مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران: توسعه میدان گازی «دی» به ثمر نشست

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه میدان گازی «دی» به ثمر نشست و با ۲ حلقه چاه تولید گاز از این میدان آغاز شده است.

حمید بورد شنبه در آیین افتتاح نمایشگاه صنعت نفت در اهواز با بیان اینکه طرح توسعه میدان گازی دی شامل چهار حلقه چاه است اظهارکرد: حلقه سوم این میدان نیز به زودی در مدار قرار خواهد گرفت.

میدان گازی دی که در شهرستان فراشبند استان فارس قرار دارد، گامی دیگر در تأمین پایدار گاز مورد نیاز کشور است. گاز تولیدی از این میدان از طریق خطوط لوله به پالایشگاه گاز دالان منتقل و پس از فرآورش، وارد شبکه سراسری گاز کشور می‌شود.

طرح توسعه میدان نفتی دی شامل حفاری ۴ حلقه چاه، احداث خطوط لوله جریانی، تسهیلات سرچاهی، ساخت چند راهه جمع‌آوری و سیستم مشعل است.

بازسازی ۱۵ دکل حفاری چاه های نفت با اعتبار یک میلیارد دلاری

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان‌اینکه بازسازی، نوسازی و اصلاح فرآیندها در صنعت نفت در راه است توضیح داد: در همین راستا با تخصیص بودجه یک میلیارد دلاری ۱۵ دستگاه دکل حفاری بازسازی خواهد شد.

سرمایه گذاری ارزی صنعت نفت در زمینه توسعه میادین نفتی

وی بیان‌کرد: تمدن غرب کارون را با توسعه میادین نفتی رقم خواهیم زد، احداث میدان نفتی جزیره مینو و اروندان را در دستور کار داریم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: تلاش خواهد شد که در سالانه حدود ۲ میلیارد تا چهار میلیارد دلار در زمینه توسعه میادین هزینه کنیم.

وی با اشاره به عملکرد چهار ماهه اخیر شرکت ملی نفت در دولت چهاردهم توضیح داد: طی چهار ماه گذشته توانستیم در حوزه افزایش تولید نفت اقدامات شایسته‌ای به کمک صنعتگران حوزه نفت انجام‌ دهیم.

وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۰۰ هزار بشکه در روز اقدام‌ افزایشی انجام شده اظهار کرد: میزان تعهد این شرکت تا پایان سال، ۲۵۰ هزار بشکه در روز برآورد شده که برای آن برنامه‌ریزی جامعی صورت گرفته است.

وی بیان کرد: دولت، بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی برای حدود سه میلیارد با ما همکاری کردند که بیش از ۷۵ درصد از این‌ مبلغ باید در خوزستان هزینه شود.

وی خاطرنسان کرد: بازسازی، نوسازی و قطعات مورد لزوم در اصلاح فرآیندها برای رسیدن به تولید مد نظر باید ساخته شود که همین مساله بازار خوبی برای بخش خصوصی است.

وی به نوسازی ۱۵ دستگاه ملی حفاری و دکل حفاری اشاره کرد و افزود: در این حوزه حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.

وی ادامه داد: دولت چهاردهم‌ بنا دارد در حوزه توسعه و تولید برنامه مفصل ک جامعی را اجرایی کند.

رکورد تولید گاز پس از انقلاب اسلامی

وی با اشاره به مساله ناترازی انرژی در کشور توصیح داد: به رغم وجود مشکلاتی که صنعت نفت با آن‌ها درگیر بود رکورد تولید گاز با میزان یک میلیارد و ۱۰۰‌میلیون مترمکعب تولید گاز را پس از انقلاب اسلامی رقم زدیم.

وی از توسعه "میدان دی" برای اولین بار خبر داد و توضیح داد: تولید گاز در این میدان با ۲ حلقه چاه آغاز شد و حلقه سوم هم طی چند روز آینده به تولید می‌رسد.

وی با اشاره به اجرای برنامه جدید جامع توسعه بیان‌کرد: با اجرای این برنامه زمینه اجرای اقدامات فراوانی برای بخش خصوصی به ویژه پیمانکاران‌محلی فراهم‌خواهد شد.

