پیشتازی درآمد پتروشیمی شیراز/ کرمانشاه عقب نشست +اینفوگرافیک

طبق گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های صنعت «اوره و آمونیاک» پتروشیمی شیراز در این ماه موفق شد درآمد خود را 45 درصد افزایش دهد و برترین پتروشیمی این گروه از لحاظ رشد درآمد لقب بگیرد. البته این پتروشیمی میدان تولید را در مهرماه به پتروشیمی کرمانشاه واگذار کرده است.

به گزارش اختصاصی انرژی پرس، گزارش مهرماه پتروشیمی‌های تولیدکننده «آمونیاک و اوره» نشان داد که تنها نیمی از این پتروشیمی‌ها موفق به افزایش درآمد شدند. به این شرح که پتروشیمی شیراز با رشد ۴۵ درصدی در صدر قرار گرفت و پتروشیمی کرمانشاه بیشترین افت را با کاهش ۱۳.۵ درصدی تجربه کرد.

همچنین تنها پتروشیمی که حجم تولید خود را افزایش داد، کرمانشاه بود. در مقابل، پردیس، خراسان و شیراز با کاهش تولید روبه‌رو شدند. با این حال پتروشیمی خراسان توانست با تحقق ۷۰ درصدی ظرفیت اسمی، پیشتاز بهره‌برداری از ظرفیت سالانه باشد.

وضعیت صنعت اوره در مهرماه

گزارش عملکرد ماهانه پتروشیمی‌های شیراز، پردیس، خراسان و کرمانشاه که «آمونیاک و اوره» تولید می‌کنند منتشر و تکلیف درآمدزایی این صنعت در مهرماه مشخص شد. نگاهی به ارقام گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد، بر خلاف ماه گذشته تنها نیمی از پتروشیمی‌های این گروه در مهرماه موفق به افزایش درآمد خود شده‌اند.

گفتنی‌ست چهار پتروشیمی تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در مهرماه امسال موفق به کسب درآمد هفت هزار و ۵۵۰ میلیارد تومانی شدند. مقایسه این عدد با مجموع درآمد صنعت در ماه گذشته یعنی شهریور خبر از کاهش ۱۱.۵ درصدی این رقم می‌دهد.

البته باید گفت مجموع درآمد شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» در مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۸.۵ درصد افزایش داشته است. انرژی پرس در این گزارش گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های فعال در زمینه تولید «آمونیاک و اوره» را بررسی کرده است.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها در مهرماه ۱۴۰۳

بررسی و مقایسه گزارش‌های فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در مهرماه امسال نشان می‌دهد، پتروشیمی شیراز در این ماه بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمد داشته است. چرا که درآمد این پتروشیمی از هزار و ۹۲۵ میلیارد تومان در مهرماه سال گذشته با رشد بیشتر از ۴۵ درصدی به دو هزار و ۷۹۶ میلیارد تومان در مهرماه امسال رسیده است.

پتروشیمی خراسان نیز توانست درآمد مهرماه خود را حدود ۳۳ درصد افزایش دهد و این رقم را از ۶۷۲ میلیارد تومان در مهر سال گذشته به ۸۹۴ میلیارد تومان در این ماه برساند. همچنین این عدد نسبت به ماه گذشته نیز رشد کرده است.

در طرف مقابل اما دو پتروشیمی پردیس و کرمانشاه در این ماه کاهش درآمد داشتند که شدت این روند در پتروشیمی کرمانشاه بیشتر بود. به طوری که درآمد پتروشیمی کرمانشاه در این ماه حدود ۱۳.۵ درصد پایین آمد و به ۷۹۷ میلیارد تومان رسید.

همچنین درآمد پتروشیمی پردیس نیز در مهرماه ۱۱ درصد کاهش داشت و رقم سه هزار و ۶۲ میلیارد تومان را ثبت کرد.

بیشترین افزایش مقدار تولید پتروشیمی‌ها در مهرماه ۱۴۰۳

در سمت تولید نیز روند درخشانی در اوره‌سازها دیده نشد و تنها یکی از پتروشیمی‌های گروه «اوره و آمونیاک»  توانست حجم تولید خود را بالا ببرد. به طوری که از میان پتروشیمی‌ها اوره‌ساز، تنها کرمانشاه موفق شد حجم تولید خود را حدود پنج درصد بالا ببرد و به ۹۰ هزار و ۸۹۵ تن برساند.

بیشترین کاهش مقدار تولید اوره‌سازان

در سمت مقابل اما سه پتروشیمی پردیس، خراسان و شیراز در این ماه کاهش تولید را تجربه کردند. در این میان وضعیت پتروشیمی پردیس از سایر رقبا وخیم‌تر بود و با کاهش ۱۳ درصدی حجم تولید روبه‌رو شد. این روند در ماه گذشته نیز دیده شده بود.

بیشترین میزان تحقق ظرفیت اسمی اوره‌سازان

اما موضوع مهمی که باید در این گزارش به آن اشاره شود این است که پتروشیمی خراسان در هفت ماهه ابتدایی سال جاری یعنی از ابتدای سال تا پایان مهرماه بیشتر از سایر اوره‌سازان، از ظرفیت اسمی سالانه خود بهره برده‌اند.

به طوری که این پتروشیمی موفق شد تا  مهرماه حدود ۷۰ درصد از ظرفیت اسمی خود را محقق کند. همچنین باید گفت حدود ۶۲ و ۵۴ درصد از ظرفیت اسمی تولید سالانه دو پتروشیمی شیراز و کرمانشاه نیز محقق شده است.

 
۲۱ آبان ۱۴۰۳ ۱۰:۰۵
تعداد بازدید : ۳۶