شرکت اکسونموبیل در تازهترین گزارش چشماندازش پیشبینی کرد تقاضای نفت در سال ۲۰۵۰ مشابه ارقام امروز خواهد بود و نبود سرمایهگذاری تأمین جهانی نفت و گاز را با مشکل روبهرو میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اکسونموبیل، بزرگترین شرکت نفتی ایالاتمتحده آمریکا، روز دوشنبه (پنجم مرداد) در تازهترین گزارش چشمانداز جهانی نفت خود اعلام کرد انتظار دارد تقاضای نفت تا سال ۲۰۵۰ در سطح کنونی روزانه ۱۰۰ میلیون بشکه، مشابه سطوح امروز باقی بماند که البته این رقم نسبت به برآورد بیپی ۲۵ درصد بالاتر است.
تقاضای قویتر که از سوی اکسون موبیل پیشبینی شده، زیربنای برنامههای رشد تولید این شرکت آمریکایی است و در میان شرکتهای بزرگ نفتی غربی، بلندپروازانهترین به شمار میآید.
در گزارش چشمانداز پیشین این شرکت آمریکایی که سال ۲۰۲۳ منتشر شد، به برآورد تقاضای سال ۲۰۵۰ اشاره نشده بود.
این شرکت همچنین در زمینه کاهش انتشار کربن در جهان، نسبت به بیپی دیدگاه تأسفبارتری ارائه کرد.
بر اساس گزارش بیپی، پیشرفتهای فناوری امکان کاهش انتشار گازهای گلخانهای را پس از سال ۲۰۲۹ در مقایسه با اواسط این دهه فراهم میکند.
اکسونموبیل در نظر دارد امسال روزانه معادل ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت و گاز تولید کند که ۳۰درصد بیشتر از برآورد شرکت شورون است.
بیپی تولید خود را تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۲ میلیون بشکه در روز میرساند.
کریس بردسال، مدیر اقتصاد، انرژی و برنامهریزی راهبردی اکسونموبیل، به رویترز گفت: تقاضای نفت و گاز راهی بسیار طولانی در پیش دارد و طی چند سال آینده به رشد خود ادامه خواهد داد.
اکسونموبیل پیشبینی کرد خودروهای برقی بهطور قابل توجهی تقاضای بلندمدت نفت در جهان را تغییر نمیدهند، زیرا انتظار میرود جمعیت جهان از رقم کنونی ۸ میلیارد نفر به حدود ۱۰ میلیارد در سال ۲۰۵۰ برسد و بر تقاضا برای انرژی بیفزاید.
براساس تازهترین برآورد این شرکت آمریکایی، سرمایهگذاری در صنعت نفت بیشتر از آنچه اکنون پیشبینی میشود، با توجه به پدیده گذار جهانی به منابع نامتعارف، ضروری است.
چاههای موجود در این ساختارهای زمینشناسی، مانند شیل آمریکا، طول عمر تولید کوتاهتری دارند و کاهش طبیعی بارزتری را نشان میدهند.
پروژههای اکسونموبیل بدون سرمایهگذاریهای تازه، با کاهش تولید سالانه حدود ۱۵درصد روبهرو خواهند بود، این رقم در مقایسه با برآوردهای آژانس بینالمللی انرژی در سال ۲۰۱۸ که حدود سالانه ۸درصد بود، کاهشی شدیدتر را نشان میدهد.
به گفته بردسال، این مقدار کاهش تولید میتواند قیمت نفت را پنج برابر کند و عرضه جهانی در اوایل سال ۲۰۳۰ را به ۳۰ میلیون بشکه در روز برساند.
وی تصریح کرد: تأمین جهانی نفت و گاز بدون ادامه سرمایهگذاری در عمل از بین میرود، بزرگترین دلیل این تغییر مسیر به سمت سرمایهگذاری در منابع نامتعارف با دوره زمانی کوتاهتر است.