نفت ناچار به عقب‌نشینی شد

شاخص‌های نفت با سقوط بیش از 3 دلار در هر بشکه، در پایین ترین سطح خود قرار گرفتند.
به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی طلا و ارز به نقل از «اینوستینگ» بهای نفت در روز جمعه کاهش یافت و به پایین‌ترین حد خود از ژانویه رسید؛ در همین راستا، بهای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 2.79 دلار یا 3.66 درصد کاهش، به 73.52 دلار رسید و بهای معاملات آتی نفت برنت با 2.71 دلار یا 3.41 درصد کاهش به 76.81 دلار در هر بشکه رسید.

هر دو شاخص معیار با سقوط بیش از 3 دلار در هر بشکه، در پایین ترین سطح خود قرار گرفتند.

در چشم‌انداز گزارش‌های کلیدی، داده‌های ضعیف اقتصادی چین، حامل فشار بیشتری بر قیمت‌ها بود و علاوه بر آن، داده‌ها نشان داد که اقتصاد ایالات متحده در ماه گذشته، شغل‌های کمتری را نسبت به پیش‌بینی‌ها اضافه کرده است.

رشد شغلی ایالات متحده در ماه ژوئیه فراتر از انتظار کاهش یافت و آمار بیکاری نیز به 4.3 درصد رشد کرد که نشان‌دهنده‌ی افزایش ترس از رکود اقتصادی است.

تیم اسنایدر، اقتصاددان ارشد ماتادور اکونومیکس، بر این باور است که انتقال از یک بازار مبتنی بر تقاضا به یک بازار ژئوپلیتیکی، در عرض دو روز انجام شد و پس از آن، به طور کامل از تمام داده‌های اقتصادی غافل شدیم.

به علاوه، ارزیابی‌ها از داده‌های اقتصادی از چین، به عنوان واردکننده‌ی بزرگ نفت نشان می‌دهد که فعالیت‌های تولیدی ضعیف‌تر در آسیا، اروپا و ایالات متحده آمریکا، بر خطر بهبود ضعیف اقتصاد جهانی می‌افزاید که این امر بر مصرف نفت تأثیر می‌گذارد.

موضوعات کلیدی دیگر که سرمایه‌گذاران نفتی زیر نظر می‌گیرند، رویدادهای ژئوپلیتیکی خاورمیانه است. در حال حاضر، در این حوزه، حزب‌الله لبنان از ورود درگیری با اسرائیل به مرحله‌ی جدید خبر داد. البته علیرغم ترس همه‌جانبه از تشدید درگیری، به دلیل کاهش قیمت‌ها به پایین‌ترین حد چند هفته‌ای که پس از قتل یکی از رهبران حماس اتفاق افتاد، هنوز هیچگونه اختلالی در عرضه نفت از منطقه مشاهده نشده است.

جان کیلداف، شریک اگین کپیتال (Again Capital) در نیویورک، با اشاره به اینکه هم‌اکنون چند روز از رویداد مهم گذشته است، ابراز داشت که در شرایط فعلی خاور میانه، نفت با فشارهای فوق‌العاده‌ای مواجه است.

در کنار این‌ها، پس از آن که داده‌های ماه ژوئن حکایت از آن داشت که واردات و فعالیت پالایشگاه‌ها کمتر از یک سال قبل بوده است، کاهش فعالیت‌های تولیدی در چین نیز عاملی برای مهار قیمت‌ها بود و بر میزان نگرانی‌ها در مورد رشد تقاضا افزود.

براساس داده‌های تحقیقات نفتی LSEG، به دلیل تقاضای ضعیف در چین و هند، واردات نفت خام آسیا در ماه جولای به کمترین میزان خود در دو سال گذشته رسید.

در عین حال، از آنجا که افزایش عرضه‌ی عربستان سعودی در کنار رشد اندک در سایر کشورها، تأثیر کاهش مستمر عرضه داوطلبانه توسط سایر اعضا و ائتلاف گسترده‌تر اوپک را خنثی کرد، نظرسنجی رویترز بر افزایش تولید نفت اوپک در ماه ژوئیه خاطرنشان کرد.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت در ماه گذشته، به تولید 26.70 میلیون بشکه در روز اقدام کرد که 100 هزار بشکه در روز نسبت به ژوئن افزایش داشته است.

نشست روز پنج‌شنبه اوپک، عدم تغییر در سیاست تولید نفت توسط این گروه را تأیید کرد که طرحی برای شروع یک سطح کاهش تولید از اکتبر را شامل می‌شود.
۱۳ مرداد ۱۴۰۳ ۱۵:۵۷
تعداد بازدید : ۶۴