بر اساس برآورد بانک گلدمن ساکس، قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در محدوده ۷۰ تا ۸۵ دلار باقی میماند و ظرفیت مازاد عرضه بالا قیمت را محدود میکند و کشش قیمتی اوپک و عرضه شیل مانع از فت بیشتر میشود، با این حال خطرهای شکست در حال افزایش است.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیشبینی کرد که میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ میلادی بهطور میانگین حدود ۸۰ دلار برای هر بشکه خواهد بود.
بانک گلدمن ساکس پیشبینی کرد با توجه به اوضاع اقتصادی و تردیدهای ژئوپلیتیک در سال ۲۰۲۴ و در عین حال احتمال مازاد عرضه روزانه ۴۰۰ هزار بشکهای در سال آینده میلادی، قیمت برنت امسال بهطور میانگین حدود ۸۰ دلار برای هر بشکه خواهد بود.
بر اساس برآورد این بانک آمریکایی، قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در محدوده ۷۰ تا ۸۵ دلار باقی میماند و ظرفیت مازاد عرضه بالا قیمت را محدود میکند و کشش قیمتی اوپک و عرضه شیل مانع از فت بیشتر میشود، با این حال خطرهای شکست در حال افزایش است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری فدراسیون روسیه روز پنجشنبه (یکم آذر) اعلام کرد روسیه یک موشک بالستیک به سمت اوکراین شلیک کرده و در عین حال درباره درگیری جهانی هشدار داده است که این موضوع خطر اختلال در عرضه نفت ازسوی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان را افزایش میدهد.
در پی این اتفاق قیمت نفت در معاملات روز جمعه (دوم آذر) افزایش یافت و نفت خام شاخص برنت به بیش از ۷۴ دلار برای هر بشکه رسید.
این بانک آمریکایی عوامل افزایشی برای قیمت برنت در کوتاهمدت را بررسی و برآورد کرده است که اگر عرضه نفت ایران با تشدید تحریمها یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد، قیمتها احتمالاً در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ به سطوح ۸۰ دلار برای هر بشکه میرسند.
گلدمن ساکس پیشبینی کرد که ریسک میانمدت قیمت نفت با توجه به ظرفیت بالای مازاد عرضه به سمت کاهش منحرف میشود.
این بانک آمریکایی اعلام کرد: در حالی که ظرفیت مازاد عرضه کافی در بازار موجود است، ما انتظار داریم پالایش بسیار محدود باقی بماند و حاشیه سود بنزین و گازوئیل بهبود بیشتری یابد.
بانک سرمایهگذاری گلدمن ساکس همچنان میانگین قیمت نفت برنت را در سال ۲۰۲۵ میلادی ۷۶ دلار برای هر بشکه پیشبینی میکند، اما برآوردش برای سال ۲۰۲۶ را به ۷۱ دلار برای هر بشکه با مازاد عرضه نفت روزانه ۹۰۰ هزار بشکهای رساند.
گلدمن ساکس انتظار دارد تقاضای نفت بهدلیل افزایش تقاضای کل انرژی در کنار رشد تولید ناخالص داخلی و چالشهای جاری کربنزدایی، سفرهای هوایی و تولید محصولات پتروشیمی، برای یک دهه دیگر با رشد روبهرو باشد.