وی ادامه داد: همانطور که اقداماتی را در عسلویه رقم زدیم قصد داریم در غرب کارون نیز با توسعه میادین مختلف ی که در دست اقدام داریم تمدن عرب کارون نیز به دست تلاشگران صنعت نفت رقم‌خواهد خورد.

وی با اشاره به اخذ مصوبه شورای اقتصاد برای قرارداد یکپارچه میدان آزادگان گفت: ارزش این قرارداد ۱۰ میلیارد دلار است که شروع به کار آن به پیمانکار ابلاغ شده است.

وی از در دستور کار قرار داشتن میادین نفتی یادآوران دارخوین و سوسنگرد و میدان‌نفتی جزیره مینو خبر داد و گفت: در میدان‌ نفتی اروندان نیز دستور شروع به کار به شرکت نفت و و گاز اروندان داده شده است.

وی بیان‌کرد: بازار گسترده در حد ۲۰ میلیارد دلار در حال گشایش است اما باید تلاش کنیم در طی چهار سال آینده بتوانیم سالانه ۲ تا ۴ میلیادر دلار اقدامات اجرایی را به انجام برسانیم از این رو میدان وسیعی برای اشتغال و سازندگی وجود دارد.

وی سازندگان قطعات نفتی را شرکای تجاری شرکت ملی نفت ایران خواند و خطاب به آن‌ها گفت: در دولت چهاردهم بنا داریم با شرکای خود به صورت مشترک برنامه‌ها را اجرا کنیم.

وی ساخت قطعات صنعت نفت و رسیدن به تولید تکنولوژی‌های جدید، صنعت نفت را به خودکفایی نردیک می‌کند از این رو از شرکت‌های دانش بنیان دعوت می‌کنم برای رسیدن به اهداف و تکنولوژی‌های همراه ما باشند.

وی با اشاره به نمایشگاه صنعت نفت خوزستان اظهار کرد: بیش از ۲.۵ همت قرارداد تولید بار اول در سطح شرکت ملی نفت ایران در دست اقدام است که برخی از این قراردادها در این نمایشگاه افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به پرداخت مسئولیت‌های اجتماعی نفت در خوزستان گفت: وزارت نفت نگاه ویژه‌ای به استان خوزستان دارد و پرداخت مسئولیت‌های اجتماعی از سوی مناطق نفتخیز و گازخیز در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی سرلوحه کار آنان قرار دارد.

وی بیان‌کرد: سه کارخانه جدید ساخت لوله‌های غیر فلزی در برنامه است و یک کارخانه بزرگ نمک‌زدایی نیز به کمک مناطق نفتخیز جنوب به ثمر نشسته است که در آینده نزدیک با حضور رییس جمهور افتتاح خواهد شد.

به گزارش ایرنا، پانزدهمین دوره نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، روز شنبه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی اهواز آغاز به کار کرد.

در این نمایشگاه ۲۸۴ واحد صنعتی از ۱۵ استان کشور حضور دارند که از این میان، ۱۱۴ واحد معادل حدود ۴۰ درصد مشارکت‌کنندگان، از شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و بیشترین سهم را در این نمایشگاه به خود اختصاص داده‌اند.

پس از سهم ۴۰ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان، سایر شرکت‌های سازنده با سهم ۳۳ درصدی و تعداد ۹۴ واحد در جایگاه دوم قرار دارند و سپس، شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات فنی و تخصصی و تامین‌کنندگان اقلام راهبردی در مجموع ۲۷ درصد با تعداد ۷۶ واحد در این نمایشگاه حضور دارند.

پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان تا ۲۵ دی‌ماه امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی خوزستان واقع در کیانپارس اهواز برگزار می‌شود و از ساعات ۹ تا ۱۷ میزبان کارشناسان، متخصصان و علاقمندان صنعت نفت خواهد بود.

۲۲ دی ۱۴۰۳ ۱۲:۳۰
ایرنا |
تعداد بازدید : ۳۰