افت بیش از دو دلاری نفت

در بحبوحه‌ی قدرت‌گرفتن دوباره‌ی دلار، نفت در روز جمعه با افت بیش از 2 دلاری، به پایین‌ترین سطح از اواسط ژوئن رسید.
به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از اینوستینگ، قیمت نفت در روز جمعه با افت بیش از 2 دلاری، به پایین‌ترین سطح از اواسط ژوئن رسید و این در حالی بود که قدرت دوباره‌ی دلار، بیشتر از ارزش‌ها کاست.

در همین راستا، قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 2.69 دلار یا 3.3 درصد کاهش، به 80.13 دلار رسید و نفت برنت با 2.48 دلار یا 2.9 درصد کاهش، سطح 82.63 دلار در هر بشکه را ثبت کرد.

در حوزه‌ی ژئوپلیتیک، سرمایه‌گذاران به آتش بس احتمالی در غزه چشم دوختند. در همین راستا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده اظهار داشت که آتش بسی که مدت‌ها به دنبال آن بود، بین اسرائیل و گروه شبه نظامی فلسطینی حماس در راه است.

بلینکن با اشاره به حرکت به سمت خط هدف برای دستیابی به توافقی که منجر به آتش بس شود، از بازگرداندن گروگان‌ها به خانه خبر داد که جهت‌گیری بهتری برای ایجاد صلح و ثبات پایدار ایجاد می‌کند.

گفتنی است از آنجا که تنش‌ها عرضه‌های جهانی را تهدید می‌کنند، جنگ در غزه باعث شده که سرمایه‌گذاران در هنگام معامله نفت، بهای ریسک را به خود اختصاص دهند.

به علاوه، چنانچه آتش بس حاصل شود، حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ در حمایت از حماس کاهش می‌یابد.

تیم اسنایدر، اقتصاددان ارشد ماتادور اکونومیکس، به آرامش نسبی حوزه‌ی ژئوپلیتیک پس از اخبار آتش‌بس تأکید کرد.

افزون بر آن، طبق اعلام دادگاه عالی سازمان ملل متحد، اشغال سرزمین‌های فلسطینی و شهرک‌های آن توسط اسرائیل غیرقانونی است و باید هر چه سریع‌تر برای خروج از آن اقدام کند. گفتنی است این امر بر امیدها برای پایان‌دادن به درگیری می‌افزاید.

فیل فلین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز، به افزایش شاخص دلار آمریکا در پی انتشار آمارهای قوی‌تر از حد انتظار بازار کار و تولید در ایالات متحده در این هفته اشاره کرد که قیمت نفت را تحت فشار قرار داد.

پرواضح است که ارز قوی‌تر آمریکا تقاضا برای نفت دلاری از سوی خریدارانی با ارزهای دیگر را کاهش می‌دهد.

شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز نیز از کاهش یک واحدی تعداد دکل‌های نفتی این هفته و رسیدن آن به 477 خبر دادند که پایین‌ترین میزان از دسامبر 2021 است.

در پی قطعی جهانی فناوری، اختلالاتی در عملیات برخی صنایع رخ داد، از جمله خطوط هوایی پروازها متوقف کردند و برخی از پخش‌کننده‌ها قطع شدند. در عین حال، دو نفتکش بزرگ پس از برخورد در نزدیکی سنگاپور در آتش سوختند.

گفتنی است سنگاپور بزرگترین مرکز تجارت نفت آسیا و بزرگترین بندر ذخیره‌سازی نفت در جهان است و آب‌های اطراف آن آبراه‌های تجاری حیاتی بین آسیا و اروپا و خاورمیانه و در زمره‌ی شلوغ‌ترین خطوط دریایی جهان هستند.

در این بین، مقامات چینی ضمن اشاره به جاده پر دست‌انداز برای اجرای سیاست، فهرست گسترده اهداف اقتصادی که در پایان نشست حزب کمونیست این هفته مجدداً مورد تاکید قرار گرفت را حاوی تضادهای پیچیده‌ی زیاد عنوان کردند.

آمارهای رسمی حاکی از آن است که رشد اقتصادی چین در سه ماهه دوم، 4.7 درصد کمتر از حد انتظار بوده که منجر به بروز نگرانی‌هایی در مورد تقاضای این کشور برای نفت شده است.
۳۰ تیر ۱۴۰۳ ۱۶:۲۱
تعداد بازدید : ۸۰