مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه وزارت نفت امسال نسبت به پارسال مقدار سوخت معادل (گاز، گازوئیل و نفتکوره) بیشتری به نیروگاههای کشور تحویل دادهاست، گفت: امسال گازرسانی به نیروگاهها کاهشی نداشته و مقدار گازرسانی انجامشده حتی از برنامهریزی موجود در معاونت برنامهریزی وزارت نفت نیز بیشتر بودهاست.
به گزارش «شانا» سعید توکلی با بیان اینکه بحث ناترازی انرژی مربوط به امروز و دیروز نیست و به عوامل متعدد در سالهای اخیر بازمیگردد، اظهار کرد: هماکنون روزانه در اوج مصرف با کمبود ۲۵۰ تا ۳۰۰میلیون مترمکعب گاز روبهرو هستیم. وی یکی از دلایل وقوع ناترازی انرژی کنونی در کشور را سهم ۷۲درصدی گاز در سبد انرژی کشور و ۸۵درصدی گاز در سبد نیروگاهها و تنوعنداشتن این سبد سوختی دانست و افزود: بیشتر نیروگاههای برق دنیا سبد سوختی بسیار متنوعی دارند، از سوی دیگر برخی تکالیف قانونی ایجادشده برای دستگاههای اجرایی در سالهای گذشته سبب افزایش مصرف و کاهش بهینهسازی شدهاست. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه وزارت نفت امسال نسبت به پارسال مقدار سوخت معادل (گاز، گازوئیل و نفتکوره) بیشتری به نیروگاههای کشور تحویل داده، گفت: امسال گازرسانی به نیروگاهها کاهش نداشته و مقدار گازرسانی انجامشده حتی از برنامهریزی موجود در معاونت برنامهریزی وزارت نفت نیز بیشتر بودهاست.
توکلی گفت: بر اساس مصوبه شورایعالی انرژی کشور درخصوص افزایش بهینهسازی مصرف سوخت در سال۱۳۹۹ باید صنایع عمده کشور مثل نیروگاهها و کارخانههای سیمان با مجموعه اقدامهای انجامشده در حوزه بهینهسازی، مصرف انرژی خود را کاهش دهند. مسعود کاظمی، معاون مدیریت مرکز راهبری شبکه گاز کشور نیز گفت: مصرف روزانه گاز با ورود توده هوای سرد از غرب کشور روند افزایشی گرفتهاست. وی با اشاره به کاهش دمای هوا با ورود توده هوای سرد از شمالغرب به کشور اظهار کرد: مصرف روزانه گاز در بخش خانگی روند افزایشی گرفته و به ۴۵۱میلیون مترمکعب رسیدهاست. وی افزود: این مقدار مصرف در آبان امسال نسبت به مدت مشابه ۵سالاخیر بیسابقه بوده و نسبت به پارسال (۱۴۰۲) نیز حدود ۲۲درصد افزایش یافتهاست. معاون مدیریت مرکز راهبری شبکه گاز کشور گفت؛ مصرف گاز بخش خانگی حدود ۵۴درصد از کل تولید گاز کشور را به خود اختصاصداده که حجم بسیار بالایی است.