا این بحث به افت واردات مواد اولیه موردنیاز صنایع نیز منجر شده است که نباید اجازه دهیم این روند ادامه یابد. از بانک مرکزی انتقاد داریم که چرا به ثبت سفارش واردات مواد اولیه صنایع ارز را به موقع تخصیص نمی‌دهد.

کرمانشاهی افزود: رشد صادرات غیرنفتی کشور از سال 1380 تاکنون سالی بالای 20 درصد بوده است و حالا این نرخ کاهش یافته است. قطعا اگر تحریم‌ها نبود رشد صادرات غیرنفتی کشور بسیار بیشتر از رقم فعلی می‌شد.

به گفته معاون کل سازمان توسعه تجارت هدف امسال صادرات غیرنفتی در برنامه پنجم توسعه 41 میلیارد دلار کالا و 18 میلیارد دلار خدمات و در مجموع 59 میلیارد دلار بوده است.


۶ مرداد ۱۳۹۲ ۰۳:۰۵
ایسنا |
تعداد بازدید : ۹۱۶