سهم ایران از ظرفیت محصولات عمده پتروشیمی در جهان در سال ۱۴۰۲، ۲.۷ درصد، همچنین این سهم از ظرفیت در خاورمیانه پس از عربستان ۲۹ درصد میباشد.
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مراسم بازدید برخی از اعضای کمیسیونهای انرژی، تلفیق، اقتصادی، حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی از آخرین وضعیت طرحهای توسعهای، دستاوردهای پتروشیمی ها و بررسی مسائل و مشکلات اینگونه مجتمع های واقع در منطقه اقتصادی ویژه ماهشهر که با دعوت اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران صورت گرفت، با اشاره به سهم صنعت پتروشیمی از صادرات غیرنفتی کشور در سال 1402، سی درصد بوده است، ادامه داد : مواد معدنی، کشاورزی، صنعت فرش و صنایع دستی در رتبههای بعدی این لیست قرار دارند.
حسن عباس زاده افزود : برآورد رشد تولید در صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم پیشرفت در سال ۱۴۰۷ مقدار ۱۰۴ میلیون تن تولید در سال خواهد بود که ۲۸ میلیون تن نیز ظرفیت خالی آن با رشد متوسط سالیانه تولید ۸ درصد برآورد میشود .
وی در خصوص چالش ناترازی گاز طبیعی نیز گفت : سهم مصرف گاز طبیعی در صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ تنها معادل ۹ درصد بوده که عمدهترین آن متعلق به بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده با ۴۶ درصد و نیروگاهها در مرتبه دوم با ۳۱ درصد می باشد .
عباس زاده ادامه داد : صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ شامل پالایشگاههای نفت، گاز و ان جی الها که مجموع آنها به ۷۵ مجتمع میرسد، 3/74 میلیون تن در سال تولید داشتند که سهم صادرات ۲۹ میلیون تن و بازار داخلی ۱۳ میلیون تن در سال بوده است .
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی محصول نهایی طرحهای صنعت پتروشیمی در افق برنامه هفتم و هشتم را شامل 61 و ۴۸ طرح در دست اجرا بیان نمود و افزود : افق برنامه هشتم با برآورد سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلار در مرحله اولیه، ظرفیت اسمی ۵۴ میلیون تن در سال که این سهم در افق ۱۴۱۲ با افزایش ظرفیت به ۱۸۶ میلیون تن در سال خواهد رسید .
وی در خصوص روند مصرف خوراک گفت : در حالی که روند مصرف خوراک صنعت پتروشیمی از منابع بالادستی در سال ۱۴۰۲، ۵۱ میلیون تن در سال بوده است، این حجم در سال ۱۴۱۲ به ۱۰۸ میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت .
عباس زاده در خصوص ویژگیهای منطقه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر نیز گفت : بزرگترین مجتمع پتروشیمی بندر امام با ظرفیت ۶.۶ میلیون تن در سال با بیشترین تنوع واحد تولیدی در مجتمع پتروشیمی میباشد. منطقه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر اولین منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با ۲۶۰۰ هکتار میباشد که صنایع پایین دست و گمرک آن در مجاورت مجتمعهای پتروشیمی قرار دارند.