ایران تولیدکننده ٤١ درصد محصولات پتروشیمی در خاورمیانه می‌شود

ایران تولیدکننده ٤١ درصد محصولات پتروشیمی در خاورمیانه می‌شود
همزمان با بهره برداری از چندین طرح توسعه ای، سهم کشورمان از تولید محصولات پتروشیمی در منطقه خاورمیانه تا پایان برنامه ششم توسعه به ٤١ درصد خواهد رسید.


به گزارش شانا، روند پرشتاب توسعه صنعت پتروشیمی ایران ادامه دارد و با بهره برداری از طرح‌های توسعه‌ای در صنعت پتروشیمی تا سال ١٣٩٩ شمسی یعنی پایان برنامه ششم توسعه، سهم کشورمان از تولید محصولات پتروشیمی در منطقه خاورمیانه به ٤١ درصد خواهد رسید.
در برنامه ششم توسعه، ٥٥ میلیون تن به ظرفیت تولید افزوده خواهد شد و ٣٣ مجتمع در طرح توسعه صنعت پتروشیمی نیز طراحی شده است که با افزوده شدن به ظرفیت فعلی ایران به یک قطب بزرگ پتروشیمی در سطح منطقه تبدیل خواهد شد.
یکی از اهداف صنعت پتروشیمی ایران در افق ١٤٠٤دستیابی به مقام اول منطقه در صنعت پتروشیمی است که با توجه به دانش فنی موجود و تلاش متخصصان ایرانی رسیدن به این هدف ممکن خواهد شد و دراین مسیر ٨ زنجیره ارزش برای تولید ٦٠ محصول برای برنامه ششم برنامه‌ریزی شده است.
یکی از اهداف برنامه‌ریزی شده افزایش تولید است و با وارد مدار تولید شدن مجتمع‌های جدید، ظرفیت تولید پتروشیمی تا پایان برنامه پنجم به یکصد میلیون تن خواهد رسید و تلاش برای افزایش تنوع و ارتقای محصولات تولیدی به عنوان یک هدف استراتژیک زمینه را برای حضور در بازارهای داخلی و خارجی فراهم خواهد کرد.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی سال گذشته توانست حدود ٣٨‌درصد از مجموع صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص دهد و تولید مجتمع‌های پتروشیمی نیز در منطقه خاورمیانه حدود ٢٥ درصد کل ظرفیت منطقه بود.
ایران اکنون صادر کننده محصولات پتروشیمی به بیش از ٤٠ کشور جهان است وبازارهای جدید نیز در حال فعال شده بوده به طوری که حدود ٤٠٠ میلیون نفر بازار هدف در کشورهای همسایه وجود دارند و با توجه به موقعیت ژئوپلتیک ایران این بازارها از اهمیت بسیاری برخوردار است و با توجه به نقش ایران در زمینه تامین نیازهای پایه برای سایر کشورها، بدون تردید مسیر تحریم‌ها عوض خواهد شد.
امروز مجتمع‌های پتروشیمی ایرانی با تولید انواع محصولات پلیمری و شیمیایی متنوع می‌توانند بسیاری از نیازهای داخل را تامین کنند و خوشبختانه با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، در آینده نزدیک کالاهایی که از خارج کشور وارد می‌شوند قابلیت تولید در داخل کشور را خواهند داشت.
عسلویه و ماهشهر به عنوان دو قطب مهم تولید محصولات پتروشیمی در حال فعالیت هستند و طرح‌های توسعه‌ای پتروشیمی در بسیاری از استان‌های کشور در حال تکمیل و راه‌اندازی است که با تولیدی شدن این مجتمع‌ها زنجیره تولید بسیاری از محصولات پتروشیمی در داخل کشور تکمیل خواهد شد که افزون بر تامین نیاز داخل زمینه ساز افزایش صادرات نیز خواهد بود.
صنعت پتروشیمی ایران برای به دست آوردن بازارهای جدید بین‌المللی و منطقه‌ای باید از اقتصاد تک محصولی فاصله گیرد و به عنوان یک راهبرد ملی، تمام متولیان با همکاری بیشتر، زمینه را برای رسیدن به این هدف آسان کنند و در صنعت پتروشیمی با تنوع تولید در سبد محصولات به دنبال ایجاد ارزش افزوده بیشتر بود.
کارشناسان انرژی بر این اعتقادند که باید در زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی تا انتهای زنجیره حرکت و همه انواع محصولات را در کشور تولید کنیم. از سوی دیگر در یک سال گذشته با بهبود نسبی وضعیت اقتصادی کشور‌های توسعه یافته تقاضا برای خرید محصولات پتروشیمی در سطح جهان افزایش یافته است. آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد که نرخ رشد محصولات پتروشیمی در جهان حدود ٦ درصد است و در بازارهای بین‌المللی همواره با افزایش تقاضا رو‌به‌رو هستیم.
برنامه‌ریزی‌های پتروشیمی برای دستیابی به اهداف بلندمدت تعیین کننده خواهد بود و بازبینی سیاست‌گذاری‌های صنعت پتروشیمی، اجرای پروژه آینده‌نگاری، بهره‌گیری از تمام مزیت‌های کشور، تدوین طرح آمایش سرزمین و استقرار سامانه هوشمند کسب و کار، از جمله برنامه‌های پیش‌روی صنعت پتروشیمی است.
۳۰ مرداد ۱۳۹۲ ۰۱:۵۸
تعداد بازدید : ۸۱۴