رئیس جدید سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) گفت: باید بین توسعه تجدیدپذیرها و بهینهسازی مصرف انرژی توازن بیشتری برقرار شود و البته منابع خوبی برای این موضوع پیشبینیشده تا حوزه بهینهسازی مصرف انرژی بهسرعت شکل گیرد.
به گزارش «ایرنا» از وزارت نیرو، «محسن طرزطلب» ضمن تقدیر از تلاشهای «محمود کمانی» رئیس پیشین ساتبا برای ریلگذاری خوب صورتگرفته در جهت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران، خاطرنشان کرد: در قالب برنامه هفتم توسعه و با همکاری دولت، مردم و اعضای ساتبا تلاش خواهیم کرد به نتیجه برسیم. وی افزود: شرایط ویژهای برای ساتبا ایجادشده، زیرا هم نیاز کشور به برق زیاد است و هم بهدلیل فضای ایجادشده، با سرمایهگذاری بر روی پنلهای خورشیدی و توربینهای بادی میتوان زودتر به نتیجه رسید. وی تاکید کرد: میطلبد با تلاش حداکثری اعضای ساتبا و پشتیبانی دستگاههای ذیربط همچون وزارت کشور، صندوق توسعه ملی، بانکمرکزی، وزارت صمت و ستاد وزارت نیرو از ساتبا، فعالیتها زودتر به نتیجه برسد. در ادامه محمود کمانی؛ رئیس پیشین سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق (ساتبا)، اقدامهای انجامشده در طول سه سالخدمت در ساتبا برای اخذ مجوزهای متعدد و پایهگذاری مدلهای جذاب برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در ایران را برشمرد و گفت: مدل ماده۱۲ قانون رفع موانع تولید از جمله این موارد است که در نتیجه آن بستههای سرمایهگذاری ساخت ۸ هزار و ۵۰۰ مگا وات برق خورشیدی و سههزارمگاوات نیروگاه بادی در مراحل مختلف پیشرفت و اجرا قرار دارند. بخشی به بهرهبرداری رسیده و بخشی نیز در مراحل مختلف پیشرفت قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: استقبال از برگزاری مناقصهها برای جذب سرمایهگذاران در ساختگاههای تعیینشده و دارای مجوز ساخت بهقدری زیاد شدکه مجوزی برای پاسخ به متقاضیان نیست و از دیگر فرآیندها، سرمایهگذاریها در حال پیگیری است. رئیس سابق ساتبا افزود: پیگیریهای بسیاری برای رفع موانع ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر انجام شدهاست که از جمله آن میتوان به کوتاهشدن مسیر اختصاص زمین و تسهیل در واگذاری آن در دولت اشاره کرد. وی خاطرنشان کرد: مدلها و فرآیندهای سرمایهگذاری در ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر برای سرمایهگذاران جذاب شده و در نتیجه این امر ۱۵هزارمگاوات نیروگاه توسط بخشهای مختلف از شرکتهای حوزه نفت و پتروشیمی گرفته تا مساجد و مدارس و خانوادههای محروم در حال فعالیت برای ساخت هستند. رئیس سابق ساتبا درباره مزایای سرمایهگذاری در شهرکهای خورشیدی، افزود: ایجاد شهرکهای خورشیدی با مزیت بسیار برای ایجاد نیروگاه با کمک وزارت صمت از دیگر اقدامهای انجام شدهاست که از این محل تاکنون حدود ۱۵۰مگاوات در حال ساخت است و بخش عمده آن در حال پیگیری است.
کمانی درباره اقدامهای انجامشده در جهت جذب سرمایهگذاران خارجی، گفت: تامین فاینانس برای اجرای ۱۰هزار و ۵۰۰مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط سرمایهگذاران خارجی در ساتبا در حال پیگیری است که در نتیجه آن، ساتبا با چهار شرکت خارجی به مرحله عقد قرارداد نزدیک شده است.