افزایش قدرت‌ چانه‌زنی در سایه صادرات

نایب‌رییس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه توسعه صادرات باعث افزایش قدرت چانه‌زنی نظام سیاسی در مجامع بین‌المللی و افزایش قدرت و امنیت کشور می‌شود، تاکید کرد که لازم است با بهره‌گیری از تجربه و دانش سایر کشورها، نگاه جدیدی به توسعه صادرات غیرنفتی داشته باشیم که موجب ایجاد اشتغال و افزایش ارزش‌آفرینی و تولید ناخالص داخلی شود.
شهاب جوانمردی ضمن تاکید بر بازنویسی تعریف مفهوم صادرات در کشور، به افزایش قدرت چانه‌زنی نظام‌های سیاسی در سایه توسعه صادرات اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران به نقل از سازمان توسعه تجارت، شهاب جوانمردی با بیان اینکه تعریف صادرات در دنیای امروز تغییر کرده است، گفت: به نظر می‌رسد نگاه ما به روند صادرات همچنان سنتی است و متناسب با کالاها و محصولات موجود در کشور برنامه‌ریزی صادراتی تدوین نشده است و از این‌ رو به تصاحب بازار کشورهای همسایه و پیرامونی بسنده کردیم.او بین صادرات و مقوله امنیت ملی نسبت ایجاد کرد و گفت: صادرات به قدرت چانه‌زنی نظام‌های سیاسی سر و شکل جدیدی بخشیده است و نشان می‌دهد که چگونه و کجا در زنجیره‌های ارزش جهانی می‌توان ایفای نقش کرد و چه میزان از نیازهای اقتصاد جوامع به یکدیگر گره خورده است.به گفته جوانمردی، نفت در یک برهه تاریخی قدرت چانه‌زنی ما را در مجامع بین‌المللی افزایش داد اما تنوعی که در منابع انرژی به‌ ویژه منابع پاک ایجاد شده است تا حدودی قدرت ما را تقلیل داده و از این ‌رو زمان آن رسیده که به موضوع صادرات غیرنفتی با نگاه جدید که باعث ایجاد اشتغال، نوآوری و افزایش ارزش‌آفرینی و تولید ناخالص داخلی می‌شود، بیشتر توجه کنیم.
نایب‌رییس اتاق تهران با بیان اینکه معیشت مردم و حیات بنگاه‌های اقتصادی با رشد صادرات بهبود پیدا می‌کند، افزود: خلق ثروت‌آفرینی به صادرات و تغییر رویکردها نیاز دارد، از این ‌رو با توجه به نیازهای حال و آینده دنیا، باید برای نقش‌آفرینی خود در بازارهای بین‌المللی برنامه‌ریزی کنیم تا اینگونه به یکی از حلقه‌های زنجیره تامین جهانی تبدیل شویم و حذف کردن ما به راحتی میسر نشود.
جوانمردی ادامه داد: در حال حاضر زنجیره تامین جهانی در ابتدا و انتها به ما وابستگی ندارد، به‌ همین دلیل باید آن را بازنمایی کنیم و رویکرد ما نباید منحصر به امروز شود و متناسب با تغییرات روز خود را روزآمد کنیم. به بیان دیگر نگاه ما باید معطوف به حال و آینده باشد. او بر بهره‌گیری از تجارب جهانی سایر کشورها تاکید کرد و افزود: باید از تجربه و دانش سایر کشورها بهره بگیریم. سیاست‌ها و قوانین باید از صادرات حمایت کند تا بتوانیم در بازارهای جهانی ماندگار شویم.
۱۰ مهر ۱۴۰۳ ۰۹:۵۲
تعداد بازدید : ۴۹