افق بازار گاز طبیعي و نفت

بازار سوخت‌‌های فسیلی در بحبوحه تقاضای ضعیف از سوی چین، محتاط باقی می‌‌ماند. نفت‌‌خام وست‌‌تگزاس‌‌اینترمدیت (WTI)، در بحبوحه ثبات ژئوپلیتیکی بیش از ۴‌درصد کاهش یافت تا جایی که روز دوشنبه به زیر ۶۸ دلار در هر بشکه نیز رسید و ترس از اختلالات فوری در سمت عرضه را کاهش داد.
داده‌‌های ضعیف اقتصادی چین و تقاضای پایین این کشور به‌رغم تلاش‌‌های محرک اقتصادی اخیر دولت، به فشار نزولی بر قیمت‌های جهانی نفت کمک شایانی کرده است.

از سوی دیگر، معاملات کنونی گاز طبیعی در محدوده قیمتی ۳ دلار بر MMBtu بوده و بازار این فرآورده استراتژیک در حال حرکت به سمت قیمت ۲.۵۵ دلار بر MMBtu است.

بررسی اجمالی بازار انرژی
همزمان با تحولات ژئوپلیتیک به‌‌ویژه در منطقه خاورمیانه، قیمت‌‌ جهانی نفت به سرعت روند نزولی در پیش گرفت و قیمت‌های آتی نفت‌‌خام WTI بیش از ۴‌درصد کاهش را تجربه و به زیر ۶۸ دلار در هر بشکه رسید. آنچه مسلم است، تحولات اخیر ژئوپلیتیک در خاورمیانه کمتر از آنچه که قبلا تصور می‌‌شد مختل‌‌کننده زیرساخت‌‌های بازار انرژی است.


ماهیت محدود تنش‌‌های منطقه‌‌ای نگرانی‌های مربوط به قطع یا ریزش فوری عرضه را اندکی کاهش داده است، اگرچه نوسانات بازار همچنان بالاست. چین، مصرف‌کننده اصلی انرژی، شاهد کاهش تقاضای انرژی در معنای عام، با وجود محرک‌‌های اخیر دولت این کشور است.

معامله‌‌گران همچنین تغییرات احتمالی در سطح تولید اوپک‌‌پلاس و تاثیرات انتخابات آتی ریاست جمهوری ایالات‌‌متحده را زیر نظر دارند چرا که هر دو عامل می‌توانند به‌‌صورت بالقوه بر مسیر بازار انرژی تاثیرات گسترده‌‌ای بگذارند.

پیش‌بینی قیمت گاز طبیعی
گاز طبیعی (NG) با کاهش خفیف ۰.۱۲درصدی در معاملات روز دوشنبه، با قیمت ۲.۴۳دلار بر MMBtu معامله شد. به باور ناظران بازار انرژی، اگر قیمت‌ها زیر این سطح باقی بمانند،‌درصد انحراف قیمتی بازار کاهش می‌‌یابد البته با سطوح پشتیبانی در ۲.۴۱ و ۲.۳۱ دلار بر MMBtu.

با این حال، اگر قیمت‌ها به بالای ۲.۵۵ دلار برسند، این امر می‌تواند نشان‌‌دهنده تغییر جهت بازار به سمت روند صعودی باشد، با اهداف مقاومتی ۲.۶۳ دلار، ۲.۷۰ دلار و در نهایت ۲.۷۸ دلار بر MMBtu.

شاخص‌‌های تکنیکال نیز به تقویت این پیش‌بینی کمک می‌کنند؛ شاخص EMA (متحرک‌‌نمایی) ۵۰ روزه در ۲.۴۴ دلار و EMA ۲۰۰ روزه با قیمت ۲.۴۸ دلار نشان‌‌دهنده برخی حمایت‌‌های فنی اساسی است، اما برای تثبیت روند صعودی قیمت‌ها به حرکتی قاطع و البته فراتر از این موضوعات نیاز خواهد بود.

پیش‌بینی قیمت نفت WTI
به نوشته تارنمای اف‌‌اکس‌‌امپایر، روز دوشنبه گذشته شاهد آن بودیم که نفت آمریکا با ۴.۳۵‌درصد افزایش در محدوده قیمت ۶۸ دلار در هر بشکه معامله شد، اما در این مسیر با موانع فنی کلیدی مواجه بود. شکست قیمتی اخیر به زیر ۷۰ دلار، این سطح را به مقاومت تبدیل کرده و در صورت باقی ماندن قیمت‌ها در زیر نقطه محوری ۶۸.۹۹ دلار، به احساس نزولی بالقوه بازار مربوطه، خواهد افزود.

سطح مقاومت در هنگام تنظیم گزارش، روی ۶۹.۹۷ دلار و پس از آن ۷۱.۱۰ دلار و ۷۲.۲۹ دلار ایستاده است، در حالی که سطح حمایت در قیمت ۶۷.۷۶ دلار و لایه‌‌های حمایتی بعدی در ۶۶.۵۴ دلار و ۶۵.۲۹ دلار قرار دارد.

نکته جالب این است که میانگین EMA ۵۰روزه در ۷۰.۸۳ دلار و EMA ۲۰۰روزه در ۷۱.۶۹ دلار قرار دارد که هر دوی این اعداد، سقف احتمالی قیمت را نشان می‌دهند. با این حال، بسته شدن قیمت در بالای ۶۸.۹۹ دلار می‌تواند به بازار نشاط بخشیده و نشانه‌‌ای از یک حرکت صعودی تعبیر شود. تا آن زمان، هرگونه جهت‌‌گیری جدید در این سطح محوری، بسیار محتاطانه خواهد بود.

پیش‌بینی قیمت نفت برنت
روز دوشنبه گذشته، برنت در قیمت ۷۵.۹۱ دلار معامله و ۱.۹۱‌درصد افزایش را تجربه کرد. این شاخص نفتی با شرایطی ویژه روبه‌رو است. سطح ۷۶ دلار که اکنون به عنوان نقطه مقاومت عمل می‌کند، می‌تواند مسیر دستیابی یا سد محکمی در برابر کسب سودهای بالاتر سرمایه‌گذاران نفتی باشد. با میانگین EMA ۵۰روزه در ۷۵.۱۴ دلار و EMA ۲۰۰روزه کمی بالاتر از ۷۵.۴۴ دلار، قیمت برنت به شدت تحت فشار قرار گرفته که به نوبه خود، نوعی از آستانه قیمتی مهم را ایجاد می‌کند.

سطوح مقاومت قیمتی در ۷۷.۱۱ دلار و ۷۸.۰۷ دلار قرار گرفته و سد قیمتی قوی‌‌تر در ۷۹.۲۲ دلار ایستاده است. برعکس، سطوح حمایتی ۷۴.۵۷ دلار و پس از آن ۷۳.۵۵ دلار و ۷۲.۴۶ دلار پایین‌‌تر از آن ایستاده‌‌اند. به طور خلاصه، اگر شاخص برنت بتواند قاطعانه به بالای ۷۶.۰۹ دلار برسد، ممکن است نشانه‌‌ای قوی از آغاز یک روند صعودی جدید در قیمت‌ها باشد.
۹ آبان ۱۴۰۳ ۱۱:۰۱
تعداد بازدید : ۳۹