جایگاه ژئوپلیتیک ایران برای ترانزیت انرژی

وزیر نفت در دیدار با دبیرکل جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف با اشاره به اوضاع ژئوپلیتیک جهان و شرایط خاص بازارهای گاز به‌‌ویژه در بحران‌های جهانی انرژی، گفت: ایران با توجه به جایگاه ژئوپلیتیکش می‌تواند گذرگاه و چهارراهی مناسب برای تبادلات و ترانزیت انرژی در منطقه باشد و نقش قطب را بازی کند.
به گزارش «شانا»، محسن پاک‌‌نژاد در ملاقات با محمد حامل که برای بررسی و هماهنگی درباره برگزاری بیست‌‌وششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در آبان‌‌ماه به تهران آمده، تاکید کرد: ایران یکی از بنیان‌گذاران اصلی این مجمع است و برگزاری بیست‌‌وششمین نشست وزارتی در آغاز دولت چهاردهم را به فال نیک می‌‌گیریم. وی افزود: همان‌طور که نخستین نشست وزارتی مجمع سال ۲۰۰۱ میلادی در تهران برگزار شد و نتایجی مثبت را برای اعضا به همراه داشت، انتظار می‌رود این نشست هم با مشارکت حداکثری، دستاوردهایی ارزنده‌‌ برای کل اعضا داشته باشد. وزیر نفت ادامه داد: با توجه به اوضاع ژئوپلیتیک جهان و شرایط خاص بازارهای گاز جهان به‌‌ویژه در بحران‌های جهانی انرژی، امروز باید از دبیرخانه جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف حمایتی ویژه‌‌ شود، به‌‌طوری‌‌ که این مجمع بتواند با مشارکت و همکاری همه‌‌جانبه اعضایش، نقشی بارز در تثبیت امنیت انرژی جهان ایفا کند. پاک‌‌نژاد با اشاره به اینکه گزارش کارشناسی جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف مانندچشم‌‌انداز بازار گاز و... نقشی مهم در این میان ایفا می‌کند، گفت: ایران با توجه به جایگاه ژئوپلیتیکش می‌تواند گذرگاه و چهارراهی مناسب برای تبادلات و ترانزیت انرژی در منطقه باشد و نقش یک قطب را بازی کند. وی با بیان اینکه نقش گاز افزون بر امنیت انرژی در پیشبرد سیاست‌‌های اقلیمی جهان، به‌‌ویژه در دوران‌گذار به انرژی پاک بسیار حائز اهمیت است، افزود: در این میان دبیرخانه جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف با هماهنگی دبیرخانه اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) می‌تواند در نشست‌‌ها و مذاکرات نشست کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹) که در جمهوری آذربایجان برگزار می‌شود، به‌‌نحو موثر ایفای نقش کند.

تاسیس موسسه تحقیقات گاز
وزیر نفت ضمن تشکر از تلاش‌‌های دبیرخانه جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف در سال‌های اخیر، ادامه داد: ازجمله این اقدام‌‌ها، تاسیس موسسه تحقیقات گاز (GRI) است که می‌تواند زمینه موثری برای همکاری کشورهای عضو در حوزه فناوری، آموزش و نیروی انسانی باشد. پاک‌‌نژاد تاکید کرد: امیدوارم همکاری‌‌های دبیرخانه جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف و پژوهشگاه صنعت نفت در مسیر ارتقا باشد و در زمینه‌‌های نوپدید مانند هیدروژن و هوش مصنوعی و دیگر مسائل روز، همکاری تحقیقاتی انجام شود. وی گفت: امیدوارم بیست‌‌وششمین نشست وزارتی جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف با حضور حداکثری کشورهای عضو و ناظر برگزار و به نقطه عطفی دیگر در تاریخ مجمع کشورهای صادرکننده گاز تبدیل شود. وزیر نفت افزود: نقش دبیرکل جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف در ایجاد این هماهنگی قابل‌توجه است و با توجه به تجربه‌‌ها و دانش، این کار مهم به‌‌ نحو احسن و مطلوب انجام خواهد شد. پاک‌‌نژاد تاکید کرد: وزارت نفت ایران تلاش‌‌های زیادی در زمینه برگزاری موثر و مفید این نشست انجام داده‌‌ و به‌‌دلیل مشغله کاری در آغاز کار دولت چهاردهم، محل برگزاری نشست را تهران تعیین کردیم و دعوت‌نامه‌‌های مربوطه را هم تهیه و به‌‌ زودی ارسال می‌‌کنیم. وی ادامه داد: گروه کاری قوی به سرپرستی معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی در وزارت نفت تشکیل شده و از دبیرخانه مجمع نیز درخواست دارم با همکاری گروه برگزارکننده این نشست، امکان برگزاری شایسته فراهم شود. به گزارش «شانا»، بیست‌‌وششمین نشست وزارتی جی‌‌ئی‌‌سی‌‌اف ششم تا هشتم آبان ۱۴۰۳ در تهران برگزار می‌شود.
۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ۱۰:۴۲
تعداد بازدید : ۵۳