بیم و امیدهای صنعت پتروشیمی‌‌‌

بیم و امیدهای صنعت پتروشیمی‌‌‌
معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت طی سخنانی از جامعه پتروشیمی درخواست کرد که با نگاه به نیازهای بازارهای جهانی و تقویت واحدهای تحقیق و توسعه به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت کنند. هوشنگ فلاحتیان از صنعت پتروشیمی‌‌‌ کشور انتقاد کرد و گفت: این صنعت «در گذشته و تکرار زندگی می‌کند.»
 
 
▫️ هوشنگ فلاحتیان با اشاره به اهمیت صنعت پتروشیمی و نقش پیشران آن در اقتصاد کشور و ارزآوری آن، گفت: در حال حاضر 70 واحد پتروشیمی در کشور فعال هستند و به همین میزان هم واحد در حال احداث داریم که بخش قابل‌توجهی از آنها پیشرفت بالای 50درصدی دارد. همین‌طور قرار است در انتهای برنامه هفتم ظرفیت اسمی پتروشیمی‌ها به 130 میلیون تن برسد.
 
▫️ وی اضافه کرد که وزارت نفت نیز برنامه منسجمی برای توسعه این صنعت در بالا و پایین‌دست آن تنظیم کرده است که شامل افزایش تولید گاز و نفت خام می‌شود. به گفته فلاحتیان رشد تولید نفت به 3.6 میلیون بشکه و هدف‌گذاری برای 4میلیون تا پایان سال ازجمله نتایج این برنامه بوده است.
 
▫️ «برای صنعت پالایشگاه هم رفع ناترازی در حوزه فرآورده‌های نفتی مخصوصا بنزین هدف‌گذاری شده است، اگرچه با توجه به روند افزایش مصرف حامل‌های انرژی در کشور، اگر برنامه‎ای در حوزه مدیریت مصرف انرژی اتخاذ نکنیم، طبیعتا ایجاد موازنه بین تولید و مصرف حامل‌‌‌های انرژی بسیار دشوار خواهد بود.
 
▫️ یعنی ما در حال حاضر در شرایطی هستیم که همه ساله بدون اینکه اسقاط خودرویی صورت گیرد، بیش از یک میلیون خودروی جدید به ناوگان خودروهای موجود اضافه می‌شود.» خودروهایی که به بیان او نیاز به بازنگری در استانداردهای تولید آنها وجود دارد و لازم است که تدابیر لازم برای ارتقای تکنولوژی آنها و همین‌طور لوازم انرژی‎بر خانگی اندیشیده شود.
 
📌 صنعت پتروشیمی در گذشته زندگی می‌کند
 
▫️ فلاحتیان با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی به دلیل نرخ بالای بازدهی آن معمولا راحت‌‌‌تر تامین مالی می‌شود گفت: با این حال آنچه که در چند سال مسوولیت خود به آن رسیدم این است که صنعت پتروشیمی ما خیلی در گذشته زندگی می‌کند و به یک تکرار دائم افتاد است. در صورتی که اگر کسی بخواهد در صنعت پتروشیمی موفق عمل کند باید در زنجیره‌های پایین‌دست فعالیت کند. 
 
▫️ وی گفت: خیلی صادقانه و صریح به شما بگویم ما گاز جدیدی نداریم که بخواهیم به صنایع پتروشیمی بدهیم یعنی خوراک‌‌‌هایی که به صورت سنتی در اختیار صنایع پتروشیمی قرار می‌‌‌دادیم تقریبا به کمال مورد استفاده قرار گرفته و حتی 20 تا 30‌درصد هم بیشتر از موجودی ارائه کرده‌ایم.
 
▫️ بنابراین انتظار می‌رود که دوستان به جای اینکه به خوراک‌های نفت خام و گاز تکیه داشته باشند به سمت تکمیل زنجیره بروند. 
 
▫️ وی گفت: ما فقط نگاه می‌کنیم ببینیم بازار داخلی ما  به چه چیزی احتیاج دارد بعد متناسب با نیاز بازار‌های داخلی پیش می‌رویم، در حالی که در دنیا چنین نیست و باید به جای نگاه به داخل، ببینیم دنیا چه نیاز دارد و چه چیزی را با قیمت بالاتری می‌شود فروخت.  وی از شرکت‌ها درخواست «مصرانه» کرد که از واحدهای دانش‌بنیانی و تحقیق و توسعه استفاده کنند و افزود: من کمتر شرکت‌هایی را سراغ دارم که واحد تحقیق و توسعه قوی داشته باشند.|دنیای اقتصاد
۲۱ مرداد ۱۴۰۳ ۱۵:۴۳
تعداد بازدید : ۷۴