آخرین وضعیت فشارافزایی پارس جنوبی

وزیر نفت با بیان اینکه مقدمات لازم در بخش‌های مطالعاتی پروژه فشارافزایی پارس جنوبی از سوی همکارانم در شرکت ملی نفت ایران دنبال شده است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد تا پیش از پایان امسال برای قطعی شدن بخشی از این قرارداد‌ها اخبار خوشی را برای مردم خواهیم داشت.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،پاک‌نژاد گفت: پیش از پایان امسال اخبار خوبی را برای قطعی‌شدن بخشی از قرارداد‌های فشارافزایی پارس جنوبی اعلام می‌کنیم.
محسن پاک‌نژاد وزیر نفت با بیان اینکه مقدمات لازم در بخش‌های مطالعاتی پروژه فشارافزایی پارس جنوبی از سوی همکارانم در شرکت ملی نفت ایران دنبال شده است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد تا پیش از پایان امسال برای قطعی شدن بخشی از این قرارداد‌ها اخبار خوشی را برای مردم خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در دو ماه اخیر افزایش تولید نفت خام و گاز را در دستور کار قرار داده‌ایم، گفت: شرکت ملی نفت ایران موفق به افزایش حدود ۲۸ میلیون مترمکعب ظرفیت تولید گاز خام از میدان‌های گازی کشور شده و با تدابیر اتخاذشده، افزایش تولید در بخش نفت خام نیز محقق شده است.
افت فشار مخزن پارس جنوبی یکی از دغدغه‌های مهم صنعت نفت و کشور است، این مسئله به حدی جدی است که بار‌ها کارشناسان نسبت به افت فشار مخزن پارس جنوبی هشدار دادند تا آنجا که مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «مسائل راهبردی بخش انرژی در سند هفتم توسعه - ذخیره‌سازی گاز» به وضع نامطلوب تراز گاز کشور پرداخت و پیش‌بینی کرد در صورت ادامه روند کنونی، حداکثر اختلاف مصرف گاز در فصل گرم و سرد در سال‌های ۱۴۱۰ و ۱۴۲۰ به‌ترتیب به ۴۵۳ و ۵۷۹ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد که تأمین گاز در فصل سرد سال را با چالش جدی روبه‌رو می‌کند.
بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، سال ۱۴۲۰ احتمالاً مقدار کل عرضه گاز طبیعی به ۸۹۸.۷ میلیون مترمکعب در روز برسد، این در حالی است که مصرف همه بخش‌ها برابر با ۱۴۱۰.۸ میلیون مترمکعب در روز خواهد بود، در نتیجه روزانه ۵۱۲ میلیون مترمکعب کمبود گاز خواهیم داشت، بنابراین لازم است هرچه سریع‌تر برای مقابله با این کاهش فشار، اقدام‌های لازم انجام شود.
با احتساب قیمت ۱۰ سنت برای هر مترمکعب گاز و ۵۰ دلار برای هر بشکه میعانات گازی، روزانه ۵ میلیون دلار ارزش تولیدات از هر فاز میدان گازی پارس جنوبی است و ارزش روزانه محصولات ۲۶ فاز پارس جنوبی که هم‌اکنون در مدار تولید است، به ۱۳۰ میلیون دلار می‌رسد، بنابراین حفظ و نگهداشت تولید در پارس جنوبی برای کشور افزون بر تأمین امنیت انرژی، در درآمدزایی نیز اثرگذار است.
۳ آذر ۱۴۰۳ ۱۵:۵۴
تعداد بازدید : ۳۷