تاکید بر رفع محدودیت روشهای برگشت ارز حاصل از صادرات قیر

تاکید بر رفع محدودیت روشهای برگشت ارز حاصل از صادرات قیر
محسن ورزشکار کارشناس قیر در گفتگو با خبرنگار رادیو اقتصاد ضمن تشریح اهمیت، نقش و جایگاه این محصول در ارزآوری و ریسکهای موجود در راه صادرات قیر که بدون بهره گیری از سیستم بانکداری بین المللی و صرفا از طریق صرافی ها انجام می شود؛ محدودیتهای ایجاد شده در روشهای برگشت ارز حاصل از صادرات قیر را به عنوان یکی از چالشهای این صنعت ذکر نمود.

ورزشکار با بیان اینکه بخش عمده صادرات قیر کشور توسط شرکتهای بخش خصوصی انجام می شود و این شرکتها با پذیرش کلیه ریسکهای مربوطه طی سالهای اخیر سهم قابل توجهی در ارزآوری برای کشور را بر عهده داشته اند بر لزوم حذف موانع و تسهیل شرایط صادرات قیر تاکید نمود.

اتنن

وی با اشاره به تفاوت بسیار زیاد نرخ ارز در سامانه نیما با نرخهای بازار آزاد، به تشریح مشکلات ایجاد شده پس از بخشنامه الزام صادرکنندگان قیر به رفع تعهد ارزی صرفا از طریق سامانه نیما اشاره نموده و قرار گرفتن قیر ذیل لیست فراورده های نفتی را به عنوان دلیل اصلی این مشکل بیان نمود.

این کارشناس حوزه بازرگانی قیر، با توضیح این مطلب که وکیوم باتوم به عنوان ماده اولیه تولید قیر یک محصول پالایشگاهی بوده و این فراورده پس از انتقال به شرکتهای قیر ساز و طی فرایندهایی به قیر تبدیل می شود، قرار گرفتن این محصول در لیست مواد خام و نیمه خام و به تبع آن سایر موضوعات قانونی مترتب با این موضوع را نیاز به بازنگری دانست.

حذف معافیت مالیاتی ماده 141 قانون مالیاتها و الزام تولیدکنندگان و صادرکنندگان قیر به بازگشت ارز صرفا از طریق سامانه نیما، صادرکنندگان قیر را با مشکلات زیادی مواجه نموده است.

ورزشکار در پایان ضمن تاکید بر لزوم نزدیک شدن نرخ های سامانه ای ارز با نرخهای کف بازار و نقش آن در ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای ارز در بازار، ایجاد امکان استفاده صادرکنندگان قیر کشور از سایر روشهای برگشت ارز حاصل از صادرات را ضروری دانست .

۱۴ آبان ۱۴۰۳ ۱۲:۱۹
تعداد بازدید : ۷۸