رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مطالعات مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در مورد مهاجرت گفت: یک پژوهش این مرکز نشان میدهد دو عامل «نااطمینانی» و «ناامنی» اقتصادی مهمترین دلایل مهاجرت کارآفرینان و فعالان استارتآپی است. محمود نجفی عرب در «سمینار مهاجرت» گفت: نکته مهم، اوج گرفتن مهاجرت از کشور است؛ نکتهای که مرکز استراتژیک ریاست جمهوری در گزارشی از آن به عنوان «ورود به فاز مهاجرت «عام» یا «مهاجرت توده وار» یاد کرده است. اتفاقی که میتواند تبعات منفی جدی برای جامعه و فرآیند رشد و توسعه کشور به همراه داشته باشد. نجفی عرب گفت: در دو دهه اخیر 200 میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده است عددی که امروز با آن میتوانستیم به رشد اقتصادی 8 درصدی برسیم. وی افزود: در چهار دهه گذشته، تنها تا حدودی در دوران اصلاحات و کمی هم بعد از امضای برجام در جذب و بازگشت ایرانیان مهاجر به کشور موفق عمل کردیم. مشروح این خبر را در صفحه اقتصادی مطالعه کنید.
*معاون سازمان حج و زیارت پیشبینی کرده سال آینده قیمت تمام شده حج برای زائران ایرانی 250 میلیون تومان باشد. غلامرضا رضایی افزود: هزینه سفر حج در سال گذشته حدود 168 تا 188 میلیون تومان بود بنابراین امسال با افزایش نرخ ارز، افزایش هزینه سفر تا این رقم دور از ذهن نیست. البته سازمان حج تلاش خود را برای به حداقل رساندن هزینههای این سفر انجام داده است تا کسی از این سفر محروم نشود اما نرخ ارز تعیینکننده است. به گفته وی، برای هر زائر ایرانی در عربستان حدود 4 هزار دلار هزینه میشود.
*به دنبال حواشی اخیر و بیاحترامی محمد پورخوش سعادت، فرماندار بندر انزلی به رسانهها، وی با حکم استاندار گیلان، از سمت خود عزل شد. فرماندار معزول بندر انزلی در یک نشست خبری گفته بود: رسانههای ما به جای اینکه مطالبه ملی داشته باشند فقط بلدند استاندار، فرماندار و مدیران محلی را گاز بگیرند!
*یک متخصص فیزیولوژی گفت: میزان شیوع فشار خون در میان افراد 3 تا 18 ساله کشورمان، 9 درصد گزارش شده که موضوعی نگرانکننده است. دکتر محرمزاده یادآور شد: آمار و ارقام شیوع پرفشاری خون در میان کودکان و نوجوانان، زنگ خطر را به صدا درآورده و این بیماری باید به طور جدی در کانون توجه قرار گیرد.
*مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی اعلام کرد در سال 1401، بانک پاسارگاد ازجمله بانکهایی بوده که در پرداخت تسهیلات به اشخاص مرتبط، بیشترین تخطی را از حدود فردی داشته است. این گزارش نشان میدهد بانک پاسارگاد در سال 1401 مجموعاً به اشخاص مرتبط با خود بیش از 7 هزار میلیارد تومان به عنوان اصل مبلغ پرداختی به ثبت رسانده و در مجموع بیش از 21 هزار و 700 میلیارد تومان نیز به عنوان مانده تسهیلات و تعهدات این بانک برای اشخاص مرتبط رقم خورده است. مرکز پژوهشهای مجلس در کنار بانک پاسارگاد، بانکهای ملی، سرمایه و سینا را نیز در ردیف بیشترین تخلفکنندگان از حدود معین شده در سال 1401 آورده است.
*رئیس انجمن قطعهسازان معتقد است نرخگذاری کنونی برای خودرو، گرانی نیست و این محصول صرفاً اندکی به قیمت واقعی خود نزدیک شده است! محمدرضا نجفی منش «گران شدن خودرو» را عبارتی غلط خوانده و افزود: عدهای با تولید تقابل دارند. بحث کنونی هم تقابل با تولید است. قیمت خودرو را پایین نگه داشته بودند و هنوز هم فقط اندکی این رقم را بالا آوردند که به نظر ما کاچی به از هیچی است. هم اینک یک رانت 500 هزار میلیارد تومانی در بازار خودرو به وجود آمده که شامل اختلاف قیمت کارخانه و بازار است. اکثر کسانی که برای خرید خودرو صف میکشند، به واقع به محصول نیاز ندارند و صرفاً میخواهند خودرویی را خریداری کرده و در بازار بفروشند.