مصوبات کارگروه بررسی اصلاحات بخشنامه گمرکی در اتاق ایران

مصوبات کارگروه بررسی اصلاحات بخشنامه گمرکی در اتاق ایران
بخشنامه شماره 180166/ 91/ 317 مورخ 3 دی‌ماه سال 1391گمرک جمهوری ایران در خصوص انجام تشریفات گمرکی صادرات کالاهای صادراتی تولیدی هر استان در گمرکات همان استان و ارسال محصولات پس از صدور پروانه صادراتی به گمرکات مرزی تنها برای خروج از کشور، در کارگروه بررسی اصلاحات این بخشنامه، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، نمایندگان اتاق ایران در این جلسه که شامل «علیخانی»، «صفاری»، «پناهی» و «صالحی» بودند به مشکلات ایجاد شده در پی این بخشنامه اشاره کرده و گفتند که کمبودکامیون‌های چادری، افزایش کرایه حمل و جمع‌آوری کالاها از استان‌های مختلف وهم‌چنین بی‌کار شدن نیروهای جذب شده به عنوان حق‌العمل‌کاروکارکنان آنان در استان‌های مرزی، باعث تحمیل‌شدن هزینه‌های فراوانی به فعالان اقتصادی شده است.
آنان هم‌چنین بیان کردند که در مرز پرویز خان 400 هکتار زمین برای ایجاد پایانه مرزی، جاده مناسب و شهرک صنعتی در حال ساخت است و منطقه یک، منطقه‌ای اقتصادی به‌شمار می‌رود.
واقع شدن گمرک کرمانشاه در مرکز شهر و جایی پرترافیک و شلوغ و فضای اداری و غیراداری بسیار محدودی از دیگر موارد عنوان شده در این جلسه بود.
نمایندگان اتاق ایران در این جلسه افزایش هزینه حمل در پی این بخشنامه را عامل رکود مرزها برشمردند و اضافه کردند که به دنبال این شرایط، اشتغال در مرزها از بین رفته و نارضایتی ایجاد شده است، بنابراین لازم است براساس شرایط متفاوت استان‌ها، امکانات لازم در مرزها ایجاد شود.»
مسائلی در خصوص کالاهای ریلی، کالاهای سریع‌الفساد و مرزهای دریایی نیز در این جلسه توضیح داده شد.
در ادامه بیان شد که در این بخشنامه باید مسائلی از جمله آمار صادرات استان‌ها و مشوق‌ها در نظر گرفته شود، زیرا شرایط فعلی سبب افزایش هزینه تمام‌شده و کاهش قدرت رقابت، افزایش مدت زمان تحویل کالا به مقصد، افزایش هزینه حق‌العمل‌کاری و در ادامه نارضایتی تجار شده است.
از سوی دیگر فاصله زیاد گمرک‌ استان‌ها تا محل ارزیابی کالا و هم‌چنین زمان محدود و ساعت مشخص ارزیابی، سبب خواب کامیون‌ها در تیرپارک‌ مرزها شده و همین مسأله مشکلات فراوانی در خصوص کالاهای سریع‌الفساد ایجاد کرده است.
نمایندگان اتاق ایران در این جلسه تأکید کردند که باید متوجه بود استان‌های مرزی در تولید نقش زیادی ندارند، اما در تجارت بسیار نقش‌آفرین هستند و به همین علت ضروری است که امکانات لازم در گمرکات مرزی ایجاد شود.
در ادامه این جلسه قرار شد، اختیار به کارگروه‌های صادرات استان‌ها تفویض شود و گمرک ایران، گمرکات اجرایی را بازنگری کرده و گمرکات دارای مشکل را از این بخشنامه مستثنی کند.
هم‌چنین مقرر شد حمل‌ونقل حائز شرایط از این بخشنامه حذف شده و گمرکات اجرایی انعطاف بیشتری در خصوص این بخشنامه داشته باشند و سیمان، گچ، دیوارک‌ها و سقف‌های گچی از مفاد این بخشنامه مستثنی شوند.
۲۲ مرداد ۱۳۹۲ ۰۲:۰۶
تعداد بازدید : ۸۰۰