عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال اقتصادی در گفت و گو با «اخبار صنعت»

تحریم ها سهم سبد صادراتی ایران را کاهش داده است

عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال اقتصادی گفت: تا زمانی که فاصله بین ارز بازار توافقی با بازار آزاد زیاد باشد نمی توان تولید کننده را به تولید کالای با کیفیت صادراتی تشویق کرد بنابرانی باید نرخ ارز آزاد شود تا قدرتی برای تولید کالای صادراتی در تولید کننده ایجاد شود.
حمید رضا صالحی عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال اقتصادی در گفت و گو با اخبار صنعت نگاهی دارد به این موضوع که چگونه می توان اقتصاد کشور را با وجود بحران های کنونی توسعه داد وی در این باره گفت: توسعه بازار صادراتی از جمله موضوعات مهمی است که تمام کشورها و دولتها در دستورکار خود قرار می دهند، به این معنا که آنها همواره می کوشند تا سهم صادرات خود را در بازارهای جهانی افزایش دهند.
وی در این باره گفت: به دلیل تحریم ها و موضوعاتی که در سیاست خارجی کشور تا کنون دنبال شده و عدم مدیریت صحیح اقتصاد متاسفانه حتی بازارهای صادراتی کشورهای همسایه را نیز از دست داده ایم.
عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال تجاری گفت: به عنوان مثال سهم صادرات کالای ایرانی در بازار عراق به نسبت گذشته کاهش یافته و ترکیه سهم بیشتری نسبت به ما برای کالای خود در عراق ایجاد کرده است.
حمید رضا صالحی خاطر نشان کرد: برای اینکه بتوانیم صادرات خود را به کشورهای مختلف گسترش دهیم پیش از هر چیزی باید به دنبال لغو تحریم ها باشیم. از سوی دیگر پیوستن به اف ای تی اف برای لغو تحریم های بانکی نیز یک موضوع بسیار مهم ودر اولویت اصلی است.
وی در این باره تصریح نمود: در این موضوع شکی نیست که صادرات با تسهیل روابط بانکی در یک سمت و سو قرار دارند به این معنا که اگر رابطه بانکی صادراتی فعال نخواهیم داشت.
صالحی تاکید کرد: به دلیل تحریم ها تاجر ایرانی نمی تواند در کشورهای همسایه مثل عمان یا سوریه در زمان بشار اسد حتی یک حساب بانکی باز کند. وقتی ارتباط بانکی با کشورهای همسایه قطع است چگونه می توان انتظار افزایش صادرات کالای غیر نفتی را داشت.
کارشناس و تحلیلگر مسائل تجار خارجی گفت: در صورتی هم که اف ای تی اف مورد پذیرش قرار بگیرد باز هم دو سال عقب می افتیم چرا که بانکهای ایرانی متاسفانه از نظام ها و پروتکل های جهانی عقب هستند.
وی بیان داشت: در حال حاضر حتی اگر تجارت کالا به صورت تهاتری انجام شود بدین معناست که حساب کتابهایمان دستی است نه بانکی. از سوی دیگر چون حساب کتابها با ارز انجام می شود وقتی ارز چند نرخی است کالاهایی که خرید و فروش می شوند و دلاری که حتی در بازار توافقی ارز زیر قیت بازار آزاد به فروش می رسد صادر کننده را دچار ضرر و زیان می کند واین عوامل انگیزه صادرات کالای غیر نفتی را کاهش می دهد.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و تجارت خارجی گفت: تا زمانی که فاصله بین ارز بازار توافقی با بازار آزاد زیاد باشد نمی توان تولید کننده را به تولید کالای با کیفیت صادراتی تشویق کرد بنابرانی باید نرخ ارز آزاد شود تا قدرتی برای تولید کالای صادراتی در تولید کننده ایجاد شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه تمام تولیدات کشور با ارز توافقی نیست و چون امسال فاصله ارز توافقی با بازار آزاد کاهش یافته اگر بانک مرکزی بخواهد برای ارز بازار توافقی سقفی در نظر بگیرد به این معناست که باز هم سیاست دستوری دنبال شده است.
۱۰ دی ۱۴۰۳ ۱۰:۴۹
تعداد بازدید : ۳۷