حل ناترازی انرژی با همفکری نخبگان

دبیرکل انجمن کارفرمائی صنفی صنعت پالایش نفت گفت: بحران ناترازی انرژی و مصرف بی‌‌‌‌رویه سوخت در کشور مهم‌ترین بحران صنایع پالایشی است که انجمن صنفی آمادگی دارد با هم‌‌‌‌فکری نخبگان و حمایت از پالایشگاه‌های کوچک در مسیر حل این بحران گام بردارد. به گزارش «شانا» ناصر عاشوری افزود: ما در مساله ناترازی در گذشته راه را اشتباه رفتیم و اکنون توصیه ما این است که اصراری بر راه اشتباه نداشته باشیم. تولید داخلی در حالی زیر فشار قرارگرفته که هیچ کنترلی بر مصرف وجود ندارد و کاملا رها شده، همچنین عوامل و نهادهای مختلفی در مصرف تاثیر دارند، این یک واقعیت است. وی بیان کرد: اکنون میانگین مصرف روزانه بنزین به ۱۱۰‌میلیون لیتر رسیده، درحالی‌که تولید پالایشگاه‌های کشور روزانه ۱۰۵‌میلیون لیتر است. دبیرکل انجمن صنفی صنعت پالایش نفت با اشاره به رشد بی‌‌‌‌رویه ۳۸ تا ۴۰درصدی مصرف بنزین در فاصله سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۳ با وجود هزینه تمام‌‌‌‌شده بالای تولید گفت: ضعف حمل‌ونقل عمومی و خطوط ریلی، هدررفت حجم زیادی سوخت در ترافیک، فرسودگی جاده‌‌‌‌ها، مصرف بالای خودروها، خودروهای فرسوده و فرهنگ ضعیف عمومی از عوامل این مصرف با
حمایت از توسعه پالایشگاه‌های کوچک
عاشوری با بیان اینکه سوختی که در کشور با مشقت و هزینه بالا تولید می‌شود، متاسفانه به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود، گفت: سیاست انجمن صنفی صنعت پالایش هم‌‌‌‌افزایی ظرفیت واحدهای پالایشی برای تولید بیشتر بنزین و حمایت از پالایشگاه‌های کوچک‌‌‌‌مقیاس با بازگشت سرمایه بالاست. دانش فنی آنها موجود است و افزون برآن به لحاظ پدافند غیرعامل توجیه‌‌‌‌پذیرند. تا پایان امسال نیز هفت پالایشگاه ‌‌‌‌کوچک‌‌‌‌مقیاس با خوراک میعانات گازی و نفت‌خام عضو این انجمن می‌شوند. وی با اشاره به ‌‌‌‌لزوم اصلاحات به‌منظور دستیابی به تعادل بین تولید و مصرف تاکید کرد: پروژه کک‌‌‌‌سازی اسفنجی پالایشگاه بندرعباس، ارتقای کیفی و کمی پالایشگاه تبریز، کیفی‌‌‌‌سازی پالایشگاه شیراز که در مرحله نهایی قرارگرفته‌است، بنزین‌‌‌‌سازی و کیفی‌‌‌‌سازی نفت‌کوره پالایشگاه تهران، اجرای پروژه کک‌‌‌‌سازی پالایشگاه امام‌خمینی شازند و فازهای ۲ و ۴ پالایشگاه آبادان از مهم‌ترین پروژه‌های صنعت پالایش هستند که همگی به‌‌‌‌طور میانگین ۵۰ تا ۹۰درصد پیشرفت دارند.

ایحاد مزرعه خورشیدی در صنایع پالایشی
دبیرکل انجمن صنفی صنعت پالایش نفت همچنین از تقبل ایجاد ۴ تا ۵‌هزارمگاوات مزرعه خورشیدی در صنایع پالایشی با توجه به رویکرد توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: مزرعه خورشیدی ۵۰۰‌مگاواتی پالایشگاه تهران و مزرعه یک‌هزار‌ مگاواتی پالایشگاه نفت اصفهان هم‌اکنون در حال احداث هستند و تا دو سال‌آینده این ظرفیت ۵‌هزار‌مگاواتی تکمیل خواهد شد. عاشوری از عضویت پالایشگاه نفت آبادان در انجمن صنفی خبر داد و اعلام کرد: طبق قانون بودجه ‌سال‌۱۴۰۳ این پالایشگاه نیز در فهرست واگذاری قرار گرفته‌است. وی سودآوری واحدهای پالایشی در سال‌۱۴۰۲ را حدود ۱۴۰‌هزار‌ میلیارد‌تومان اعلام کرد و افزود: این عدد در مقایسه با گذشته کاهشی بوده و پالایشگاه نفت بندرعباس در سال‌۱۴۰۲ بالاترین سوددهی را داشته‌است.
۲۰ مرداد ۱۴۰۳ ۱۰:۰۴
تعداد بازدید : ۶۵