پس از آغاز تنشهای مسکو و کییف در فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی، چین و هند بهعنوان خریداران عمده نفت خام، زغالسنگ و الانجی روسیه ظاهر شدند و بهدلیل تخفیفهای پیشنهادی محمولههایی را دریافت کردند.
به گزارش اوپکس به نقل از نفت ما،صادرات نفت خام و الانجی روسیه به آسیا تاکنون در سال ۲۰۲۴ میلادی با اندکی کاهش روبهرو بوده است.
صادرات نفت خام، گاز طبیعی مایعشده (الانجی) و زغالسنگ روسیه به آسیا در سال جاری میلادی تاکنون با اندکی کاهش روبهرو بوده و شواهد حکایت از آن دارد که تحریمهای غرب چندان موفق نبوده است.
روسیه پس از آغاز تنشهای مسکو و کییف برای فروش محمولههایی که در نتیجه تحریمهای غرب دیگر راهی اروپا و دیگر مقاصد جهان نمیشوند به آسیا، بزرگترین خریدار کالاهای انرژی در جهان تکیه کرده است.
پس از آغاز تنشهای مسکو و کییف در فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی، چین و هند بهعنوان خریداران عمده نفت خام، زغالسنگ و الانجی روسیه ظاهر شدند و بهدلیل تخفیفهای پیشنهادی محمولههایی را دریافت کردند.
این پویایی تا حد زیادی در سال ۲۰۲۴ ادامه داشته است، در حالی که احتمالاً کاهش اندکی در صادرات انرژی روسیه به آسیا مشاهده شده، بهسختی میتوان گفت این بهدلیل تحریمها یا عوامل دیگری مانند کندی رشد تقاضا در چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان است.
بر اساس دادههای جمعآوریشده از سوی تحلیلگران بخش کالای مؤسسه تحقیقاتی کپلر (Kpler)، واردات محمولههای دریایی نفت خام آسیا از روسیه، دومین صادرکننده بزرگ نفت جهان، در مسیر کاهش به ۱۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تاکنون در سال ۲۰۲۴ میلادی رسیده است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۷۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بود.
واردات محمولههای نفتی آسیا از روسیه احتمال میرود امسال به میانگین ۳ میلیون و ۲۲۰ هزار بشکه در روز برسد که نسبت به رقم ۳ میلیون و ۴۱۰ هزار بشکه ثبتشده در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۹۱ هزار بشکه یا ۵.۶ درصد افت نشان میدهد.
عمده این کاهش به این دلیل است که واردات نفت خام چین، بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، از روسیه با کاهش روزانه ۱۰۰ هزار بشکهای تاکنون در سال ۲۰۲۴ میلادی به یک میلیون و ۲۴۰ هزار بشکه رسیده است.
افت واردات کره جنوبی از روسیه یکی دیگر از دلایل کاهش صادرات روسیه به آسیا بهشمار میآید. واردات نفت خام این کشور آسیایی از روسیه تاکنون در سال ۲۰۲۴ میلادی با ۱۰۰ هزار بشکه به ۲۹ هزار بشکه رسیده است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۰۰ هزار بشکه در روز بود.
هند که اکنون بزرگترین خریدار نفت روسیه بهشمار میآید تاکنون در سال ۲۰۲۴ شاهد واردات تا حد زیادی ثابت روزانه یک میلیون و ۷۶۰ هزار بشکه نفت از روسیه بوده است که این رقم نسبت به میانگین روزانه یک میلیون و ۷۹۰ هزار بشکه ثبتشده در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۳۰ هزار بشکه در روز افت نشان میدهد.