مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه با افزایش ۹درصدی مصرف فرآورده، بهطور میانگین روزانه ۲۷۰میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در کشور توزیع میشود، گفت: در صورت تامین منابع مالی برخی پروژههای پالایشی با پیشرفت بالا، امکان افزایش ۶۰۰هزار بشکهای ظرفیت پالایشی کشور وجود دارد.
به گزارش «شانا» محمدصادق عظیمیفر اظهار کرد: مقدار توزیع و مصرف فرآوردههای کشور از ۲۴۷میلیون لیتر در روز به روزانه ۲۷۰میلیون لیتر افزایشیافته که جهش قابلتوجهی است. وی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف رشد سوخت مایع امسال نسبت به سالقبل در بخش نیروگاهی بودهاست، بیان کرد: بیشترین رشد مصرف مربوط به بخش نیروگاهی بوده و به همیندلیل با کاهش تحویل گاز، سوخت مایع بیشتری مصرفشده و سطح ذخایر کاهشیافتهاست. وی با اشاره به اینکه در دو سالاخیر رشد مصرف بنزین سالانه حدود ۶درصد بوده که با استمرار این عدد، تا سال۱۴۱۰ به مصرف ۱۷۲میلیون لیتر بنزین در روز میرسیم، بیان کرد: در زمینه نفتگاز نیز ناترازی جزئی در فصول سرد سالداریم و میانگین تولید فرآورده نفتگاز ما در هفت ماه نخست ۱۴۰۳، به میزان ۱۱۱میلیون لیتر بودهاست.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: ناترازی در سوخت مایع به نفتگاز هم تسری پیدا کردهاست اما در زمینه تولید نفتکوره ناترازی وجود نداشته و صادرکننده هستیم. عظیمیفر بیان کرد: پالایش و پخش اگر بخواهد به هدفگذاری برنامه هفتم توسعه که تولید قریب به ۱۲۹میلیون لیتر بنزین و ۱۳۰میلیون لیتر نفتگاز در روز است، دستیابد و مدیریت مصرف را نیز انجام دهد، مجموعه راهبردهای فوری را درنظر گرفته که اولویت نخست این راهبردها، نگهداشت و افزایش تولید است. وی با اشاره به اینکه هماکنون ۲.۴میلیون بشکه در روز ظرفیت پالایش نفتخام کشور است، گفت: از این مقدار ۵۰۰هزار بشکه میعانات گازی است و ۱.۹میلیون بشکه نفتخام نیز در پالایشگاههای مختلف کشور پالایش میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تاکید کرد: بیشترین حجم پالایش کشور مربوط به پالایشگاه آبادان است که واحد جدید در کنار واحدهای قدیمی این مجتمع، روزانه ۴۷۰هزار بشکه خوراک را دریافت و پالایش میکند. عظیمیفر افزایش ۶۰۰هزار بشکهای ظرفیت پالایشی کشور با تامین منابع مالی پروژههای با پیشرفت بالا را قابلدسترس خواند و گفت: بخشی از این افزایش ظرفیت از طریق پالایشگاههای موجود و بخشی دیگر از طریق پالایشگاههای جدید انجام خواهدشد. معاون وزیر نفت تاکید کرد: از پالایشگاههای موجود نیز در پالایشگاه آبادان ۶۰هزار بشکه با زیرساختهای موجود امکان افزایش ظرفیت وجود دارد؛ واحد «هایدروکراکر» پالایشگاه آبادان نیز بهزودی وارد مدار میشود که با راهاندازی آن، ۶میلیون لیتر از تولید نفتکوره کم و حدود ۵میلیون لیتر نفتگاز یورو به تولیدات آن افزوده خواهدشد.