پیش‌بینی موسسات مالی از مازاد عرضه

پیش‌بینی‌های بانک‌های مهم درباره بازار نفت نشان می‌دهد؛ احتمالا بازار نفت در سال‌آینده به سمت مازاد عرضه خواهد رفت و قیمت‌ها کاهش خواهند یافت. افزایش تولید و کاهش تقاضا، به‌همراه تغییرات سیاسی و اقتصادی جهانی، از جمله عواملی هستند که بر قیمت نفت تاثیر خواهند گذاشت. هرچند پیش‌بینی‌های مختلفی وجود دارد، اما همه آنها نشان‌دهنده یک روند کلی کاهش قیمت‌ها در سال‌آینده هستند. موسسه مالی مورگان‌استنلی پیش‌بینی می‌کند بازار نفت‌خام که در حال‌حاضر با شرایط سخت عرضه مواجه شده، در سال‌آینده به سمت مازاد عرضه پیش خواهد رفت. این بانک اشاره‌کرده؛ به‌دلیل افزایش عرضه و کاهش تقاضا، قیمت شاخص برنت احتمالا به محدوده متوسط تا بالای ۷۰ دلار خواهد رسید.
مورگان‌استنلی تاکید می‌کند درحالی‌که انتظار می‌رود عرضه محدود نفت همچنان ادامه داشته‌باشد، در سه‌ماهه چهارم سال‌جاری تعادل به بازار بازخواهد گشت. این تعادل ناشی از کاهش تقاضای فصلی و افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک خواهد بود. سه منبع به رویترز اطلاع دادند اوپک‌پلاس در نشست وزیران آتی ماه آینده بعید است تغییری در سیاست تولید این گروه اعمال کند. این تصمیم می‌تواند به حفظ برنامه فعلی برای شروع کاهش یک لایه از کاهش تولید نفت از اکتبر کمک کند. مورگان‌استنلی پیش‌بینی می‌کند مجموع عرضه تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک تا سال‌۲۰۲۵ تقریبا ۲‌میلیون و 500‌هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت که این افزایش از رشد تقاضا پیشی خواهد گرفت. انتظار می‌رود فعالیت پالایشگاه‌ها در ماه اوت سال‌جاری به اوج خود برسد و سپس تا ژوئیه ۲۰۲۵ به چنین سطحی بازنگردد. مورگان‌استنلی پیش‌بینی خود را برای قیمت نفت‌خام برنت در سه‌ماهه سوم سال‌۲۰۲۴ بدون تغییر در ۸۶ دلار در هر بشکه حفظ کرده‌است. به‌طور مشابه، موسسه مالی گلدمن‌ساکس نیز پیش‌بینی خود را برای قیمت میانگین برنت در سه‌ماهه سوم ۸۶دلار در هر بشکه نگه داشته‌است. بانک جی‌‌‌‌‌پی مورگان پیش‌بینی می‌کند قیمت نفت‌خام برنت تا پایان سال‌۲۰۲۴ به محدوده ۸۰ تا ۸۵ دلار در هر بشکه کاهش یابد.

تولید نفت شیل
این موسسه به افزایش تولید نفت شیل در آمریکا به‌عنوان یکی از عوامل کلیدی برای کاهش قیمت‌ها اشاره کرده‌است. جی‌‌‌‌‌پی‌مورگان به تاثیرات رشد اقتصادی جهانی و تحولات ژئوپلیتیک به‌عنوان عوامل تاثیرگذار بر تقاضای نفت و در نتیجه قیمت‌ها اشاره کرده‌است. بانک بارکلیز تخمین می‌زند قیمت نفت‌برنت تا پایان سال‌۲۰۲۴ به‌طور میانگین ۷۵دلار در هر بشکه خواهد بود. بارکلیز معتقد است کاهش رشد اقتصادی در چین و سایر کشورهای آسیایی می‌تواند به کاهش تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت‌ها منجر شود. بارکلیز به تاثیر سیاست‌های تغییرات اقلیمی و حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر به‌عنوان عوامل مهم در کاهش تقاضای نفت اشاره کرده‌است. بانک آمریکایی مریل لینچ پیش‌بینی می‌کند قیمت نفت‌خام برنت تا پایان سال‌۲۰۲۴ به محدوده ۷۰ تا ۷۵دلار در هر بشکه کاهش یابد. مریل لینچ به افزایش تولید نفت در کشورهای غیراوپک به‌عنوان یکی از عوامل کلیدی برای کاهش قیمت‌ها اشاره کرده‌است. این بانک به تاثیر تغییرات سیاستی در کشورهای تولیدکننده نفت و تحولات ژئوپلیتیک به‌عنوان عوامل مهم تاثیرگذار بر بازار نفت اشاره کرده‌است. سیتی گروپ پیش‌بینی می‌کند که قیمت نفت‌خام برنت تا پایان سال‌۲۰۲۴ به‌طور میانگین ۷۸دلار در هر بشکه خواهد بود. سیتی گروپ به تاثیر رشد اقتصادی جهانی و تغییرات در الگوهای مصرف انرژی به‌عنوان عوامل مهم در تعیین قیمت نفت اشاره کرده‌است. سیتی‌گروپ همچنین به تاثیر سیاست‌های تولید اوپک و افزایش تولید در کشورهای غیراوپک به‌عنوان عوامل کلیدی در تعیین قیمت‌ها اشاره کرده‌است.


