رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران اعلام کرد

ارجاع بسته پیشنهادی رفع ناترازی برق و گاز با مشارکت تمام ذی‌نفعان

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران در رابطه با ناترازی برق اظهار کرد: ناترازی برق جزو موضوعاتی است که در هر مجلس و محفلی مطرح می‌شود و مورد بحث صنعتگران است. اما اتاق تهران و کمیسیون انژری و محیط‌زیست در یکسال گذشته، طرحی را به‌صورت جمعی اجرا کردند. در ابتدا از ریاست اتاق تهران خواستیم این موضوع از طریق کمیسیون اتاق تهران کانالیزه شود و از طریق کمیسیون اتاق پیگیری شود و موازی کاری در حوزه‌های مختلف در اتاق صورت نگیرد.
سعید تاجیک افزود: ما تمام ذی‌نفعان صنعت از تولیدکننده تا مصرف‌کننده، وزارت صمت، شرکت توانیر، شهرک‌های صنعتی، تمام تشکل‌های مرتبط با برق و تامین زیرساخت‌ها را به کمیسیون دعوت کردیم. دلیل هم این بوده که قصد داشتیم به یک بسته پیشنهادی برسیم که فقط به اعداد و ارقام در ناترازی بسنده نشود، بلکه پیشنهادات هم اخذ شوند. در نهایت این اقدام منجر به تدوین دو بسته پیشنهادی سیاستی شد که یکی در مورد ناترازی گاز و دیگری مرتبط با حوزه ناترازی گاز است. این دو بسته طی دو مرحله ارائه شده است که ذیل هردو تایید معاونت اول ریاست جمهوری وجود دارد. این بسته جهت پیگیری و اجرا به دو وزاتخانه نیرو و نفت ارجاع شد. این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: کل ناترازی سال گذشته 12 هزار مگاوات بود. امسال به 17 هزار مگاوات رسیده و در روزهایی حتی در شهریور ماه به 19 هزار مگاوات هم رسید. با این روند، در سال 1404 به رقم 20 تا 22 هزار مگاوات کسری برق هم در اوج مصرف خواهیم رسید. مجموع نیاز بخش صنعت حدود 300 هزار مگاوات است؛ بنابراین با تحقق این کسری، 70 درصد صنعت در سال 1404 را متوقف خواهیم کرد. کل نیروگاه‌هایی که امسال تا پایان سال به ظرفیت مازاد خواهد رسید در بهترین حالت 3000 مگاوات تامین می‌شود، 8000 مگاوات هم نیروگاه در حال ساخت است.
تاجیک با بیان اینکه امسال اتفاق عجیبی رخ داد که نکته زیست‌محیطی دارد، خاطرنشان کرد: رشد مصرف برق ما در 10 سال گذشته متوسط پنج درصد سالانه بوده و رشد تولید برق سالانه 3.5 درصد. امسال طی شش ماهه نخست، رشد مصرف برق 8.7 درصد ثبت شده است. یکی از مهمترین دلایل این افزایش، این بود که فصل گرم امسال یک تا دو درجه گرمتر از سال گذشته بود. در حال حاضر نسبت به 20 سال قبل، دمای ایران بیش از سه درجه افزایش پیدا کرده است که تاثیر قابل توجهی در مصرف برق دارد؛ چراکه هر یک درجه افزایش دمای هوا، حدود 1700 مگاوات مصرف برق را در پیک مصرف افزایش می‌دهد.
۲۵ مهر ۱۴۰۳ ۱۰:۱۸
تعداد بازدید : ۵۸