میری لواسانی گفت: به زودی یکی از سهام های بسیار ارزشمند به پتروشیمی پردیس داده می شود که اگر این اتفاق بیفتد عملا ۲.۷ همت پردیس نقد خواهد شد.
سیدمحمدرضا میری لواسانی، مدیرعامل پتروشیمی پردیس در گفت و گو با نفت ما در خصوص راهبرد متنوع سازی بازار صادراتی این شرکت اظهار داشت: در قاره آفریقا در کشور آفریقای جنوبی هم اکنون یک بازاری پیدا شده و از طریق سفارت کشورمان و سفیر آفریقای جنوبی در تهران با ما تماس گرفته شده و عملا به زودی آفریقای جنوبی به عنوان یک بازار جدید هدف با صادرات 300 هزار تن اوره در سال محقق خواهد شد.
میری لواسانی در مورد دامپینگ برخی شرکتهای داخلی به موازات دامپینگ روسیه در بازار آمریکای جنوبی و اینکه چگونه ایران می تواند در این شرایط به عنوان بنچمارک قیمتگذاری اوره در بیاید، تصریح کرد: شرکتهای زیرمجموعه گروه نفت و گاز پارسیان دامپینگی انجام نمی دهند و ما با هم هماهنگ هستیم. اما شرکتهایی رقیبی هم در داخل هستند که متاسفانه در چند ماه گذشته به بازار آمریکای جنوبی بارهایی به زیر قیمت پردیس صادر کردند که ما گزارشهای آن را از لحاظ گروه نفت و گاز پارسیان تحلیل می کنیم و چون قیمتهای صادراتی این شرکتها به مراتب از قیمتهای ما پایین تر است، یک مقداری بازار ما را در آنجا متزلزل می کند.
مدیرعامل پتروشیمی پردیس در خصوص اینکه آیا سهامی به این شرکت در راستای تهاتر مطالبات خود از دولت بابت اوره تکلیفی جهاد کشاورزی پیشنهاد شده است، اعلام کرد: مطالبات انباشته پتروشیمی پردیس بابت اوره تکلیفی بالغ بر 26.7 همت است که از طریق شرکت سرمایه گذاری غدیر تلاش می شود تا این مبلغ در اصل برای دریافت یک سری سهام های خاص که ارزنده هم باشد، تهاتر شود که ارزشش با ارزش واقعی سهام بخواند و این مساله دغدغه مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر آقای هدایتی است که در جلسات متعدد این موضوع را عنوان کرده است و بر روی چند سهام مذاکره می کنند و به زودی یکی از سهام های بسیار ارزشمند به پتروشیمی پردیس داده می شود که اگر این اتفاق بیفتد عملا 2.7 همت پردیس نقد خواهد شد.
میری لواسانی در مورد اجرای طرحهای توسعه ای و زنجیره ارزش اوره در پتروشیمی پردیس گفت: مهمترین پروژه توسعه ای ما جلوگیری از خام فروشی آمونیاک است، بدینصورت وقتی که آمونیاک را خام می فروشیم عملا 14 میلیون دلار بایت 200 هزار تن آمونیاک مازاد برای ما سودآوری دارد و اگر این تبدیل به اوره بشود چون 350 هزار تن اوره به ما می دهد و 100 میلیون دلار ارزش 350 هزار تن است با سود50 درصد، بالغ بر50 میلیون دلار برای ما سودآوری خواهد داشت. بنابراین اولویت طرحهای توسعه ای ما اینست که آمونیاک خام صادراتی مان را تبدیل به اوره کنیم تا بتوانیم ارزآوری شرکت را 36 میلیون دلار افزایش بدهیم. مضافا اگر این پروژه را الان اجرایی کنیم 180 میلیون متر مکعب مصرف گاز را در ناترازی گاز کشور کم می کنیم که 1.1 همت باز به سودآوری شرکت مجددا اضافه می کند که این 1.1 همت با نرخ تسعیر 50 هزار تومان، 20 میلیون دلار دیگر خواهد بود و عملا این طرحی که برای ما 30 میلیون دلار سرمایه گذاری در پردیس خواهد داشت، به طور مستقیم 56 میلیون دلار برای ما ارزآوری بیشتر به ارمغان خواهد آورد و از طرفی این طرح حائز اهمیت است چون ماده 12 قانون رفع موانع تولید هم این موضوع را به صراحت اعلام می کند که اگر شرکتها در راستای بهینه سازی مصرف سوخت اقدام بکنند، می توانند از آن محل آن معادل عدد را از محل مالیات معافیت بگیرند که ما هم اگر این اقدام را انجام دهیم 20 میلیون دلار هم معافیت کاهش میزان مصرف گاز را خواهیم داشت که با یک اقدامی که 30 میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد در اصل حدود 76 میلیون دلار آورده نقدی در سنوات آینده برای شرکت در پی خواهد داشت.
مدیرعامل پتروشیمی پردیس گفت: طرح پتروشیمی همت، طرحی نیست که ما بگوییم منتفی شده یا نمی خواهیم انجام بدهیم، بلکه با مطالعات اولیه و امکان سنجی بر اساس دستور سرمایه گذار که گروه نفت و گاز پارسیان باشد آن را به روز کرده ایم و طرحی که 6 ساله نرخ بازگشت سرمایه دارد جواب می دهد. از طرفی چون طرح تبدیل آمونیاک به اوره را هم در پردیس داریم جلو می بریم، ممکن است تا زمان راه اندازی پتروشیمی همت با درآمدی که از پردیس به دست می آید، اصل سرمایه گذاری پتروشیمی همت از همین پروژه تامین بشود. لذا در نهایت با سرمایه گذار (گروه نفت و گاز پارسیان) به اجماع می رسیم که پتروشیمی همت کار اوره انجام بدهد.