روندهای فعلی بازار
روز دوشنبه 22 ژوئیه قیمت نفت در آسیا افزایش یافت، زیرا سرمایه‌گذاران نشانه‌هایی از احتمال کاهش نرخ بهره توسط ایالات‌متحده از اوایل سپتامبر را مدنظر قرار دادند. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این خبر، معاملات آتی نفت‌برنت با ۳۲‌سنت یا 0.39درصد افزایش به 82.95دلار در هر بشکه رسید، درحالی‌که نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا با ۳۴‌سنت یا 0.42درصد افزایش 80.47دلار در هر بشکه فروخته شد.

ANZ Research اشاره کرد؛ داده‌های تورم و بازار کار (FOMC) از زمان نشست ژوئن نشان‌دهنده روند کاهش تورم و تعادل مجدد بازار کار است که به فدرال‌رزرو اجازه می‌دهد چرخه کاهش نرخ بهره خود را در سپتامبر آغاز کند. فدرال‌رزرو ایالات‌متحده قرار است سیاست‌های خود را در ۳۰-۳۱ ژوئیه بررسی کند و انتظار می‌رود که نرخ‌ها بدون تغییر باقی‌بماند، با این حال سرمایه‌گذاران به‌دنبال شواهد بیشتری برای حمایت از کاهش نرخ در جلسه سپتامبر خواهندبود.

تاثیرات سیاسی بر بازارهای نفت
انتظار نمی‌رود تصمیم اخیر جو بایدن، رئیس‌‌‌‌‌جمهور آمریکا مبنی‌بر کنار گذاشتن تلاش مجدد خود برای انتخابات، با حمایت از کامالا هریس، معاون رئیس‌‌‌‌‌جمهور به‌عنوان نامزد دموکرات‌‌‌‌‌ها در‌برابر دونالد ترامپ جمهوری‌خواه در انتخابات نوامبر، تاثیر قابل‌توجهی بر بازارهای نفت داشته‌باشد.

سورو سارکار، سرپرست تیم بخش انرژی در بانک DBS، خاطرنشان کرد؛ توانایی رئیس‌‌‌‌‌جمهور ایالات‌متحده برای تاثیرگذاری بر تولید نفت اغلب بیش از حد ارزیابی می‌شود. به‌رغم ابتکارات دولت بایدن در زمینه تغییرات آب‌و‌هوایی، تولید نفت آمریکا در سال‌گذشته به بالاترین حد خود رسید. سارکار پیشنهاد کرد ریاست‌‌‌‌‌جمهوری ترامپ، با مواضع ضد‌خودروهای برقی خود، می‌تواند به‌طور بالقوه تقاضای نفت در ایالات‌متحده را افزایش دهد. تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در IG، خاطرنشان کرد تولید نامحدود نفت در ایالات‌متحده می‌تواند به کاهش قیمت نفت منجر شود که ممکن است برخی تولیدکنندگان را مجبور به توقف تولید به دلیل قیمت‌های ناپایدار کند.

عوامل اقتصادی موثر بر تقاضا
رشد اقتصادی کمتر از حد انتظار در چین که در سه‌ماهه دوم 4.7درصد گزارش شده‌بود، نگرانی‌ها را در مورد تقاضای نفت این کشور افزایش داده‌است و همچنان فشار نزولی بر قیمت‌ها اعمال می‌کند. در پاسخ به چالش‌های اقتصادی، چین با کاهش نرخ سیاست کوتاه‌مدت کلیدی و نرخ‌های وام معیار در روز دوشنبه برای تحریک اقتصاد، بازارها را شگفت‌‌‌‌‌زده کرد. یک سند از نشست اخیر رهبران چین، بلندپروازی‌‌‌‌‌ها را برای توسعه صنایع پیشرفته و بهبود فضای کسب‌وکار مشخص می‌کند، اما تحلیلگران هیچ نشانه فوری از تغییرات ساختاری در دومین اقتصاد بزرگ جهان را مشاهده نمی‌‌کنند. به‌طور کلی، چشم‌‌‌‌‌انداز بازار نفت شامل مازاد پیش‌بینی‌‌‌‌‌شده در سال‌آینده است که تحت‌تاثیر افزایش تولید و تحولات اقتصادی و سیاسی بالقوه است. انتظار می‌رود عرضه محدود فعلی جای خود را به شرایط متعادل‌‌‌‌‌تری بدهد و بر قیمت‌ها و پویایی بازار تاثیر بگذارد.
۲ مرداد ۱۴۰۳ ۰۹:۳۷
تعداد بازدید : ۷۶