تولید از میدانهای سپهر و جفیر با وارد مدار شدن چاه شماره ۷ میدان جفیر به ۵۱ هزار بشکه در روز رسید.
به گزارش شانا به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت، نصراله زارعی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: با همت و تلاش همکاران شرکت متن و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، چاه شماره ۷ طرح توسعه میدانهای سپهر و جفیر وارد مدار شد و تولید از این میدانها به حدود ۵۱ هزار بشکه نفت در روز رسید.
وی افزود: برنامه افزایش تولید تکلیفی شرکت مهندسی و توسعه نفت تا پایان امسال بیش از ۶۲ هزار بشکه در روز از محل طرح توسعه میدانهای سپهر و جفیر است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: در دو ماه اخیر با ورود دو حلقه چاه جدید تولید میدانهای سپهر و جفیر از ۴۰ هزار بشکه به حدود ۵۱ هزار بشکه نفت در روز افزایش داشته است و با برنامهریزیهای انجامشده تا پایان سال به اهداف تولیدی مشخصشده خواهیم رسید.
افزایش تولید ۱۲ هزار بشکهای در سال ۱۴۰۳
احمد محمدی، مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد نیز همسو با این خبر اعلام کرد: چاه جفیر ۷ طرح توسعه میدان نفتی سپهر و جفیر از روز شنبه ۲۶ آبان با تولید تقریبی روزانه ۵ هزار بشکه به مدار آمد که سبب شد تولید میدان نفتی سپهر و جفیر از مرز ۵۰ هزار بشکه در روز عبور کند.
وی با بیان اینکه این سومین چاه میدان سپهر و جفیر است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ وارد مدار تولید شده است، افزود: با احتساب چاه جفیر ۷، مجموع تولید روزانه اضافهشده در میدان سپهر و جفیر در سال جاری بیش از ۱۲ هزار بشکه است که عدد قابلتوجهی در بخش بالادست صنعت نفت محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با بیان اینکه هزینه به تولید رساندن یک چاه نفت در یک میدان توسعهنیافته بین ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار برای هر بشکه است، ادامه داد: بنابراین بیش از ۱۲ هزار بشکهای که امسال به تولید میدان نفتی سپهر و جفیر اضافه شده، حاصل سرمایهگذاری گروه انرژی پاسارگاد در این میدان است که سبب افزایش تولید نفت کشور شده است.
محمدی ویژگی مهم تولید در میدان نفتی سپهر و جفیر را مخزن پرفشار و پیچیده و نحوه طراحی چاههای آن در چنین شرایطی با استفاده از توان داخلی عنوان و تصریح کرد: افزایش تولید نفت از یک میدان تا بیش از ۵۰ هزار بشکه در روز کار بسیار مهم و بزرگی است که در همه جای دنیا موفقیت بزرگی محسوب میشود.
میدانهای نفتی سپهر و جفیر در منطقه غرب کارون در جنوب غربی شهر اهواز واقع شده است.
قرارداد ۲۰ ساله توسعه میدانهای نفتی سپهر و جفیر با هدف تولید نفت از یکی از عمیقترین و پرفشارترین لایههای نفتی ایران، نخستین قرارداد از قراردادهای جدید نفتی است که به تولید نفت منجر شده است.
تعداد چاهها تا انتهای این طرح ۱۳۵ حلقه چاه خواهد بود و در پایان اجرای قرارداد، روزانه ۱۱۰ هزار بشکه نفت از میدانهای سپهر و جفیر تولید میشود.